Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka bolka

Biala lista lekarzy

Polecane posty

A ja co do osoby doktora Folwarskiego muszę nadmienić, że nacięłam się niedawno i to w dość poważnej sprawie. Od rozpoznania zależał dalszy stan dziecka i niestety nie postawił właściwej diagnozy, jak się później okazało. Poza tym z badaniami odsyła do rejonówki i w sumie i tak trzeba się pofatygować do osiedlowej przychodni.

Ja tylko slowko w kwestii lekarzy w spzitalu - osobiscie nie mam za dobrego zdania, mam wrazenie ze tam to dopiero faszeruja lekami a dodatkow w kazdym dziecku widza potencjalnego kaleke - jak uslyszalam ze moj wspaniale rozwiajacy sie synek nie bedzie siadac i chodzic jesli zaraz nie zaczne intensywnej rehabilitacji (maly mial 3 miesiace!!!!) to pozegnalam z hukiem pania doktor. Dodam ze dwa dni wczesniej widzialam na oddziale inna przerazona mame ktorej przedstawiono dokladnie taka sama diagnoze. Czy musze dodawac ze Maly nie mial ZADNYCH problemow a sprawny fizycznie jest jak mlody bog????

Na alergie leczeni bylismy tez przez kilku lekarzy i oprocz standardowej porady : odstawic dziecko od piersi i ladowac sterydami nic ciekawego sie od nich nie dowiedzialam :( Jedna pani doktor leczyla ta alergie antybiotykami (!!!!!!!) a po wypisaniu do domu z zastrzykami pielegniarka z przychodni niemalze podala mojemu malemu 10x dawke leku (bo sobie bidula nie umiala stezen przeliczyc)!!!!

Gość dycha
Miałam doczynienia z dr.Milejskim na tych wakacjach, plątaliśmy się od lekarza do lekarza (byliśmy na wczasach) z dzieckiem i dopiero on dokładnie określił co jest synkowi. Oby było więcej takich lekarzy jak On. Wspaniała atmosfera w gabinecie,spokojnie , bez nerwów i łaski . Byliśmy pod wrażeniem.Pozdrawiamy Pana Milejskiego z Sanoka.

Gość wdzieczna
Przez przypadek trafiłam na tę stronę. Szukałam informacji na temat specjalizacji lekarskich a tu coś na temat mojego lekarza dr Piotra Milejskiego...no no. Skoro o nim mowa. Mam syna, który urodził się mając 5 i pół miesiąca. Możecie sobie wyobrazić, co przezyłam. Dzisiaj ma już 5 lat i jest wspaniałym chłopcem. Widzi, słyszy, jest sprawny i cholernie mądry. Całej zasługi nie mogę przypisać dr Milejskiemu, ale 50% z czystym sumieniem. Był zawsze, kiedy potrzebowaliśmy pomocy, o każdej porze dnia i nocy. Nigdy, zaznaczam, nigdy nie pomylił się w diagnozie. Sumiennie i perfekcyjnie dobiera leki. Niektórzy narzekają, że "wymyśla" choroby, ponieważ wnikliwie bada pacjentów i dostrzega dolegliwości, na które chory aktualnie wcale nie narzeka. To właśnie cenię w nim najbardziej. Nie jest ograniczony w swoim odbieraniu pacjenta. Poza tem lubi dzieci, rozmawia z nimi i wykłada temat, tz, tłumaczy mi wszystko z rysowaniem rysunków np. układu pokarmowego włącznie. Mam pewnie szczęście mieszkając na miejscu i mogąc korzystać z jego usług. Polecam tym wszystkim, którzy są blisko.

Gość mama 1978
słuchajcie potwierdzam znależione calkiem przypadkiem zdanie o dok.Elżbiecie Szczepanik- wspaniały lekarz od nikogo nie dowiedziałam się tyle jak od niej .Spokojnym miłym głosem wszystko wyjaśni ,rozwieje wszelkie wątpliwości.Swoje diagnozy ma zawsze trafne ucieka od antybiotyków,jest to naprawdę dusza człowiek -to prawda że można się nią zachwycić/aby więcej takich pediatrów

Gość zuzzza
olka, pisze się dra Olkowskiego, jak już pouczasz. A dyrektor w skrócie pisze się dyr. , choć kończy się tak jak się kończy wyraz, ale jest to jednak "r" ze środka wyrazu, nie z końca. i to było na tyle

Gość tola od anatola
dr Regina Majdiuk - Tychy, pediatra. Gorąco polecam :)

Gość pisownia
popieram wypowiedz "olka" jak piszemy nie było "doktora Kowalskiego"- dr. Kowalskiego a zapisałm się do "doktor Kowalskiej"- dr Kowalskiej i to by było na tyle "w tym drugorzednym temacie" dziewczyny piszcie na temat białej listy lekarzy- ja na razie nie mam nikogo godnego polecenia- czekam jak powstanie "czarna" lista lekarzy ;)

Gość super lekarz
polecam dr Lidia Maryniak-Cal Konin

Gość mama 1978
A jeszcze w sprawie szpitali i pracujących w nim lekarzy.A więc SZpital na Szaserów jak najbardziej ok,całkiem dobra opieka ,lekarze informują o stanie dziecka dośc szybko i zrozumiale chodzi oczywiśćie o pediatrię,jesli jednak chodzi o sam oddział to katastrofa-sale ciasne łazienka bez zamków, prysznic z wywieszką nie wchodzić.Jak na te czasy to katastrofa!!!!!!!!!!!!!

