Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megggiiii

paradontoza - help!!!!

Polecane posty

Gość megggiiii

zauwazylam u siebie objawy paradotozy. niestety sa mi dobrze znane gdyz na te chorobe choruje od lat moja mama. czy w poczatkowym stadium mozna zahamowac tę chorobe? blagam pomozcie bo mam dopiero 22 lata i boje sie stracic moich ząbkow:-(

Gość dentista
Po pierwsze - gnaj do dentysty. Po drugie - są specjalne pasty. Po trzecie nie panikuj - na pewno nie masz jeszcze paradontozy, co najwyżej, może masz skłonność do odsłaniania szyjek. Dentysta to podstawa - tylko on stwierdzi, czy faktycznie coś jest nie tak. Będzie dobrze - nie martw się!

Pezeczytała ostatnio w gazecie, że znakomite rezutlaty osiąga się zażytwając koenzym Q. Ponoć paradontoza znika po ok.4 tygodniach. Nie sprawdzałam ale może warto:D

Gość ojjjee
polecam soniczną szczoteczke do zebów...usuwa osad,masuje dziasłą itd na allegro ok.200 zl;)

Gość koronabezkitu
skopiuje odpowiedz jaka zamiescilam w innym poscie: najwazniejsze - jedz duzo bialka!!! czyszc zeby np elmexem zielonym i plukaj usta plynem elmex, czyszczac zeby w miejscach objetych paradontoza waznym jest by wykonywac ruch szczoteczka jakbys chciala nasunac dziasla na zeba, nigdy w druga strone. sa tez rozne specyfiki odkazajace np. preparaty do plukania ust. wszystkie te zabiegi zapobiegna rozwojowi paradontozy, nastomiast nie cofna jej skutkow. dzieki bogu powstalo kilka nowoczesnych metod leczenia paradontozy, ktore umozliwiaja calkowite jej wyleczenie. polecam informacje na ten temat: http://www.periodent.com.pl/strona.php?12 pod koniec miesiaca wybieram sie na nowoczesne leczenie odslonietych szyjek zeba, dam znac jakie rezultaty

pierwszy krok to glebokie czyszcenie u dentysty. potem regularne zwykle czyszczenia i dentysta ci powie jak sama mozesz probowac dbac ;)

Gość karo13
Jest specjalny koenzym Q do ssania na parodontozę, ale drogi;bierz witaminyC,rurinoscorbin.

Gość chiruca
Paradontozę należy leczyć u specjalisty PERIODONTOLOGA! Mam pytanie, czy ktoś mógłby polecić mi sprawdzonego periodontologa z Poznania, lub Sczecina. W moim rodzinnym mieście jest 2 takich specjalistów, którzy nie wzbudzili jednak mojego zaufania. Dziękuje z góry za uzyskana pomoc