Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ziomisław tajner

Osoby, które JUŻ wybielały zęby. Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość Ziomisław tajner

Mam zamiar wybielić sobie zęby. Zastanawiam się tylko, czy bardzo się nie osłabią i czy np. nie będę miał trudności przy jedzeniu ciepłych, lub zimnych potraw. No i jak często trzeba później wybielać, po pierwszym razie. Pytam osoby, które już przeszły wybielanie, a nie takie, które mogą udzielić rad, choć nie mają o tym pojęcia. Tak teoretycznie to ja się mogę spytać dentysty (co też zrobiłem godzinę temu). Z góry dzięki za odpowiedzi. Mam fakturę zębów A3, czyli takie średniożółtawe.

dołączę sie do tematu.... wybielalam zelem opalescence bo inne rzeczy nie dzialaly.. te wszystkie pasty deniwity emailediamanty.. nie dzialalo na moje zeby bo mialam przebarwiene antybiotykowe ...nie kamien czy osad z kawy czy cos w tym stylu..no niewazne... opalescence zadzialalo... bylo to jakies 6 lat temu... super sprawa zeby niesamowicie zmienily kolor.. efekt utrzymywal sie do 3 lat... potem powtorka ale juz spokojniej.nie tak ostro jak na poczatku... w kazdym badz razie w chwili obecnej jestem przed kolejnym wybielaniem.. i sie zastanawiam... rozmawialam z dentysta.. jak zwykle przezd wybielaniem (zeby musza byc zdrowe i dziasla w dobrym stanie) moje zeby ladnie reaguja na wybielanie z tymze.. skutkiem ubocznym jest \"przeziernosc zębów\" moje zeby.. szczegolnie te przednie staja sie tak jakby..przezroczyste.. zastanawiam sie co bedzie dalej... nie chce przestac (mam wprawiana jedynke gorna w niezmieniajaccym sie kolorze i tak brzydko wyglada jeden ząb bialy a reszta inna... inaczej by bylo gdyby byly wszystkie jednakowe a tak to kicha).. czy ktos stosowal wybielanie czesciej niz 1 raz?? czy macie podobnie? czy sa jakies inne skutki uboczne? (pomijam nadwrazliwosc zebow bezposrednio po wybielaniu) czeklam na komentarze!!

Gość everythingbutthegirl
Najlepiej wybiela sie u dentysty. Jeden zabieg, efekt natychmiasowy, urzymuje sie u mnie juz ponad dwa lata. Koszt 1800 zl.

Gość kldsdkslfd
jakie są ceny Whitestrips i opalescence i gdzie je można kupić??????/

Gość a miałeś robione piaskowanie
zębów? Bo ono je wybiela, ja nie przepadam za tym zabiegiem, ale efekty jest niezły. Innych metod nie stosowałam.

Gość a miałeś robione piaskowanie
aha, i żadnych "skutków ubocznych" nie miałam

Gość mi sie rozjasnily po bialej pe
ale dopiero po 3 tyg!

Gość a aile kosztuje
ile kosztuje wybielenie jednego zeba....martwego zeba?

Gość 6969
polecam paski whitestrips, naprawde działają

Gość elitaaaa
jesli chodzi o paski , to moje zdanie jest takie,ja wybielalam ale mam zeby nie zolte tylko szare ,efekt mizerny , na zolte pomagaja paski ,na szare chyba trzeba u dentysty, niestety nie wybielalalam u dentysty.

Gość O_L_G_A
niech ktos mi wyjasni na czy polega wybielanie zebów opalescence ??

dzieki za wpisy... do OLGA: wybielanie opalescence polega na stosowaniu specjalnej zywicy (nadtlenek wodoru czy czegos tam) ktora wstrzykuje sie do nakladek i naklada sie na suche zeby na noc przez okolo 2 tygodnie- ja mialam robione nakladki na wymiar mam troche krzywe zeby... oczywiscie wybialam w konsultacji z lekarzem, zeby musza byc wyleczone, dziasla tez w dobrym stanie, przed zabiegiem robilam piaskowanie (usunelam kamien ..okropny zabieg) po zabiegu wymienilam plomby bo te sie nie wybielaja... z tymze ja probowalam wielu srodkow do wybielania.. ale mam trudne przebarwienia polekowe ..kosc mam po prostu zółtą , nie mam zadnych osadow itpitd nie pale.. nie pije ciemnych napojow.. do everythingbutthegirl: ja mialam nie u dentysty ale pod jego scisla kontrola.. (trudno by nakladki stosowac u dentysty skoro zastosowanie nocne).. efekt byl super ..przez 2 lata..potem odswiezanie.. potem nastepne.. 1 na 2 lata.. ale teraz .. znowu chce odswiezyc ale dentysta przestrzega przed skutkiem ubocznym jakim jest przeziernosc.. SZUKAM KOGOS KTO DLUGO STOSUJE WYBIELANIE..CHEMICZNYMI SRODKAMI ZYWICOWYMI.. do kldsdkslfd: opalescence mozna kupic w sklepach zaopatrujacych gabinety stomatologiczne oraz na allegro, sa w roznych stezeniach i mozna tez kupic na sztuki ale polecam po konsultacji z lekarzem...

Gość izabell1978
ja polecam do wybielania Bialą Perłe , efekty naprawde sa widoczne tylko nie wiem czy jak masz żółta kosc to ci pomoze ale warto zaryzykowac i wydac 50 zł niz 1800 zł

Gość mlddddd
mam 22 latka zeby lekko zolte,zdrowe,dziasla rowniez,poleccie cos dziewczyny co bedzie najlepsze? i co najwazniejsze co jest najbezpieczniejsze? ile kosztuja i jak dzialaja te paski whitestrips?

Ja wybielam zęby pastą Ultra Star, działa bardzo dobrze i jest sprawdzona.

Gość wybielenie martwego
Wybielenie martwego zęba kosztuje 50 zł (jedna wizyta). Akurat w moim przypadku tyle wystarczyłoby zlikwidować "zsinienie" po kanałowym - nie jest biały zupełnie, ale nie o taki efekt chodziło. Po prostu wygląda teraz jak reszta zębów - żywych zębów.

Gość jhjgjgh