Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monique80

Rak piersi - chyba warto wiedziec!!!

Polecane posty

> > Jakiś czas temu brałam udział w seminarium popularyzującym wiedzę o raku > > piersi. W czasie dyskusji zapytałam, dlaczego najczęstszym miejscem > > występowania raka piersi jest pacha. Na moje pytanie nie można było wtedy > > udzielić odpowiedzi. > > > > > > Właśnie dostałam ten e-mail i uważam za bardzo interesujący fakt, że > > znalazła się odpowiedź na moje pytanie. Proszę was wszystkie o > > zastanowienie się nas codziennym stosowaniem produktu, który ostatecznie > > może doprowadzić do śmiertelnej choroby. Ja od dzisiaj przestanę go > > używać. > > > > > > > > Przesłała go do mnie koleżanka, a kiedy pokazałam go przyjaciółce, która > > przechodzi właśnie chemioterapię, powiedziała mi, że dowiedziała się o tym > > ostatnio w grupie wsparcia. Szkoda, że nie wiedziałam tego 14 lat temu. > > Dostałam właśnie tę informacje z seminarium NT. zdrowia i chciałabym się > > nią podzielić z innymi. > > > > > > Główną przyczyną raka piersi jest używanie antyperspirantów. Dlaczego? > > Koncentracja toksyn prowadzi do zmian w komórkach, czyli do RAKA. Tak, > > chodzi tu o ANTYPERSPIRANTY. Większość tego rodzaju produktów jest > > kombinacją antyperspirantu i dezodorantu, sprawdź więc w domu, czego > > używasz. Dezodorant jest w porządku, antyperspirant nie. Oto dlaczego: W > > ludzkim ciele jest kilka obszarów do usuwania z organizmu toksyn ? pod > > kolanami, za uszami, w pachwinach, pod pachami. Toksyny wydalane są przez > > pocenie się (perspiration). Antyperspirant, jak wyraźnie wskazuje jego > > nazwa, zapobiega poceniu, a tym samym powstrzymuje ciało od pozbywania się > > toksyn z miejsc pod pachami. Te toksyny tak po prostu nie znikają. Zamiast > > je wypocić, organizm deponuje je w węzłach limfatycznych pod pachami. > > > > Prawie wszystkie guzy raka piersi występują w górnej, zewnętrznej ćwierci > > obszaru piersi. Właśnie tam zlokalizowane są naczynia limfatyczne. Poza > > tym > > > > mężczyźni są mniej narażeni (chociaż nie całkowicie wykluczeni) na > > zachorowanie na raka piersi z powodu stosowania antyperspirantów, ponieważ > > duża część antyperspirantu zatrzymywana jest przez włosy i nie jest > > nakładana bezpośrednio na skórę. Kobiety stosujące antyperspirant zaraz po > > goleniu zwiększają jeszcze bardziej ryzyko, ponieważ golenie pozostawia > > prawie niezauważalne zarysowania na skórze, przez które środki chemiczne > > mogą wniknąć do organizmu pod pachą. > > > > > > PROSZĘ, przekażcie to dalej każdemu, na kim wam zależy. Rak piersi staje > > się przerażająco powszechny. Wiedza o tym może ocalić życie. Jeśli jesteś > > co do tych odkryć sceptyczna/y, zachęcam do zrobienia poszukiwań/badań na > > własną rękę. Może dojdziesz do tych samych wniosków?.

nie warto, bo to już oklepany MIT, który krąży po Internecie od lat i nie ma żadnego uzasadnienia naukowego.

Gość motylciooo_ _
dzieki za informacje

Gość fgdfdfd
teraz tak sobie mysle- a skad wiecie ze zaprzeczenie do tej informacji nie sa napisane pod wpływem producentow antyperspirantow? chociaz mi tez sie wydaje ze jak ktos ma sie wypocic to mu zaden antyperspirant nie pomoze...

Gość A258
Moje "antyperspiranty" są tak skuteczne, że wystarczy lekkie zdenerwowanie i już jestem mokra. Myślę, że to nie powód do raka. To jest sprawa genów i skłonności do nowotworów. Trzeba się często badać u ginekologa i zgłaszać każdą niepokojącą zmianę. Rak do 1cm jest uleczalny.

Gość A258
Raka piersi ma koleżanka, która ma najbliższą ciocię chorą na to samo. W rodzinie mojego męża na rak umarło 3 z 4 rodzeństwa. W mojej licznej rodzinie nikt jeszcze nie zachorował, w żadnym pokoleniu!

\" skad wiecie ze zaprzeczenie do tej informacji nie sa napisane pod wpływem producentow antyperspirantow?\" bo np. Amerykańskie Stowarzyszenie Walki z Rakiem jest organizacją niezależną od producentów antyperspirantów i czegokolwiek innego :> jeśli ktoś zna angielski, to polecam ich stronę, dementują tam wiele mitów związanych z rakiem: http://www.cancer.org/docroot/home/index.asp

Gość Teletubis
Ale bajki.... No po prostu nie moge zaraz ktos zacznie opowiadac,że czarna wołga istnieje i porywywajaj dzieci znowu... Antyperspiranty nie szkodza, ciało poci sie na całej powierzchni i na całej tez usuwa toksyny. A tak na marginesie-moje nowe odkrycie Lady Speed Stick Invisible- nie brudzi ubran:)

Gość Bzdura to jest
gdyby to powodowało raka to prawie każda kobieta by miała nowotwór!!