Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wieczny odblask

jak matować swiecącą skóre???????

Polecane posty

Gość wieczny odblask

Witam, mam problem, moja twarz...... ciągle przypomina naoliwione jajo :)...stosuję puder matujący ..który po krótkim czasie spływa..może macie jakieś sprawdzone metody jak zapobiec temu problemowi ??? bedę bardzo wdzieczna:)

hmm... mam podobny problem i z moich doswiadczen dowiedzialam sie tyle, ze pudrem tego nie zakryjesz...moze przez pierwsza godzine, gora dwie. Ale potem puder bedzie dawal jeszcze gorszy efekt. Ja niestety musze go uzywac gdyz zakrywam nim slady niedawno wyleczonego tradziku:( Ale co ci moge polecic to np. Emulsja matująca z serii Iwostin Purritin. Jak dla mnie rewelacyjna i super nadaje sie pod makijaz. Na prawde zauwazylam ze po tym kremie mnies sie skora swieci. A jesli nigdzie nie wychodze i nie ma potrzebu nakladania pudru to efekt matowienia jest na prawde dlugi. Kosztuje ok 30 zl, tylko w aptekach. Polecam gorąco.

Iwostin rzeczywiście świetnie matuje, ale posiada Triclosan, który u niektórych powoduje wyrzucenie wszystkich \"śmieci\" na wierzch /po ok. 2tygodniach/ więc radzę uważać...najlepiej poczytac recenzje tego kremu na www.wizaz.pl :-)

ja u siebie nie zauwazylam zadnego efektu \"wyrzuciania smieci\" a wrecz przeciwnie,bardzo pomogl mi w zwalczaniu tradziku. Przeciez triclosan powoduje zmniejszenie wydzielania sebum, to raczej nie ma nic wspolnego z wywalaniem syfów a wlasnie z matowieniem. Pozdr.

A ja zauważyłam i mam tak po czymkolwiek z triclosanem więc coś w tym musi być, no ale na szczęście nie każdy tak ma. W kążdym badz razie szkoda bo krem /sam w sobie/ i jego działanie matujące jest super :-) Ps. Co do tego wyrzucania to podobno po jakimś czasie przechodzi, ale ja akurat nie należę do cierpliwych ;-)

ja bym na twoim miejscu jednak uzbroila sie w ta cierpliwosc:) fakt, ze ci wywala syfki ma duzo zalet: wywala to, co zle, a jesli juz wywali to potem juz bedzie coraz lepiej bo nie bedzie co juz wywalac:) troche to zagmatwalam:) Dąze w kazdym razie do tego ze to wywalanie to wcale nie taki najgorszy efekt, bo jak nie triclosan, ktory wywali wszystko raz a dobrze to tak czy siak, predzej czy pozniej to wylezie:) nie ma bata:) Pozdr:)

Gość wieczny odblask
ale nic mi nie wywala:) zapomnaial dodac ze uzywałam matujacych kremów ale maiłam wrazenie jakbym nasmarowla sie klejem do tapet:) tylko wciąz sie swięce i swiecę...fuj

wlasnie tez tak mialam przy kilku kremach niby matujacych... Ale na prawde, uwierz, ta emulska jest sackiem inna. jest duzo rzadsza niz zwykly krem i po posmarowaniu nie ma na twarzy tlustej warstwki. Dobrze sie wchlania. Na prawde wyprobuj. POzdr:)

hejka, polecam opruszyć świecącą się twarz wymieszanym pudrem z mąką ziemniaczaną (mozna też samą mąką, ale wtedy może trochę zabielać skórę) Rewelacyjnie matuje na calutki dzień, tylko ze m0ja skora się po jakiś 2 tygodniach przyzwyczaiła chyba, bo już ten patent nie działa :( polecam wiec na wielkie wyjścia :)