Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kurza Stopa

CZERWONE I PODRAŻNIONE OCZY

Polecane posty

Gość Kurza Stopa

Poradźcie coś. Noszę szkła kontaktowe, oczywi ście siedzę nad książkami i przed kompem, a oczy mam juz ZAWSZE podraznione. Najgorzej jest w hipermarkecie - może przez to syfiaste oświatlenie. Będę wdzięczna za rady.

a byłaś u okulisty? może nie możesz nosić soczewek. oczy źle reagują przy połączeniu soczewki i komputer. próbowałaś używać sztucznych łez?

Gość Alicjaaaaaaaa
hmm..najlepiej będzie jednak, jak wybierzesz się do okulisty, ale taki doraźny środek to VISINE INTENSIVE, to krople żelowe w ampułkach. Mogą być stosowane przez osoby noszące szkła. Mam nadzieję, ze pomogą

Gość niebieskookaa22
hm... ja mamtak od wielu m-cy (ale nie mam żadnej wady wzroku) i byłam u wielu okulistów i żaden z nich nei wie dlaczego tak mam, przepisują a/alergiczne sztuczne łzy zmniejszające rpzekriwenie krople z a/biotykami maści i krople ze sterydami... ... i nic... jest poprawa niewielka podczas stosowania ale to chwilowe jest niestety,a przecież nie można całe życie zakraplac a/biotyków i sterydów...

Gość niebieskookaa22
nie wiem co ci poradzic :o w styczniu wybieram sie do prof. okulisty... prof. Goś... może on się pozna ;]

Dzięki dziewczyny. Oczywiście, że pytałam okulistę, to powiedział, że coraz więcej osób tak ma i zalecił sztuczne łzy, ale one tak naprawdę nie pomagają (tylko chwilowo). Szkła noszę od 10 lat i nie przestanę, bo mam straszną wadę wzroku i w okularach po pierwsze wyglądam fatalnie, a po drugie niedowidzę w nich. Ech, co za życie. Myślałam, że są jakieś domowe sposoby...

Gość niebieskookaa22
domowym sposobem może byc robienie okładów torebki z zaparzonego świetlika, zielonej herbaty czy czarnej(?) musza one byc one już zimne, nie takie prosto ze szklanki ;P ;] ale czy to pomaga... cóż dyskutowałabym...\

Gość gość
Dla mnie najlepszym rozwiązaniem na wszelkie dolegliwości oczu jest ich nawilżenie. To bardzo łagodzi podrażnienia, suchość czy zmęczenie. Dlatego mam zawsze przy sobie super nawilżające krople starazolin hydrobalance (niebieskie), które idealnie się do tego nadają, bo zawierają kwas hialuronowy

Gość Lucyna1992
Też mam taki problem jak i wiele osób które pracują przy komputerze. Jest to niestety dolegliwość która w pracy biurowej jest nieodłączna ale na szczęście istnieją leki które mogą złagodzić ból i podrażnione oczy. Polecam korzystać z http://www.mojeoczy.pl/starazolin-hydrobalance Jak dla mnie jeden z lepszych dostępnych środków tego typu.