Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczucha 84

Odkryłam sposób na cudne włosy!

Polecane posty

Gość kachucha 84
No.Widze ze nie jestem sama.Ale o nafcie z rzepą to nie słyszałam.Musze na nią zapolować:) A jak się umyje czupryne dobrym szamponem to nie ma problemu z tłustymi włosami. A włosy mi sie świecą jak psu jajka na wiosne;)

To również mój sposób ;-) Myję głowę codziennie rano, bo luię mieć zawsze świeże włoski. Zaraz po przebudzeniu nacieram skórę głowy naftą, zawijam ręcznikiem i idę robić śniadanko. Po 10 minutach myję głowę, suszę i już! Mimo codziennego mycia z suszeniem są zdrowe, nie wypadają i nie rozdwajają się jak kiedyś.

to fakt że nafta pomaga .moja mama też wcierała mi we włosy i naprawdę miałam \"piękne włosy\"a miałam przecież cienkie długie i bardzo słabe.wtedy nie było mowy o kupnie \'eliksirów\' tylko nafta a i wcierała jeszcze sok z czarnej rzepy z własnego ogródka(a były to lata 70- 80 te). teraz wymyślają jakieś mikstury za dużą kasę i co ...? nijakie efekty .TYLKO stare metody się sprawdzają.zacznę znów stosować naftę no i muszę też stosować córce gdyż okropnie jej wypadają .efekt gwarantowany lekko śmierdzący -żeby nie smrodziło tak po umyciu włosów szamponem na koniec cytrynka-sok

Gość A czy nafta nie wysusza
Bo ja mam suche włosy i boję się, ze po nafcie będą jeszcze gorsze... a nie chcę mieć siana na głowie... I jeszcze jedno pytanie: lepiej wcierać ją we włosy, czy w skórę głowy?

Gość ja mam straszne
problemy ze splukaniem tej nafty z wlosow. kupilam buteleczke dwa razy uzylam i stoi na polce

Gość bbbbbbbbbbbbbbb
nafta nie wysusza, mozna wcierac i w skore glowy i we wlosy, nie ma reguly i tak i tak dziala dobrze. Ja nie mam problemu ze zmyciem.

ja stosowalam nafte na wlosy.zeby wlosy sie latwo umyly trzeba ja dluzej zostawic na wlosach np przez cala noc jesli do splukania nie doda sie soku z cytryny to robi sie lupiez ale specjalnych efektow nie widze

nareszcie zaczynają moje włosy wyglądać jak za dawnych lat po każdym zastosowaniu nafty mam coraz to ładniejsze włoski,naprawde jak w reklamach \"lśniące\" miękkie,bez problemu się rozczesuje .gdy byłam młodsza z natury miałam kręcone włosy ,potem jednak farbowanie, co miesiąc robienie odrostów -no i proste jak druty .po umyciu siano .używałam różnych odżywek ,balsamów szmponów na wzmocnienie włosów lecz nic.I zdecydowałam sie na stary sposób: nafta kosmetyczna w aptece (półtora łyżki) 2 żółtka sok z połówki cytryny olejek rycynowy (do 10 krópli) parafina(3 4 krople ) włosy moczę i nakładam (wszystko dokładnie wymieszane) wcieram w włosy (całe) nakładam reklamówke jednorazową i na to ręcznik .trzymam 15-20 minut.spłukuje idwa razy myje szamponem (mam brązowe wlosy) pantene pro-v do brązowych włosów.gdy wyschną sa dosłownie lśniące a włosy na nowe mi sie kręcą .taką maskę kładę dwa razy w tygodniu,stosuje ją też córce (12 lat) i jest duży postęp na co mi jakieś drogie kosmetyki kiedy można użyć domowych sposobów naszych mam babć

ach jeszcze jedno tą maseczkę stosuję od niedawna chyba 5 raz

Gość chyba się skusze na tę maske

Kobietki, a próbowałyście soku z aloesu? Rozgniatamy parę liści aloesu i sok wmasowujemy we włosy. Po 15 min spłukujemy. Włosy są niesamowicie miękkie, lśniące i świetnie się rozczesują, polecam.

