Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewaewa

gdzie jedziecie w podróż poslubną? i czy wogóle?

Polecane posty

jakie macie plany po weselu? slubie? na co zamierzacie przeznaczyć ewentualne pieniądze z prezentów?

Gość polska krówka
Hej, jeszcze nie wybraliśmy miejsca, ale na pewno: - gdzieś gdzie jest cieplo :) - gdzie można się kąpać, opalać, ale równiez zwiedzać - na co przeznaczę pieniądze z prezentów? nie wiem, nie zastanawialam się nad tym, bo po pierwsze nie liczę na to, że bedzie to znacząca suma, po drugie, urządzamy przyjęcie z potrzeby serca i szacunku, prezenty schodzą na piąty plan (choć możliwe, że podróż poślubną dostaniemy w prezencie)

Hej, My pojechalismy w podroz (3 miesiace po slubie) na Kret - niezapomniane przezycie - i mozna sie opalac, zwiedzac, wypoczac wspaniale i pobyc razem z daleka od pracy. Za pieniadze czesciowo splacilismy kredyt na mieszkanie a do reszty dolozylismy i kupilismy telewizor LCD. Pozdrawiam

zapytam inaczej - bo żle sformuowałam pytanie: czy planujecie wyjazd? czy z góry zakładcacie wyjazd? bez uwzględnienia prezentów - bo na to liczyc nie należy ja też planuje przynajmniej tydzień, ze znajomymi w jakimś ciepłym miejscu.

Wyjazd byl zaplanowany i oplacony z finansow wlasnych...wiedzielismy gdzie jedziemy jeszcze przed slubem A co do pieniedzy to myslelismy pozniej....

Gość polska krówka
Planujemy i zakladamy ;) Bez względu na prezenty, czyli również jeśli rodzice nie zasponsorują nam tej podróży (choć napomykali nieśmialo) :). I absolutnie we dwójkę! Ze znajomymi pojedziemy jeszcze nie raz, a ślub bierzemy tylko we dwoje, więc i w podróż wybierzemy się Pan Mąż i Ja.;)

to fajnie że jedziecie - jechałyście, bo ludzie się wypruwają z ostatniego grosza i potem nie jadą, wiem że na wycieczke można zawsze ale jakoś sobie tego nie wyobrażam że w poniedziałek miałabym przyjść do pracy;) ja wole ze znajomymi bo jest rażniej grupą i śmieszniej, pozatym troche koszty paliwa się rozkładają. zresztą oni przed nami mają wesele.

Gość polska krówka
Rozumiem, czyli podwójna podróż poślubna? :) A co do innych - wiesz, niektórzy marzą o ślubie i weselu, takim typowym na 100 osób, a że wypruwają się do ostatniego grosza? No cóż, i tak będą splacać z wlasnej, a nie naszej kieszeni, prawda? Zyczę przyjemnej podróży. Kiedy i gdzie się wybieracie? 🌻

masz racje, nie z mojej to wolny kraj. my ślubujemy 2 września, więc przypuszczam że 4 ruszymy, ale gdzie to sama niewiem, napewno tam gdzie jest ciepło, gdzieś na południe a Wy?

Gość polska krówka
Prawdopodobnie 3 czerwca ślub, a podróż albo też w czerwcu, albo dopiero pod koniec lata (przelom sierpnia i września). Sklaniamy się ku tej drugiej opcji ze względu na zabójcze temperatury w środku lata :). le jeszcze się zobaczy. Na razie myślimy o Grecji, Hiszpanii lub Italii. Decyzja jeszcze przed nami.

Gość antenka76
A nam się marzy podróż poślubna do IRLANDII !!!

Gość polska krówka
Ja wlaśnie mieszkam w Irlandii, dlatego ba podróż poślubną zdecydujemy się wiać stąd ;-).

Gość lumpi
do Zielonej Góry - do tego kurewskiego miasta

Gość do do.
honolulu :P

Gość zazdrosna mewa
Palma de Mallorca polecam:D

Gość antenka76
A kto powiedział, że jak podróż poślubna, to od razu ciepłe kraje? Nie lubimy smażyć się na gorących piaskach (bądź kamieniach...), a Irlandia jest przecież piękna... i taka niekonwencjonalna!

Gość laleczka czaki
znajoma była w chorwacji i bardzo sobie chwaliła - zdjęcia też piękne sama bym pojechała albo do chorwacji , albo na krym , albo rejs po dunaju

chorwacje polecam, byłam 2 razy - zawsdze w Dalmacjii, ale gdybym jeszcze raz jechała to okolice Dubrownika :) Pieknie tam jest :) No wiec tak - pieniadze z wesela pojda na remont - starczy pewnie tylko na lazienke, ale wezmiemy kredyt, bo chce miec wszystko szybciutko i dobrze zrobione .... I samochod bym chciala miec , ale niestety niemozna miec wszystkiego od razu :(:(:(:( Podroz poslubna bedzie - nie wiem gdzie - raczej Lloret de Mar w Hiszpani... I raczejto beda wakacje typu 7=7 czyli polowe czasu sie zwiedza a polowe wygrzewa na sloneczku :) A gdybysmy po slubie nie dostali urlopu, wtedy podroz sie przelozy np na wrzesień a bezposrednio po slubie pojedziemy na kilka dni na konie :)

my już odbyliśmy naszą podróż poślubną - w Egipcie dokładnie Hurghada (wymarzony kurort wypoczynkowy), kąpiele w ciepłym Morzu Czerwonym (bardzo słone), cudowne rafy koralowe (nurkowaliśmy), gorący klimat, wiele atrakcji (Kair, Giza, Piramidy, Sfinks, Luksor itp), wszystko tak jak być powinno. Szczerze polecam!

jednak ciepłe kraje;) a ja nie lubie zwiedzać - wole poleżeć i na obiad do knajpy a wieczorem na impreze, ciekawa jestem czy wogóle pojedziemy - to wszystko zależy od kasy czy uda nam się coś odłożyć, ale bede na głowie stawać że by chodzby na tydzień się wyrwać.

Gość polska krówka
A ja wlaśnie lubię i zwiedzac, i opalac się na plaży :) DLatego koniecznie wybierzemy coś laczonego, żeby nie znudzić się leżeniem albo nie zmęczyć zwiedzaniem.

ja tez lubie sobie polezec na plazy, ale zwiedzac koniecznie chce... bo siedziec w knajpie przy piwku to ja moge codziennie... tak wiec najlepsza opcja dla mnie jest 7 dni odpoczynku i 7 zwiedzania ..

zwiedzanie tylko przejazdem, nie kręci mnie ogladanie obrazów o których nie mam niestety pojęcia. a ty dopiero grudzień..... ale przed nami majówka - w tym roku wybitnie długa

Gość hapetka
Dla mnie zwiedzanie to nie tylko muzea, ale chyba przede wszystkim architektura, charakterystyczne miejsca. A muzea też zahaczam, malarstwo to tylko jedna z ekspozycji...

Gość chrząszcz
No ale faktycznie jak ktoś architekturą się nie interesuje , a muzeów nie lubi , to po co ma zwiedzać. Krajobrazy można podziwiać. Może w takim razie jakiś rejs z przystankami na byczenie się na plaży. Albo wyjazd nad morze i wycieczka wodolotem albo czymś tam na jakąś wyspę