Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już mama

Przepisy kulinarne dla karmiącej mamy

Polecane posty

Gość już mama

Mam prośbe jeśli macie jakieś pomysły na to co sobie gotowac powinna i co moze jeśc karmiąca mama to napiszcie, bo ja juz nie mam pomysłu

Gość świeża mamaaaaaaaaaa
ja jadłam ciągle to samo: śniadanie i kolacja: chuda szynka ze świnki bądź z indyka, kanapka, kawa zbożowa obiad: ziemniaki, pierś z kurczęcia- gotowana, gotowana bądź surowa marchewka, szpinak bądź brokuły... Mała od pozostałych pokarmów miała brzudkie zielonkawe kupki i straszne kolki. Przy tym jedzeniu kolki poszły w zapomnienie a i kupki były idealne. Niestety, podejrzewam, że to mogło być przyczyną, że nie miałam wystarczającej ilości pokarmu :( - Próbowałam wszystkich sposobów i nic nie pomogło :( Dziś ma niecałe 4 miesiące i jest karmiona piersią tylko 1, czy 2 na dobę :( Ale, tak jak napisałam to są tylko moje domysły. Może któraś napisze czy jedzenie ma wpływ na jakoś pokarmu... pozdrawiam

Gość tez mama
napewno jedzenie ma wplyw na jakosc pokarmu trzeba jesc miesko gotowane i pic duzo wody niegazowanej oto co ja jadlam na poczatku karmienia: sniadanie i kolacja: czerstwy chleb z maslem, chuda szynka, czasem troszke twarozku na obiad: zupa podobna do krupniku, lub rosol z makaronem lub z ryzem ziemniaki i mieso gotowane ze slodyczy tylko biszkopty lub kruche ciasteczka i tak przez 3 miesiace i dziecko nigdy nie mialo kolek i nadal karmie a ma juz 9 miesiecy

Gość mama Wiktorka 3 tyg
Ja też jem na sniadanie : kawa zbozowa chleb z szynka( gotowana) jogurt na obiad gotowane mięso lub lekka zupka (krupnik rosół) tarta marchew lub gotowana i ewentualnie kruche ciastka a na kolacje powtórka ze sniadania! Moj mały niestety mimo to ma kolki wiec mam wrazenie ze to co ostatnio przeczytalam w jednym z magazynow to prawda : najnowsze badania podobno pokazuja ze kolki nie maja nic wspolnego z dieta a raczej z dojrzaloscia ukladu trawiennego i ze stresem u matki!

a ja na początku jadłam chleb z wędliną , albo serem, na obiad zupa pomidorowa, rosół, warzywna, na drugie gotowane mięso , ziemniaki i surówka... teraz mała ma 3 tyg i w sumie jem normalnie oprócz cytrusów, czekolady, kakaa, pomidorów, no i oczywiście wszystko co jem nie moze być ani za słone , ani za kwaśne, ani za ostre... ogólnie mdłe, mała je jak głodomorek, do tej pory żadnych problemów nie miałam , mala nie ma kolek, i kupki są idealne. dodam zw karmie tylko piersią.