Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z gory dziekuje

co to jest acnenormin i czy pomaga ?????

Polecane posty

Gość z gory dziekuje

Gość acnenorminka
to jest lek na trądzik o takim samiym składzie jak bardziej znany (i droższy) Roacutane, czyli zawiera izotretinoine. izotretinoina to pochodna retinoidów a te z kolei robią ostatnio coraz większą karierę w dermatologii i kosmetyce. lek jest skuteczny, to pierwsza rzecz która mi naprawdę pomogła. efekty pojawiają sie po jakichś trzech miesiącach (po najmniejszej dawce) bo zależą od całkowitej kumulacji tego związku w organiźmie. niestety leczenie jest dość kosztowne i trwa około roku (zbyt szybkie przerwanie kuracji może prowadzić do nawrotu). chociaż z drugiej strony są spore oszczędności na wszelkiego typu kosmetykach antybakteryjnych -teraz wystarcza mi zwykły krem nawilzajacy :) i nie ma się co przejmować tym co piszą w ulotce, tzn. czego nie robić w czasie przyjmowania leku, to raczej takie zabezpieczenie firmy farmaceutycznej gdyby coś gdzieś kiedyś komuś... osobiście przetestowałam że nic dziwnego się nie dzieje (np. przy nadmiernym wysiłku fizycznym, farbowaniu itd)

ja dostalam to dzisiaj w dawce 20 plus 10 mg czy moge przy tym pic alkohol? tzn nie mowie o chlaniu dzien w dzien ale w weekend napic sie ze znajomymi drinka dwa? czy w sylwestra bo bede to brac 8 miesiecy i chce sie dowiedziec. pozdrawiam!

ja dostalam to dzisiaj w dawce 20 plus 10 mg czy moge przy tym pic alkohol? tzn nie mowie o chlaniu dzien w dzien ale w weekend napic sie ze znajomymi drinka dwa? czy w sylwestra bo bede to brac 8 miesiecy i chce sie dowiedziec. pozdrawiam!

Gość bazyn
biore bardzo mala dawke i mi pomaga, jakie dawki bierzecie? mi przepisali 10mg dziennie i rewelacja

no ja juz pisalam biore 30 dziennie jestem calkowicie wyleczona, w ogole juz mi pomoglo po 3 miesiacach ale biore dalej zeby nie bylo nawrotu, no i absolutnie nie pijcie alko przy braniu tego leku sprawdzilam nie polecam laczenia go z alko, poza tym to jest rewelacyjny cere mam piekna tylko usta mi strasznie popekaly ale tak jak mowie biore 30 ( 20 plus 10 ) wiec to duza dawka.

Gość SZI
Ja narazie zjadłam pierwszy blisterek z opakowania, i tak jak napisane było w ulotce - nastąpiło lekkie nasilenie, które podobno zniknąć ma po kilkunastu dniach. A jaki wpływ ma alko na działanie acnenorminu? Jeżeli jakieś ma oczywiście.

po alko czerwona twarz plus rozwala watrobe mi lekarz absolutnie zakazal picia alko w trakcie kuracji, pilam jedno dwa piwa co 2 tygdonie w weekend to wszystko zadnego pijanstwa byc nie moze.

Gość Beata-G1
Biorę Acnenormin od miesiąca i bardzo wysusza mi się cera.Czy moę używać jakiegoś kremu nawilżającego,jeśli tak to jakiego?Pozdrawiam

polecam ci kremy i w ogole kosmetyki avene ja przy acnenorminie tylko na to nie mialam uczulenia.sa bardzo dobre.