Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katty

pytanko

Polecane posty

Gość katty

witam! mam 15lat jakies 5 mies temu dostalam pierwsza miesiaczke.ale nie za bardzo jest regularna i nigdy nie wiem kiedy ja dostane./dlatego chcialam zapytac czy przed miesiaczka jest mniej czy wiecej sluzu?ja czasami amm calkowicie sucho przed a czasami malutko bia;ego sluzu.czy to ok?dzieki za odpowiedzi

Gość no więc tak
jak masz dużo śluzu tzn. uczucie wilgoci to oznacza to okres owulacji, zaś gdy tego śluzu jest mało bądź też jest gęsty i nieprzeźroczysty to są to dni niepłodne :) jakbyś jeszze czegoś nie iwedziała to pytaj :)

Gość katty
bardzo dziekuje no bo teraz wlasnie czekam na nast miesiaczke o tamta dostalam po 29 dniach a tu juz 30 dzien(jesli dobrze licze:))i okresu nie ma,mam suchutkie majtki i czuje obydwa jajniki,duzo o tym czytalam ale sie przestraszylam ze skoro wogole zadnego sluzu nie ma to moze cos mi sie stalo ....ale bardzo sie tym przejmuje bo mialam kiedys problem z jajnikiem.:(

Gość no więc tak
jak nie ma śluzu wogóle to dobrze znaczy się że masz dni niepłodne i jesteś przed miesiączką o ile miałaś owulację. ale możesz na razie nie dostać jeszcze okresu ponieważ pierwsze cykle są bardzo nieregularne i masz około dwóch lat aby ci się unormowało. co do liczenia więc: pierwszy dzień okresu to pierwszy dzień cyklu a ostatnim jest dzień przed kolejnym okresem (np. okres 1 listopada to jest pierwszy dzień cyklu następny okres 29 listopada więc 28 jest ostatnim dniem cyklu a jego długość wyniosła 28 dni :)

Gość katty
aha wielkie dzieki juz teraz bede wiedziec,buziak

Gość hfahfjksad
tylko pamiętaj że liczenie dni płodnych i niepłodnych a nie daj boże stosowanie kalendarzyka w twoim wieku to już nie. pamietaj masz dopiero 15 lat i całe życie przed tobą więc nie marnuj go dla jakiegoś palanta

Gość katty
nie.ten caly kalendarzyk to nie wchodzi w gre,dzieki jego skutecznosci moi rodzice mnie poczeli na 5 roku studiow bo kiedys smiali sie z tego ze mna,dziekuje wam