Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

CZY KTOŚ UŻYWAŁ PASTY REZORCYNOWEJ NA ZŁUSZCZENIE SKÓRY TWARZY? DERMATOLOG MI

Polecane posty

Gość MAJU DO CIEBIE
No to chyba mówimy o tym samym.Nie chce wcześniej powiedzieć ile to kosztuje przez tel.J a zapłaciłam 250 zł za mikrodermabrazję z laserem.Byłam 3 razy.Skończyłam w kwietniu bo latem nie powinno się robić tego typu zabiegów.Nie pomogło a 750 zl w .... Myślę że jeszcze z 5 zabiegów i byłoby ok ,ale ile kasy.Maju masz trądzik? ja mam straszną cerę .Przed ciążą nie miałam żadnych problemów. Od roku nie mogę sobie poradzić.Myślę żeby udać się na Chodkiewicza ale chyba na kwasy.U mnie lekarze nie wiedzą co to jest,jak wyjdzie to babrze się tygodniami.Robiłam badania hormonalne ,coś jest nie tak .Czekam bo za 2 tyg idę z wynikami do mojego ginekologa,ale wiem już że mam za niski estradiol.Jak u ciebie z włosami?Nie przetłuszczają się.U mnie jest to drugi problem.

Gość MAJU DO CIEBIE
Sory nie doczytałam-tak byłam u Urbanowskiego

Gość MAJU DO CIEBIE
Napisz mi jak głębokie masz te blizny?I od czego?

Gość endi
czy jezeli lekarz z przychodni panstwowej skieruje mnie na badania hormonalne to one sa płatne?

Gość Gunia4217

Gość endi
Maju dawno sie nie oddzywałaś napisz

Gość Gunia4217
TO ja 'Maju do ćiebie'HALO-JESTES________________________________

Gość endi
do Gunia czy za badania hormonalne płaciłas? bo słyszałam ze nawet jezeli skierowanie jest od lekarza z przychodni państwowej to sie płaci ile hormonów badałas? :))

Gość Do ENDI
Leczyłam się prywatnie,moja dr skierowała mnie na badania-problem po ciąży z cerą coś ala trądzik,przetłuszczające się włosy.Badałam prolaktynę,progesteron,estradiol,IgE,Dhea-s i za to wszystko zapłaciłam 90 zł

Gość Gunia4217
Jaki jest wój problem,że chcesz robić bad.horm.Ja walczę z tym już 2 lata .Czasami to mam już dosyć,nigdy wcześniej nie pomyślałabym nawet,że przez taki w sumie krótki okres może tak bardzo zniszczyć się cera [chodzi mi o blizny i przebarwienia]

\"DO MAJU DO CIEBIE\" JA jUŻ NIE MAM trądziku, nieraz tylko coś mi wyskoczy ale to dzieki bromergonowi, dzieki temmu że znalazłam przyczynę,moje pryszcze też nie znikały przez miesiąc albo dłuzej, przetłuszczały mi się włosy, wypadały dostałam łupieżu. wiesz wczoraj byłam u dermatologa i mowiła mi że ten urbanowski (ona go zna osobiscie) to taki schoowmen, nie tylko tobie nie pomogł, jakiś facet był na laserowym zamykaniu naczynek i tez 0 efektow dlatego przyszedł do niej. podobno lepsza jest jakas babka która przyjmije na szarych szeregów, tez zajmuje sie dermatologią estetyczną

\"DO MAJU DO CIEBIE\" JA jUŻ NIE MAM trądziku, nieraz tylko coś mi wyskoczy ale to dzieki bromergonowi, dzieki temmu że znalazłam przyczynę,moje pryszcze też nie znikały przez miesiąc albo dłuzej, przetłuszczały mi się włosy, wypadały dostałam łupieżu. wiesz wczoraj byłam u dermatologa i mowiła mi że ten urbanowski (ona go zna osobiscie) to taki schoowmen, nie tylko tobie nie pomogł, jakiś facet był na laserowym zamykaniu naczynek i tez 0 efektow dlatego przyszedł do niej. podobno lepsza jest jakas babka która przyjmije na szarych szeregów, tez zajmuje sie dermatologią estetyczną

\"do maju do ciebie\" ja też mam niski estradiol, mozliwe ze masz to co ja. jesli chodzi o moje blizny to mam je na całejk twarzy oprócz czoła i brody, całe policzki zmasakrowane i to stało sie w zaledwie 2 miesiace. jeśli chodzi o głębokosć cieżko mi powiedziec są na takim średnim poziomie głębokosci, widziałam osoby z gorszymi dziurami. te pasty naprawde działają, złuszczam juz sobie buzie jakies 2 miesiace i efekt jest naprawde duży, chociaz one działaja powierzchownie to bardzo spłyciały mi sie te dziurki. ale trzeba być konsekwentnym i systematycznym. zacznij sie leczyc u ginekologa endokrynologa i równoczesnie dermatologa to w ciagu miesiaca zejdzie ci 90 procent tego swiństwa tak jak było ze mną! powodzenia

do endi nie wiem czy jesli robi sie te badania u lekarza z przychodni czy sie płaci, bo ja chodze prywatnie, na stronbie 2 napisałam do kogo i ile płaciłam. jeśli chodzi o to czy trzeba miec badania hormonów zeby lekarz przepisał jakieś tabletki to oczywiscie tak. tylko w ten sposób lekarz bedzie wiedział co jest nie tak i bedzie mogł dobrać odpoweidnie tabletki. i strategie leczenia. dziewczyny które borykacie sie z tradzikiem a macie juz ponad 20 lat idźcie koniecznie do ginekologa endokrynologa, bo to już nie jest tradzi młodzienczy to trzeba leczyc od wewnatrz sam dermatolog nic wam nie pomoze.

wczoraj byłam u dermatologa dostałam kolejne 2 pasty złuszczajace podaje skład: 5pasta resorcini 9,0 lo. paraf. 10,0 pastae zinci 50,0 6 pasta: resorcini 10,0 ol.paraf. 10,0 pastae zinci 50,0 możecie wykupić 2 naraz i jedna włożyc do lodowki, i po 2 tygodniach smaroweania 5, wyjąć 6 z lodowki i się nia smarowac kolejne 2 tygodnie. rozmawiałamz moja pania dermatolog i mowiła mi że JEŚLI CZASEM TRĄDZIK BY MI WRÓCIŁ BEZ WAHANIA ZAPISZE MI ROACUTTAN. nA RAZIE NIE CHCIAŁABYM GObrać bo planuje dzieci, ale po urodzeniu jeśli tradzik wroci to bez wahania sie zdecyduje. po rocuutanie nie tylko pryszcze znikaja na zawsze ale takze skora sie wygładza i znikają wszystkie dziurki, powoduje on bowiem silne złuszczanie skory i odbudowe skóry. po tych pastach złuszczajacych skra wygładziała mi sie o jakies 50% mam jeszcze przed sobą 2 pasty najsilniej złuszczajace, jeśli nie usuną mi cąłkowicie dziurek to we wrzesniu zdecyduje sie na dermabrazje. moja pani deramtolog obiecała mi ze dowie sie wiecej o dermabrazji, bo jedzie na jakąś konferencje specjalną, obiecała równiez ze wyszuka jakiegos najlepszego miejsca żeby to zrobić. a no ale na razie będe stosowała te pasty zobaczymy ile one tak naprawde sa w stanie zdziałac. na razie jestem zadowolona z efektow.

Gość endi
Do Maja serdeczne dzieki za wszystkie odpowiedzi!!! ;) musze sie w końcu wybrać do endokrynologa bo te krostki które sie pojawiają to chyba na tle hormonalnym bo mam 25 lat mam nadzieje ze przepisane leki po badaniach pomoga i jednoczesnie nie zaszkodzą odradzam roaccutane brałam go kilka lat temu ale pod koniec kuracji badania tak mi się pogorszyły ze natychmiast musiałam go odstawić wię tradzik mi nie przeszedł załuje... wtedy zrobiłabym wszystko zeby trądzik nie wrócił nawet kosztem zdrowia ale nie warto wiec powodzenia z kolejnymi pastami obyś nie musiała siegać po roa....pozdrawiam :)

Gość Gunia4217
Maju dzięki za odpowiedz.Wiesz ja już nie wiem jak z tym sobie poradzić!Nie chciałaś spróbować kwasów.Bardzo się cieszę że akurat trafiłyśmy na siebie[mieszkamy tak blisko]Proszę gdybyś mogła podaj mi namiary tej babki na Szarych szeregów.Do Urbanowskiego już nie pójdę 750 zł w tyłku.Maju jak często myłaś włosy?Ja myję codziennie rano i po paru godzinach są tłuste.Co lekarka powiedziała na Twój niski estradi0ol?Reszta hormonów w normie?Chodzisz prywatnie do tej Twojej dermatolog?Wiesz mamy identyczny problem tyle że mi zaczął się po ciązy.Policzki mam Fatalne.Bardzo mocno łuszczy się skóra po tych pastach? Można wyjść z domu.

Gość endi
Dziewczyny a czy tabletki regulujące hormony które przepisuje endokrynolog tez mają takie skutki uboczne jak np diana i działają tylko przez czas ich brania czy nie? odpiszcie dzięki

Gość Gunia4217
Endi-właśnie taką tabletką regulującą hormony jest min Diana-fatalna w skutkach.A jaki jest twój problem,co się dzieje ze chcesz robić bad horm

Gość endi
Do Gunia Moim problemem odkad pamietam są krosty z którymi róznie bywa raz jest lepiej raz gorzej dlatego tez brałam diane 1,5 roku ale 2 miesiące temu postanowiłam z niej zrezygnowac nie chce juz dłuzej się nią truc dlatego chciałam zrobić badania hormonalne moze z jakims konkretnym hormonem jest coś nie tak i mogłabym wtedy brac jakis lek tylko na niego stąd moje pytanie czy pozostałe leki na uregulowanie formonów działają tylko jak sie je bierze czy po odstawieniu tez? bo diana tylko skutkuje w trakcie brania. Diana nawet pomagała ale teraz boje się ze stan mojej cery moze sie pogorszyc a chciałabym w koncu z tym sie uporac

Gość endi
do Gunia dodam jeszcze ze zanim zaczęłam brac Diane nie robiłam zadnych badan w trakcie jej brania tez nie więc w zasadzie nie wiem z którym hormonem mam problemy a diana ma działanie chyba ogólne jak pisała Maja lekarz po badaniach przepisał jej konkretny lek i trądzik z głowy pa pa pozdrawiam :)

Gość endi
witam dziewczyny:) Maju byłam dzisiaj u lekarza ogólnego po ten roztwór o którym pisałas wiec zobaczymy jakie beda rezultaty prosiłam tez o skierowanie do endokrynologa lekarka powiedziała zebym po nie poszła do ginekologa bo ona daje tylko skierowanie na badanie tarczycy dziewczyny napiszcie coś nowego

Gość endi
Gunia , Maja dawno tu nie zaglądałyscie;)

Gość endi
do Maja witam! wczoraj pierwszy raz yzyłam tego roztworu o którym pisała Maj bardzo palący ale jak ma pomóc to niech tak piecze Maju po jakim czasie roztwór zaczał Ci pomagać? i ile razy go stosowałas dziennie? a co słychac u Ciebie jak działają kolejne pasty?

Gość Gunia4217
Witam!!!Endi poznałam Cię dzisiaj na topiku 'blizny'.Koniecznie zrób badania,to podstawa inaczej będą Cię leczyć metodą prób i błędów.Ja czekam ,w przyszłym tygodniu idę do mojego lewkarza-zobaczymy.Ślady na twarzy mam straszne już nie mogę patrzeć na siebie!!!!Myślę o laserze.Maja się nie odzywa a tak bardzo chciałam żeby podała mi namiary do dermatolog w Bydgoszczy

Gość endi
hej Gunia rzeczywiście dzisiaj weszłam na topik o bliznach blizny tej nie mam na twarzy Gunia Ty masz problem z bliznami, przebarwieniami czy trądzikiem? u mnie jak zauwazyłam od zimna, stresu, chipsów, czekolady(dlatego nie jem)przed okresem pojawiaja się od czasu do czasu buły np 2 których nie mozna niczym zamaskować zawsze mi wyskocza w najmniej odpowiednim momencie czy zawsze tak bedzie? w nastepnym tygodniu muszę wziać urlop i isć do lekarza jakbys miała taki problem to polecam bułke posmarować wit e i mascią cynkowa a po wycisnieciu tez jest dobry tribiotic swego czasu piłam tez sok z łopianu tez pomaga wróce do niego Guniu a czy Ty robiłas badania hormonalne? pozdrawiam Cie jak znajdziesz chwile to napisz

Gość Gunia4217
To opowiem Ci moją historię!Nigdy nie miałam problemów z cerą,5 lat temu urodziłam Julkę i gdy mała skończyła 2 lata zaczęły wychodzić mi okropne krosty,bolące paprzące się tygodniami.Zostawały po nich dziurki i przebarwienia.W 10.2004 wylądowałam u dermatolog w przychodni,więc możesz sobie wyobrazić jak mnie załatwiła.Bez żadnych badań zapisała mi Tetralysal.Brałam to dziadostwo do marca(ponad 5 mies)W trakcie przyjmowania antyb. było super żadnych nowych krost.Więc myślałam, że się wyleczyłam i postanowiłam to odstawić.Po miesiącu wyglądałam jak potwór,nasiliło się jeszcze bardziej niż przed braniem antybiotyku.A zapomniałam ,w lutym poszłam na mikrodermabrazję ,ale nie było efektów(3 razy to chyba za mało)W listopadzie 2005 pojechałam do podobno bardzo dobrej pani dermatolog ta zapisała mi Unidox,zjadłam 2 op.i odstawiłam bo strasznie mnie wyjałowił.Biorąc go musiałabym brać cały czas nystatynę.Jest b.moocny.Wię od 2 mies znowu walczę z buzią.Zobaczymy jak moje wyniki,może mój ginekolog coś poradzi.A znowu zapomniałam w zeszłym roku brałam Dianę i też nic.

do Gunia 4217 hej, moje włosy nie przetłuszczały się az tak mocno, myłam je i nadal myję co drugi dzien, zresztą jak wiekszość moich koleżanek. ale mi za to pojawił się łupiez i wypadały mi włosy , łamały się paznokcie, zrobił się cellulit. jeśli chodzi o moje hormony to w sumie nie wiem jak jest teraz, ale przed leczeniem wszystkie były złe, bardzo pomaga mi własnie bromergon i mimo iż skończyłam branie antybiotyku tradzik nie wraca

do gunia 4217 jeśli chodzi o kwasy to oczywisćie tez sie zastanawiałam, ale boje sie wydać kase i że nic mi nie pomoże, podstawą leczenia jest własnie leczenie ginekologiczno endokrynologiczne tylko ono gwarantuje pozytywny efekt. bo sam dermatolog nic nie zdziała. moja kolezanka która ma też dosć duże blizny mowiła ze ma zamiar zrobć sobie pare peelingów kwasami to zapytam jej i powiem wam wkrótce jakie efekty. jeśli chodzi o ta panią dermatolog tj. Gniazdowska beata, szarych szeregow 8/18 tel 361 04 13, 601 -809 -225, to chyba ona bo dermatolog mówiła mi ze przyjmuje na szarych szeregów ale nie zapamiętałam nazwiska, te dane znalazłam w internecie. powodzenia.

Gość endi
Gunia spróbuj moze przez tydzien pic sok z łopiany 3razy dziennie i bratka dodatkowo zazywaj witam. e, cynk a na twarz afrodyte potem wit e potem punktowo masć cynkowa moze pomoze ja sie teraz boję konsekwencji po odstawieniu diane 35 mam tez nie wiem czy po niej tak jak Maja cellulit, łamiace sie paznokcie włosy tez myje co drugi dzień muszę jeszcze zastosowac taki sposób opisany za necie podobno dobry nie zaszkodzi spróbowac: przez 2 tygodnie na czczo 2 łyzeczki octu jabłkowego na 3/4 szklanki wody do picia :)