Gość young mom
Kobietki, a może coś o o Polsce B, czyli Bialymstoku? Co rusz to lekarz do bani, a dzieci małe potrzebują naprawdę dobrych lekarzy którzy się nie mylą w ocenach. Bo wkurza mnie przypisywanie antybiotyków na byle co czy sterydów na alergie skórne czy ekstremalna dieta dla matki karmiącej na zawołanie :dziecko ma problem ze skórą. Gdzie się chowają dobrzy białostoccy lekarze że nie można ich znależć?????

Gość dobrzy lekarze takze istnieja
katowice - dr Jan Faska, ginekolog, prywatna klinika na Sokolskiej. geniusz (podjął się leczenia choroby, która męczyła mnie od 12 lat i której nikt leczyć nie chciał - skutecznie) taktowny, bardzo delikanty dobry człowiek. Po prostu.

Gość majcik1975
Tychy/ pani doktor Teresa Kasińska Rózycka pediatra alergolog.GORĄCO POLECAM !!!!

Katowice, szpital na Raciborskiej, dr Anna Bochenek - ginekolog - poloznik-cytolog: kompetentna, troskliwa, cierpliwa - polecam! w tym samym szpitalu: dr Romana Niemir - bardzo OK. w osrodku medycznym na ul. Opolskiej 11 - dr Agata Wloch - spec. od usg plodu!

dr Hanna Witkowska-Szafalowicz - pediatra, pulmonolog, alergolog dr Stefan Sobczyński specjalista chirurgii dziecięcej - Poznań

Ja polecam DR DANUTĘ GRECZNER, PEDIATRĘ Z WROCŁAWIA. Przyjechała do mojej gorączkującej siostry, niespełna rocznej wówczas, a młodszej ode mnie o 13 lat. Zanim przebadała dziecko, umyła ręce (nieczęsto się to zdarza) i usiadła w kuchni żeby się ogrzać. Rozmawiając ze mną zapytała, czy nie mam przypadkiem chorych zatok, bo mówię przez nos. Miałam, owszem, chroniczne zapalenie zatok, na które rodzice leczyli mnie antybiotykami już kupę czasu po przychodniach i laryngologach - bezskutecznie. Miałam tyle godzin nieobecności w szkole, że matematyczka nie chciała mnie z klasy do klasy puścić - więcej mnie nie było niż byłam, kartkówki zaliczałam po kilka jednego dnia, gdy udało mi się pojawić w szkole. Dr Greczner zapisała mi jakieś 2 spraye do nosa (nie pamiętam już nazw), infekcja przeszła jak ręką odjął. Od tego czasu tylko raz brałam antybiotyk (na ból zęba :( ), można powiedzieć, że kobieta naprawdę zrewolucjonizowała moje życie. Siostrzyczkę też wyleczyła, oczywiście. Poza tym polecam GINEKOLOGA, DR KRZYSZTOFA BIELICKIEGO, przyjmującego we Wrocławskim Corfamedzie. Przychodnia ogólnie schodzi na psy, bo ceny idą w górę, są spore opóźnienia, i rejestracja czasem nawet z 3 tyg. wyprzedzeniem (jak ostatnio na USG położnicze), ale dla tego lekarza warto tam chodzić. Facet ma baaardzo zdrowe podejście do swojego zawodu, nie przepisuje leków tak-o, nie straszy, nie panikuje, nie daje ponieść się emocjom, sam dopomina się o pytania i treściwie na nie odpowiada. Jest jakiś taki... zdroworozsądkowy :)

Dr Wieczorek, katowice - i W. Cnota, specjalista od USG prenatalnych, Katowice, Ruda Śl.

Gość manu36
zdecydowani lekarz pediatra PIOTR MILEJSKI lekarz z powolania!!!!!!!!!!!! duzo moglabym pisac,oj duzo, ale tylko w samych superlatywach.

Gość gość
A mozże jakiś alergolog z Gdańska?

Gość zemerka
Bardzo fajną panią doktor jest pani Eliza Wasilewska ( na stronie jest obecnie do niej kontakt: http://lifemedica.pl/lekarze/eliza-wasilewska/ ). Przyjmuje obecnie w centrum medycznym Lifemedica. Przeprowadzała u mnie odczulanie. Cierpiałam wcześniej na bardzo duże alergie spowodowane pyleniem pewnej rośliny ale od czasu kiedy się u niej leczę mój stan jest o wiele, wiele lepszy oraz czuję się znacznie lepiej tak więc bez wątpienia warto jest się zapisać.

Gość gość
Ja polecam doktor Pietroń z Centrum Damiana w Warszawie. Świetna internistka.

Gość gość
Jak ktoś ma problemy z astmą polecam doktor Teresę Stelmasiak www.alergolog.lublin.pl która jest naprawdę świetnym alergologiem. Ja kiedyś miałam bardzo silne ataki a teraz nie tylko ustały ale jeszcze mogę funkcjonować praktycznie jak zdrowa osoba.