Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

pytanie do matek!!plis pomozcie mi!!

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

chodzi mi o piersi, a mianowicie czy zmienia sie ksztalt brodawek?tj czy one sie powiekszaja??mam obawy ze moje brodawki sa plaskie-jestem juz w 8 miesiacu i w sumie za bardzo sie nie zmienily.prosze powiedzcie mi wszystko co wiecie na ten temat

Mi brodawki się nie zmieniły w ciąży i po karmieniu tez nie- są takie same jak przed ciążą. A o płaskie brodawki nie musisz się tak martwić. Możesz je stymulować, aby stały się \"sterczące\", w taki sposób, że je lekko podszczypujesz(wtedy się trochę wyciągają)- uczą tego w szkole rodzenia. Tylko zacznij jakieś 2 tyg przed porodem, nie wcześniej, bo stymulowanie sutków może wywołać skurcze macicy i w efekcie przyspieszyć poród! W ostateczności, kiedy już urodzisz, a problem nie zniknie to możesz używać kapturków ochronnych, króre przedłużają brodawkę. Ale pamiętaj, że nawet z płaskimi brodawkami może udać Ci się prawidłowo karmić, jeśli dziecko będzie brało do buzi nie samą brodawkę, ale brodawkę z otoczką(wtedy dziecko musi otworzyć szeroko buźkę, aby dobrze chwycić pierś). Na pewno położna Ci w tym pomoże, nie ma co się martwić na zapas 🌼

Gość MATKAPOLKA
JA TERZ MIALAM PROBLEM Z BRODAWKAMI.BYLY PLASKIE I TO BYL PROBLEM PRZY KARMIENIU.W SZPITALU POLOZNE CO CHWILA PRZYCHODZILY I DOSTAWIALY MALA.POMOGLY MI KAPTURKI WYCIAGAJACE BRODAWKE ,TYLKO TRZEBA JE CALY CZAS PO PORODZIE NOSIC.ALE NIE TRZEBA SIE ZA WCZASU MARTWIC.MOZE DZIDZIA DA SOBIE RADE.JESLI BEDA PROBLEMY POLECAM PORADNIE LAKTACYJNE.PRACUJA TAM WSPANIALI LUDZIE. POWODZENIA I BUZIACZKI DLA WAS!!!!!!

Gość podziekowaniaa
bardzo Wam dziekuje!! macie racje, nie bedzie tak żle:) 🌼

Brodawki na pewno wrócą do normy. Radzę stosować odpowiednie kremy intensywnie nawilżające. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Ja używałam go regularnie i po okresie laktacji wszystko wróciło do normy.