Gość asparagus
dziewczyny nafta czyni cuda! mam baardzo suche włosy jak baba ze straganu (od rozjaśniania - już wróciłam do naturalnego koloru ale sahara na głowie została), przetestowalam już dosłownie wszystko co było na półkach kosmetycznych i teraz wiem jedno : NAFTA za 5 zł robi z moimi włosami to, co odżywki za 50zl ! włosy są miękkie, lśnią, już się nie mogę doczekać kiedy odrosną mi w pełni moje nowe, zdrowe włosy! :)

Gość jest alternatywa
a ja stosuję odżywkę do włosów bez spłukiwania firmy Hergon. ona równiez zawiera naftę kosmetyczną. polecam

Gość mala ja
moje wlosy strasznie szybko sie przetluszczaja. stosowalam rozne preparaty na wzmocnienei ale byly po tym jeszcze bardziejtluste. czy stosowanie nafty nie przetlusci ich jeszcze bardziej?

Gość kongo bongo
ja przedwczoraj sobie zrobiłam włosy naftą i hmm trudo sie zmywa ale po drugim myciu sa super błyszczące zobaczymy co dalej:P

kaczucha jestes super ze sie dzielisz przepisem, --- bywaja tu takie panei co rozbudza apatyty ze maja recepte na piekne rzesy, wlsosy i znilaja ... ja o nafcie slyszalam, jeszcze nie stosowalam 🖐️

Gość kongo bongo
ja przedwczoraj sobie zrobiłam włosy naftą i hmm trudo sie zmywa ale po drugim myciu sa super błyszczące zobaczymy co dalej:P

Gość Natiikj
a jaka nafta jest najlepsza? ta z olejkiem rycynowym,z witaminami czy z czarną rzepą? sama nie wiem jaką wybrać ;P

Gość ja tak samo o
moze ktos doradzi ktora jest najlepsza?.I czy napewno ta nafta nie wysusza wlosow(bo mam strasznie suche ) prosze niech wypowie sie ktos kto stosuje dluzej i wie. I jeszcze jedno czy po nafcie wlosy po umyciu wygladaja jak siano czy wrecz przeciwnie sa gladkie :) (ja zawsze mam po umyciu siano ) nie moge sobie z tym poradzic :( Dzieki za odp pozdrawiam :)

wioletta willas stosowala zawsze na wlosy nafte. lepszej reklamy chyba nietrzeba :)

Gość lksjihahag
włosy mam ładne ale wypadają dalej :(

Gość magsas
fryzjerka mi kiedyś poleciła nafte, ale powiedziała aby nie stosować jej samej bo może spalic włosy tylko wlaśnie z żółtkiem, cytryną i olejem rycynowym ale efekty są rewelacyjne :)

Gość niewiemsama
a czy nadaje sie do kreconych włosów? Ja kiedys slyszałam, ze nafta prostuje włosy???

Gość Natiikj
nafta nie prostuje włosów ;P odżywka z naftą jest super! czyli olejek rycynowy+żółtko+nafta+sok z cytryny = super zdrowo lśniące włosy! :D naprawdę super mam po tej odżywce włoski :) ja mam nafte z olejkiem rycynowym , podobno jest z czarną rzepą i witaminami? która jest najlepsza?

Gość Małgośka 1234
Muszę to napisać. Moje włosy po stosowaniu nafty kosmetyczne poprostu "odżyły" ! :). Są lśniące i miękkie a przede wszystkim zdrowsze. Nie stosuję częściej niż 1- 2 razy w tygodniu. Dodatkowo zamiast tradycyjnego opakowania używam nafty z atomizerem New Anna Cosmetics.