Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

exuberance

Mam niebieskie oczy, ale nie chcę tej cechy podkreślać - jakich cieni używać?

Polecane posty

Tak jak w temacie... Mam oczy niebieskie, ale do mojego typu urody, mam wrażenie, że w ogóle nie pasują... Więc nie chcę podkreślać ich błękitu, a raczej wydobyć szarości (bo w pewnym świetle, pod pewnym kątem, w pewnych warunkach atmosferycznych ... :D gdzieś tą szarość widać). Oczywiście, cienie całkowicie nie zmienią tęczówki :D, ale jakie kolory sprawią, że ten niebieski nie będzie taki intensywny? Przyćmią go?

Gość lupa
na pewno brazy wszelkiego rodzaju

Brązy podkreślają... Wiem, bo i o tym czytałam i dlatego, że sama próbowałam... Więc odpadają.

Gość KRÓLOWA ŻYCIA
A czemu nie pasują? Opisz swój typ.

Gość lupa
ech... dopiero teraz zalapalam ze chodzi Ci o to zeby tego blekitu nie wydobywac. Wiec wlasnie moze odcienie niebieskiego, co?

Dokaładnie! jeśli nie chcesz aby oczy były niebieski użyj niebieskiego cienia który \"przyćmi\" tęczówke i spowoduje że beda wygladaly na szare :)

Nie pasują bo po pierwsze najważniejsze - straaaasznie nie lubię niebieskiego! Po drugie mam ciemne włosy, śniadą karnację, dość grube ciemne brwi, gęste ciemne rzęsy - taki troche latino :classic_cool:, a błękit jak dla mnie to dla blondynek jest zarezerwowany... Nie mam niebieskich ubrań, za to dużo ciemnych, w takich nazwijmy to naturalnych kolorach i te oczy ni przypiął ni przyłatał.... Wg mnie odznaczają się po prostu bardzo.

O mamo a niebieski cień nie będzie wyglądał trochę odpustowo? :classic_cool: Niebieskie cienie kojarzą mi się z Kleczkowską ze złotopolskich...

ej to śliczna dziewczyna jesteś , ja mam piwne i bardzo chciałabym mieć niebieściutkie

Ojej, wiesz ile dziewczyn chcialoby miec ciemna oprawe oczu i niebieska teczowke :) ? Generalnie wszelkie kontrastowe kolory beda podkreslaly barwe oka czyli brazy, roze, czernie... Znowu jesli pomalujesz sie na odcienie blekitu to sie to wszystko \" zamaze \" i generalnie za pieknie wygladac nie bedzie. Moze sprobuj z szarosciami ? Ja mam oczy szaro-niebieskie na zewnatrz zielone w srodku, mix, zielone po tacie, szaro-niebieskie po mamie ;) i z doswiadczenia wiem ze wlasnie brazy podkreslaja ta barwe. Tobie radze sprobowac z szarosciami, ale glowy sobie nie dam uciac ze osiagniesz taki efekt jaki chcesz ;). Swoja droga to naprawde musisz miec niesamowite oczy i polub ten blekit ;) :).

to czy będzie wyglądał odpustowo zależy jaki odcień dobierzesz. Nie polecam prłowych błekitów i turkusów (turkusy jeśli już to delikatna kreska eyleinerem) najlepiej kupić zwykły niebieski lub lekko wchodzący w granat. Strzeż sie szarych odcieni błekitu :))) To dobrze, że tak uważasz bo tez wydaje mi sie ze niebieskie oczka za bardzo tu nie pasują. Może na jakies wyjscia zainwestujesz w soczewki kolorowe?:)

szarym odcieniem tylko podkreślisz niebieski kolor oczek. Ogólnie jest taka zasada żeby nie malować oczu cieniem o takim samym odcieniu jak tęczówki, ponieważ kolor sie \"zamazuje\" sama mam niebieskie oczy i wiem ze jak pmaluje je na własnie niebiesko wydają sie bardziej szare.

ja też mam niebieskie oczy i wiele odcieni próbowałam i wiem na pewno że nasz kolorek pszyćmi kolors szary siwy .ładnie wyglądają oczy ale nie widać intensywnego koloru (niebieskiego).naprawdę są piękne odcienie szarości i tylko matowe najlepiej nakładać

Najgorsze jest to, że wiem właśnie, że przy takich włosach itd niebieskie oczy raczej rzadko występują w przyrodzie, ale no jakoś się przemóc nie mogę do tego niebieskiego. Jak już wspominałam, generalnie nie lubię tego koloru, ostatnio podarły mi się ostatnie niebieskie jeansy w mojej szafie z czego byłam bardzo szczęśliwa :D Niebieskim długopisem też nie lubię pisać :D Taki mały odchył, ale upierdliwy :D:D:D

Gość ciepłe janse brązy iniebieskie

a jeśli chodzi o błękit to nie dla ciebie gdyż masz karnację ciemną i ciemne włosy toenkolor uwydatni twoje oczka

Więc szarości powiadacie i błekity. Na wyjścia maluję się na bardzo ciemno i wtedy wyglądam naprawdę ok, nawet z takimi oczami. Ale makijaż na wieczór w żaden sposób nie pasuje na codzień poza tym kto by się tyle męczył ^^ Więc może faktycznie spróbuję pokombinować z tymi szarościami albo niebieskościami. Dziękuję Wam 🌼

nie tlyko nie błekity!! ja mam zielone oczy i jak uzyje zielonych cieni to własnie oczy sie wydaja bardziej zielone!! jesli pomaluje oczy na czarno wydają sie mocno ciemne niemal czarne, wiec jesli chcesz aby wydawały sie szare-uzywaj szarosci. moja koelzanka jest blondynka i ma niebieksie oczy i jak pomaluje je na niebiesko to naprawd ewygladają na bardziej niebieksie

Gość prowokatorka
Tez mam ciemne włosy .ciemne rzęsy i karnacje i blekitne oczy ,uwazam ze to wyglada bardzo orginalnie i zwraca uwage :D

Ja też mam niebieskie oczy z lekką domieszką szarości. Jak maluje rzęsy opalizująco błękitnym tuszem, to wydaja się bardziej szare niz niebieskie.