Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oszukiwana bezradna

MOj mąż mnie okłamuje !!!

Polecane posty

Gość Oszukiwana bezradna

mam bardzo poważny problem MOJ MAZ MNIE OKLAMUJE . Chodzi czasem o blahe sprawy , ale czasem potrafi mi tak przedstawic sytuacje , ktora w rzeczywistosci wygląda zupelnie inaczej .Poradzcie mi co robic . Dla mnie to bardzo powazny i uciazliwy problem!!!!!!!

Gość Oszukiwana bezradna
Nie wierze ze tylko moj maz ma taka wade .Ale jak z nia walczyc ???

Gość metii
o, widzę ze nie jestem sama. Ja tez mam meża klamczuszka. I nie raz oklamywal mnie w sumie w blachych sprawach ale wiem, to boli. Ja dlatego powiedzialam mu o tym, ze jest mi przykro i ze nadwyreza moje zaufanie. Po tej rozmowie jest lepiej, na razie nie przylapalam go na zadnym klamstwie. Po prostu porozmawiaj z nim szczeze, powinno pomoc.Powodzenia..

Gość aniołek z różkami
metii może nie przyłapałaś go na kłamstwie bo teraz bardziej się stara wymyślaćrealniejsze kłamstewka

Gość metii
aniolku, mysle ze nie, no mam nadzieje ze nie. znam go i wiem ze bylo mu glupio jak go przylapalam, uwazam ze sie poprawil

Gość pocieszyciel
nie przejmujcie się - prawdziwi, niebezpieczni kłamcy, kłamią tylko w rzeczach zasadniczych; wielcy oszuści stosują metodę mówienia prawdy, tam gdzie jest to tylko możliwe i nie daja się złapać na kłamstwie w rzeczach błahych

Gość Ja też mam z tym problem
Chodzi o drobnostki, poniekąd. Bo czasem sie okazuje, ze to nie drobnostki :) Proszenie, płakanie, grożenie, złoszczenie nie poskutkowało. On twierdzi, ze się boi mi powiedzieć prawdę. Owszem, fakt, ze jak wykryję jakies kłamstewko po np 4 miesiącach oszukiwania to człwoieka może szlag trafić. NIe wiem czy da sie z tym coś zrobić. Ja jestem przez to bardziej czujna, mniej mu ufam, zastanawiam sie w czym on jeszcze mógł mnie okłamać.

Gość metii
aniolku, mysle ze nie, no mam nadzieje ze nie. znam go i wiem ze bylo mu glupio jak go przylapalam, uwazam ze sie poprawil

Gość aniołek z różkami
metii lepiej być ostrożnym niż póżniej sie rozczarować kłamstwo ciężko zwalczyć ale mam nadzieje że to ja sie myle a nie Ty

Gość metii
moze i masz racje aniolku, ale co my biedne mężatki swoich kłamliwych mężów mamy zrobić?Pozostalo nam tylko zaufanie...

To jest jeden ze skladnikow jak ja to nazywam \"syndromu Piotrusia Pana\" :D Bo zauważcie że to sdtrasznie dziecinne jest - te drobne kłamstewka. Nie do wykorzenienia ale da się z tym żyć. Trzeba tylko ochrzanić jak się przyłapie - tak jakby zrobiła to mamusia niegrzecznemu synkowi. Niestety, takich partnerów mamy i czasem trzeba im matkować ;) Na przykład: nie zapłacił rachunku bo zapomniał. I zamiast powiedzieć: słuchaj, nie zapłaciłem, zapomniałem, przecież bym zrozumiała, to się zdarza, ja też zapominam i byłoby po sprawie. Milczy, ja myślę że rachunek zapłacony a tu nagle przychodzi wezwanie! Dup! Pytam się go dlaczego nie zapłacił wtedy kiedy miał to zrobić a on przechodzi przez następujące etapy: - nie wiem o co chodzi? Jaki rachunek? (idzie w zaparte) - zapłaciłem to oni zgubili potwierdzenie (i na dowód tego przegrzebuje wszystkie szuflady w domu złorzecząc biurokracji i babie na poczcie i że nikomu nie można ufać) - nie rozumiem jak to się stało, przecież płaciłem, pamiętam jak dziś! Muszę do nich jutro zadzwonić i wyjaśnić sprawę - pewnie mi się pomyliło, myślałem że ten zapłaciłem a to był ten dwa miesiące temu (który zresztą ja osobiście przez internet zapłaciłam) - w poniedziałek pójdę do banku i zapłacę i zachowam sobie ten dowód wpłaty bo coś mi tu nie pasuje Spójrzcie na to z terj właśnie perspektywy - prawda jakie to dziecinne? Przymykam więc oko i robię swoje.

