Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosposiaa

karmel z mleka sskondensowanego

Polecane posty

Gość gosposiaa

...slyszalam,ze puszki czasami wybuchaja...gotuje na wolnym ogniu zanurzone w wodzie,pod przykryciem.Dobrze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosposiaa
uppa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dobrze
gotuje sie ta puszkę mleka SŁODZONEGO 2 godz na nie za dużym ogniu i trzeba dbac aby puszka była przykryta wodą...a po 2 godz zostawić na ok 20 min nie wyciągac od razu....i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosposiaaa
dzięki :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ado czego uzywacie ten karmel

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja używam do ajerkoniaku :) Gotuję puszki 3 godzinki i nic mi nie wybucha :) Trzeba jedynie pamiętać o dolewaniu gorącej wody do garnka. Taki karmelek dodaje się też np. do mazurków i chyba ciasta o nazwie Snickers

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koobi
Do snickersa-pycha. Do ajerkoniaku? w jaki sposób?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xaxaxa
pewnie mieszasz taki karmel z odpowiednią ilościa spiritusu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yakk
Mieszasz puszkę mleka skond. (oczywiście po 3 godz. gotowaniu) z 0,5 litra wódki, jeżeli ktoś lubi słodsze i słabsze może zminiejszyć ilość wódki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yakk
a może któraś z Was zna przepis na dobrego Snikersa??? Podzielcie się...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yakk
dziękuję bardzo....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×