Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obolała

mam kłopotliwą dolegliwość- pomocy!!!

Polecane posty

Gość Obolała

Troche niezrecznie mi o tym pisac ale szukam dobrego sposobu na...hemoroidy :( Od jakiegos czasu bardzo mi dokuczają, nie pomagaja nasiadowki, bardzo mnie boli :( moze zna tos jakis domowy sposob na t5o lub dobry srodek z apteki. pomozcie bo ledwo siadam!!!

Gość Obolała
bardyo prosye jakas rade, to naprawde pryzklra dolegliwosc... boli nawet jak kichne cyz kazlne, pomocy...

Na wszelkie dolegliwości jedyną i słuszną decyzją jest - wizyta u lekarza oraz przepisane przez niego leki. Na forum nie uzyskasz gotowej odpowiedzi, choć być może znajdą się ludzie \"obdarzeni\" tą przypadłością ;)

Gość Obolała
NO TAK, ALE JA SIE WSTYDZE...KOLEZANKA MI MOWILA YE JAK POSZLA DO HIRURGA TO SIE SMIAL I CHCIAL JEJ WCISNAC SPOWROTEM DO TYLKA JEJ HEMOROIDY

Gość lustro
niedawno pisałam na ten sam temat. Zazwyczaj też uważam, że do lekarza należy się zwrócić. Ale z mojego doświadczenia z lekarzami, niejednym, wynika, że w tym przypadku jedynie leżenie, no i krem "Proctoglyvenol", szwajcarski lek. Wracanie do zdrowia trwa kilka dni co najmniej. Smarowac można kilka razy dziennie, obficie, i wciskając do środka, lepiej palcem niż aplikatorem. Można dodatkowo wziąc tabletki aescin, pomagają w uszczelnianiu naczyń. No i leżeć, leżeć, leżeć. Możesz brać środki p.bólowe dodatkowo. Lekarz może usunąc to, co zostanie po hemeroidzie, ale dopiero jak minie stan zapalny, a wtedy to już nie ma znaczenia. Ważne by unikać sytuacji, które sprzyjają powstawaniu: zaparcia, rozwolnienia, przeziębienie dolnej częsci ciała, ostre potrawy, jakaś chemia w jedzeniu.