Gość Oszukiwana bezradna
Najgorsze jest to , że czlowiek ufa , a tu nagle dowiaduje sie , ze kolejne klamstwo wyszlo na jaw . Ja tez prosze , placze . kontrpoluje , sprawdzam rozne wersje . A to i tak nie skutkuje . Czasem juz nie mam sily wnikac co on mowi

Gość Oszukiwana bezradna
Boje sie ze po raz kolejny doznan szoku . Ale takie oszustwa naprawde bola . Zastanawian sie czemu on to robi .?

Pan mąż zachowuje się tak jakbym mu miała łeb ukręcić za jakąś pierdołę i tak jest od samego początku! Nadmienię że nie robię awantur, jestem osobą z którą mozna się zawsze dogadać na spokojnie, wyrozumiałą bo sama mam słabości - więc na początku dziwiłam się jego postawie. Teraz wiem że ma ona być może korzenie w dzieciństwie. Są to zresztą z reguły takie drobne, nieszkodliwe kłamstewka czy mijanie się z prawdą ale... nadwerężające zaufanie. Bo jesli to sie stanie raz, drugi, trzeci to ja juz nie poproszę go o zapłacenie rachunku, zrobię to sama i automatycznie wezmę na siebie jeszcze jeden obowiązek a przeciez małżeństwo to współpraca. Nie uznam go za godnego tej współpracy i tym samym obciążę siebie. Podobnie jak cokolwiek powie będzie poddane moim wątpliwościom. Powoli przestanie być dla mnie wiarygodnym i godnym zaufania partnerem. Wazniejsze sprawy i decyzje będę podejmować sama. Co będzie znaczyło że mam w domu o jedno dorosłe dziecko więcej - czyli moja wypowiedź zatacza koło i wraca do Piotrusia Pana. Przypomina mi się być może niezbyt znana postać Vicky Pollard z serialu komediowego \"Little Britain\": yeah but no but yeah but...

Oszukiwana - ja dośc długo zadawałam sobie pytanie dlaczego bo nie znajdowałam sensownego wytłumaczenia na takie zachowanie oprócz - pardon le mot - glupoty i dziecinady. Bo człowiek dorosły tak sie nie musi zachowywać, zwłaszcza że chodziło to głównie o sprawy błahe, nie mające wielkiego wpływu na losy świata czy nawet naszej rodziny. Taki rachunek to przecież duperela i nawet nie był wysoki, niższy niż zwykle - ale kwestia właśnie tego zaufania i polegania na partnerze stawia sprawę błahą w innym zupełnie świetle. Traktuję męża jak duże dziecko ale sam po częsci jest tego przyczyną - nie tyle on sam co jego zachowanie. Nie kontroluję i nigdy bym tego nie zrobiła - mam na tym tle uraz z dzieciństwa i szanuję czyjąś jak i własną prywatność, poza tym albo jest zaufanie albo go nie ma i kontrola może tylko pogorszyć sprawę.

Gość Oszukiwana bezradna
Niestety moj maz potrafi oklamac mnie w sytuacjach waznycgh dla rodziny , np ze stracil prace . Potrafi tak trwac przez kilka miesiecy , nawet nie potrafi przyznac sie do winy .On klamie na codzien , fantazjuje , wiem od tesciowej , ze w dziecinstwie takze tak robil .

Gość gość
Ja mam to samo u siebie wyszlam za starego byka który nawet uwaga: udawał że jest młodszy tzn kłamał że swoim wiekiem, 3 lata chodzenia. kłamał ile ma rodzeństwa dowiedziałam się przypadkiem po ślubie to brzmi jak sen ale to nie jest wymyślone, bo z nimi nie utrzymuje kontakty teraz kłamie mnie we wszystkich blachostkach i nie tylko i jak koleżanka powyżej pisała też się obraża i on jest ok. Nie mamy jeszcze dzieci ja płacę wszystkie rachunki ale on stwarza pozory pracoholika który orze poza domem więc ma alibi. Muszę odejść płacze dzień i noc nie wiem jak sie odważyć, a były objawy tego przed ślubem i ni raz tyle płakałam jak mogłam popełnić taki błąd za niego wyjść tak dać się omamić. Rozsypała sobie zycie

Gość gość
Dzis po latach weszlam znow na ten wątek i znalazlam powyzej swoj wpis. Dzis tez mnie oklamal i zostal przylapany na gorącym uczynku. Wiec sie na mnie obrazil.... Szkoda tylko dziecka co ma przyjść na świat, bo jestem w 4 miesiącu ciąży i to nie podpucha ani podszyw. Az sama nie wierze ze trafilam na to co pisalam w 2016 r tak historia się powtarza a ja tak to przeżywam..... ;(