jumpin jack 4 Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, Buuuu napisał: Upośledzonym to trzeba być żeby widzieć w niej klaudie XD Co jak co, ale tamta upośla to nawet gdyby chciała to nie potrafiłaby pozorować takiej pseudo-inteligencji XD Ona nie potrafiła nawet w zdania złożone, przypominam... mi sie wydaje ze klaudia jest dosc inteligentna ale udaje glupia. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
0dbytBabkiBożej 13 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, jumpin jack napisał: mi sie wydaje ze klaudia jest dosc inteligentna ale udaje glupia. Każdy głupi stąd udaje inteligentnego. Na pewno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 5 godzin temu "przekonywujące - forma regionalna, która wynika z fonetycznych modyfikacji standardowego przymiotnika „przekonujący”. Jest to charakterystyczne dla niektórych dialektów, zwłaszcza na południu Polski (np. w Małopolsce czy na Śląsku), a także w rejonach Podbeskidzia i Beskidu Żywieckiego." Czyli to jednak może być dialekt, ciekawe. Sam się zdziwiłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Buuuu napisał: "przekonywujące - forma regionalna, która wynika z fonetycznych modyfikacji standardowego przymiotnika „przekonujący”. Jest to charakterystyczne dla niektórych dialektów, zwłaszcza na południu Polski (np. w Małopolsce czy na Śląsku), a także w rejonach Podbeskidzia i Beskidu Żywieckiego." Czyli to jednak może być dialekt, ciekawe. Sam się zdziwiłem. a na podlasiu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 5 godzin temu czemu hejtery sie tu nie udzielaja? nudno bez nich hehs Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, jumpin jack napisał: mi sie wydaje ze klaudia jest dosc inteligentna ale udaje glupia. To Ci się tylko wydaje, ale Ty sam do najostrzejszych ołówków w piórniku nie należysz, nie oszukujmy się Xd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
0dbytBabkiBożej 13 Napisano 5 godzin temu Srånie w banie. Gwary góralskiej używaj xD ale tak to jest gdy się chce pouczać maluczkich a słoma z butów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 5 godzin temu ja czekam az gierka mi sie zaktualizuje i ide grac tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, jumpin jack napisał: ja czekam az gierka mi sie zaktualizuje i ide grac tak zaaktualizowuje 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Buuuu napisał: To Ci się tylko wydaje, ale Ty sam do najostrzejszych ołówków w piórniku nie należysz, nie oszukujmy się Xd chyba ty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, jumpin jack napisał: a na podlasiu? No właśnie myślałem, że to prędzej jakiś głęboko wschodni dialekt z podlasia będzie itd. a tu zonk, południowy bardziej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 5 godzin temu A jednak po chwili dopisało że "Takie zmiany mogą występować w mowie codziennej w różnych częściach Polski, ale przede wszystkim są zauważalne w dialektach południowych i wschodnich." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jumpin jack 4 Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Buuuu napisał: A jednak po chwili dopisało że "Takie zmiany mogą występować w mowie codziennej w różnych częściach Polski, ale przede wszystkim są zauważalne w dialektach południowych i wschodnich." u nas tez sie czesto dodaje "wywuje" zamiast wuje do wyrazu , tak jak babka napisala jest to powszechne wsrod patologii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, jumpin jack napisał: u nas tez sie czesto dodaje "wywuje" zamiast wuje do wyrazu , tak jak babka napisala jest to powszechne wsrod patologii Nie wśród patologii, tylko wśród ludzi starszych jak już. I wśród tych ze wsi, wiadomo. Rozumiem, że sam z takiej patologii pochodzisz skoro tak się orientujesz? Znam kilku(kilkoro?) ludzi w otoczeniu, którzy często podobnie się wyrażają, ale żadną patolą nie są. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 32 Napisano 4 godziny temu Jestem na dobrej drodze, by odbić szmacie chłopaka………. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draże korsarze 148 Napisano 4 godziny temu 41 minut temu, Buuuu napisał: Upośledzonym to trzeba być żeby widzieć w niej klaudie XD Co jak co, ale tamta upośla to nawet gdyby chciała to nie potrafiłaby pozorować takiej pseudo-inteligencji XD Ona nie potrafiła nawet w zdania złożone, przypominam... A to ona pozoruje inteligencje nie potrafiąc żadnego słowa po p o l s k u poprawnie napisać? aha. Jak sie łapiesz na ten analfabetyzm to Ok, ja nie bardzo dlatego je porównałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 4 godziny temu 10 minut temu, Myrtle Gordon napisał: Jestem na dobrej drodze, by odbić szmacie chłopaka………. Ale chyba nie piszesz o forum XD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 32 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Buuuu napisał: Ale chyba nie piszesz o forum XD O realu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 385 Napisano 4 godziny temu Osoby wychowywane w rodzinach o wyższej pozycji społecznej zazwyczaj posiadają odpowiednie wzorce językowe wynikające z tzw. kapitału kulturowego. W tym przypadku jednak nie dostrzegam żadnych przejawów tego kapitału kulturowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 32 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, salix napisał: Osoby wychowywane w rodzinach o wyższej pozycji społecznej zazwyczaj posiadają odpowiednie wzorce językowe wynikające z tzw. kapitału kulturowego. W tym przypadku jednak nie dostrzegam żadnych przejawów tego kapitału kulturowego. A co ty dostrzegłaś szkorbutu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 4 godziny temu 11 minut temu, draże korsarze napisał: A to ona pozoruje inteligencje nie potrafiąc żadnego słowa po p o l s k u poprawnie napisać? aha. Jak sie łapiesz na ten analfabetyzm to Ok, ja nie bardzo dlatego je porównałam No, ta to jakiś analfabetyzm/literówki, ale zdania zupełnie normalnie i poprawnie formułuje, ma też normalny zasób słów - czego o klaudii wypowiadającej się jak autystyczna 13-latka, nie można było absolutnie powiedzieć XD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 385 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Myrtle Gordon napisał: A co ty dostrzegłaś szkorbutu Dostrzegam nieuka, który myśli, że pozory wystarczą by uchodzić za inteligentna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 32 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, salix napisał: Dostrzegam nieuka, który myśli, że pozory wystarczą by uchodzić za inteligentna. Do obory Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Buuuu 9 Napisano 4 godziny temu (edytowany) 8 minut temu, salix napisał: Osoby wychowywane w rodzinach o wyższej pozycji społecznej zazwyczaj posiadają odpowiednie wzorce językowe wynikające z tzw. kapitału kulturowego. W tym przypadku jednak nie dostrzegam żadnych przejawów tego kapitału kulturowego. O ile rodzice faktycznie wychowują takie dziecko... Weź poprawkę na to, że takie dziecko może praktycznie na oczy nie widzieć zapracowanych rodziców, a być wychowywane przez "proste" babcie czy nianie, używające regionalizmów. Była już taka sytuacja na forum XD Edytowano 4 godziny temu przez Buuuu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach