Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lady*X*

Dlaczego wszyscy mają yorki?

Polecane posty

Gość ekhem
Nie o niedzwiedzie bez futra;p

Gość adka207- I love animals
ja yorka chcę ale nie dla mody: 1. po pierwsze uwielbiam tą rase najbardziej na świecie ( oprócz koni ) 2. a po drugie nie moge mieć żadnego psa z futrem bo mam uczulenie i mam mały wybór zwierząt Ale mnie jest obojętne czy z rodowodem czy nie, bo chcę mieć kogoś na kogo będe poświęcała mój wolny czas ( a mam go dużo ) i dostane go w tym roku :)

Gość Laura Palmer z Twin Peaks
ja osobiście yorków nie lubię:o zrobiły się mega popularne i na każdym kroku je widzę, gdzie nie spojrzę tam york, do tego drą tego pyska swojego niesamowicie:o a czy są tanie w utrzymaniu tego bym nie powiedziała... ja osobiście mam Pudelka:D też ma WŁOSY , a nie sierść:)więc nie uczula:) chociaż tak na marginesie to nie sierść uczula, tylko wydzielina, która pies może mieć na skórze, wiec wybór psa z włosami wcale nie musi oznaczać braku alergii:)))) nie strzygę go na typowego pudla bo nie podoba mi się to:)ale i tak jest najpiękniejszy i do tego tak mało popularny:)))))))))))))) a to, że jest mały? to wcale nie znaczy, że mało kosztuje! je np. najlepsza karmę jaka jest dostępna na rynku i nie kupuje mu szamponu Reksio:o bo w związku z tym, że ma włosy, a nie sierść trzeba o to trochę lepiej dbać:)))))))))))) a co do beagla to typowo pies myśliwski także nos przy ziemi nie jest niczym dziwnym... każdy przed zakupem psa i wybranej rasy powinien o niej najpierw dużo poczytać i dowiedzieć sie, a nie kupować w ciemno, a później się dziwić, ze pies nie jest milusińskim kanapowcem:o

Gość wszystkie takie same
Wszystkie psy są kochane jeśli sie je wychowa !!! ja mam Yorka, kotka i zwykłego kundelka są kochani ;))) te dwa psy wcale się nie różnią, jedynie wyglądem. ;)

Gość Moonika1209
Bo to się nazywa "psia moda". Kiedyś były yorki, teraz zaczyna się z chihuahua. Według mnie yorki powinna mieć osoba rozważna. Są to psy sprytne, uczyć się będą raczej tylko przekupiane smakołykami. Tak, te psy umieją się ustawić. I kochają biegać. Jeśli te słit panieneczki noszą je tylko na rączkach i ubierają w lato(!!!) w różowe ubranka to potem się dziwić, że te psy takie nerwowe i szczekają na każdego kto przejdzie. Jestem ciekawa czy te baby w ogóle wiedzą że yorkshire terriery kiedyś w Angli służyły do łapania szczurów. Ja mam yorkshire terriera, ale to nie z powodu mody, po prostu pies koleżanki urodził i od niej jednego kupiłam. Ale moja Zuza to wesoły psiak kochający pływanie w stawie, agility oraz pieszczoty.

Gość Posiadaczka Yorka
Jesli chodzi o pieski ze schroniska to bardzo przykre jest to, ze wlasnie takie niewinne psy tam wtrafiaja a przez kogo?-wlasnie przez nie odpowiedzialnych ludzi ktorzy biora sobie male pieski a pozniej oddaja lub wyrzucaja je na ulice .... Zanim ktos wezmie jakiego kollwiek szczeniaka lub doroslego pieska niech przemysli czy akurat moze go mniec i czy ma do tego warunki ... Bo zal pozniej jest jak sie idzie do schroniska ... Ludzie potrafia byc glupkami a nie te male psiaki, a co do yorkow to sama mam i jestem kazdego dnia szczesliwa ze wlasnie mam takiego malego przyjaciela sa bardzo kochane, oddane i potrafia odwzajemniac uczucia , jestem kadzego dnia pod wrazeniem pojemnosci jego inteligencji bo rozumie wiele co do niego mowie... Yorka idzie nauczyc wychodzenia na dwor gdy ma systematyczne godziny swojego wyjacia to sie upomina sam jedynie od Nas zalezy czy piesek bedzie sikal w domu czy Nie, ktos kto robi z tej rasy glupie psy to sam powinnien sie zastanowic nad soba bo najwyrazniej ma problem w sobie.... Mialam tez jamnika suczke 14 lat i ze starosci juz odeszla i tez madra sunia tylko rozniaca sie chrakterem od yorka bo miala swoj swiat a york przyjdzie zawsze na kazde zawolanie bo jest oddany i ma wielke serduszko. Pozdrawiam wszystkich .

Gość lubie_kruufki
takie pieski mają odjazdowe ubranka, kokardki, szeleczki, koszyczki... szał.. ja osobiście nie przepadam za takim przebieraniem zwierzaków.. pimp my york! :D żeby jeszcze po takich psach sprzątali.. a przecież są różne śmieszne gadżety np. http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-akcesoria-dla-zwierzat-Designerskie-breloki-na-psie-sprawy-prezent-gadzet-HIT-W0QQAdIdZ334069546