Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

CZY KTOŚ UŻYWAŁ PASTY REZORCYNOWEJ NA ZŁUSZCZENIE SKÓRY TWARZY? DERMATOLOG MI

Polecane posty

POWIEDZIAŁA ŻE PO TYM ZNIKNĄ MI BLIZNY I TE ZAGŁEBIENIA I DZIURKI. OD DZISIAJ ZACYNAM NAJPIERW JESNĄ SŁABSZA CHYBA 9% PO 2 TYG DRUGĄ NA NOC. PODOBNO SKÓRA BĘDZIE SIE PO TYM ŁUSZCZYĆ JAK CHOLERA. NO ALE WARTO JEŚLI ZNIKNĄ MI TE OBRZYDLIWE DZIURKI TO SIĘ POSWIECE. PYTAŁAM SIE JEJ O LASERY ,KWASY, POWIEDZIAŁA ŻE TE PASTY DADZA TAKI SAM EFEKT I O WIELE TANIEJ! ROBIONE W APTECE ZA 5 ZŁ. NA RAZIE MAM KURACJE NA MIESIAC. CZY KOMUŚ ZNIKŁY PO TYM BLIZNY????TZN DZIURKI????? BĘDE PISAĆ JAK MOJE POSTĘPY I CZY TO DZIAŁA!!! WCHODŹCIE NA TEN TOPIK CO JAKIŚ CZAS TO NAPISZE O SWOICH PRZEZYCIACH, A JAK SKOŃCZĘ KURACJE TO NAPISZE WAM CZY TO DZIAŁA. BO JESLI DZIAŁA TO SZKODA TYLE KASY NA LASERY WYDAWAC! PA ŻYCZCIE MI POWODZENIA!

Gość poda
a czy ta pasta na recepte jest? pisz jakie efekty moze tez spróbuje i czy bardzo widac to złuszczanie zebym nie straszyła ludzi:)

Gość i co będziesz chodzić taka
czerwona i ta skóra będzie CI tak strasznie schodzić!! nawet sobie nie wyobrażasz jak bedziesz strasznie wylądac!! ALe powodzenia

skóra po tym się łuszczy ale nie jest się czerwonym! po tygodniu wpisze jakie są efekty! może niewarto wydawac tyle kasy na peelingi skoro można to zrobić za 5 zł.

ta pasta jest oczywiście na recepte. ona pisze jaki skład ja daję do apteki. to jest pasta robiona na zamowienie. wczesniej miałam taki genialny roztowo też za 5 zł. po ktorym pryszcze znikły w mig. np kiedy posmarowałam takiego ogromnego ropniaka który wczesniej miałam miesiac i niczym nie mogłam go wytępić, po posmarowaniu znikał mi po 2- 3 dniach, a te mniejsze po 1 dniu.a ja wydawałam wczesniej kupe kasy na te wszystkie gówna, plasterki, jakies sztyfty,i inne takie w razie pryszcza nagłego i nic. jeszcze 1,5 miesiaca temu miałlam cała twarz w ropnych grudkach, zewnetrznych i podskornych, które nie schodziły po miesiacu, a teraz nie mam już nic. i zaczynam walczyć z dziurkami które mam na całej twarzy. równocześnie leczę się u ginekologa endokrynologa !

Gość nazwa mnie interesuje
jak sie nazywa ta pasta //

Gość prosze cie bardzo
moglabys jakos zalatwic sklad tej pasty a moze jeszcze go masz tez chcialybysmy skorzystac bo jak narazie to chyba nikt o niczym takim nie slyszal bede wdzieczna jest wpiszesz tutaj sklad :)

hej witam, smaruje sie ta pastą jakieś 4 dni i widzę już jakiś efekt, blizny powoli się zbledzają, skóra jest gładsza, ale to jeszcze za wczesnie żeby były jakieś spektakularne efekty, bo mam przeciez pasty az na miesiac i to na pewno dopiero początek. ja najbardziej licze na to że znikną mi te dziurki i zapasdnięte miejsca na skótre mam tego naprawdę dużo a jestem już 22 letnia kobietą. będe pisała dalej o moich postępach, dowiecie sie czy to działa i czy to mozliwe żeby zniknęły te dziurki. jeśli chodzi o to czy wyglądam żle to nie, jest całiem dobrze skóra schodzi trochę ale myślałam że będzie gorzej.nie jestem czerwona! PODAJE SKŁAD TEJ PASTY: RESORCINI 1,5 OL. PARAF. 5,0 PASTAE ZINCI AD 5.0 I TAK PRZEZ DWA TYGODNIE, POTEM PRZEZ 2 TYG DRUGA TEZ NA NOC, TA DRUGA MA TEN SAM SKŁAD TYLKO RESORCINI MA 4,5. PA LASECZKI JEŚLI MACIE JAKIEŚ PYTANIA TO SMIAŁO. JEŚLI CHCECIE MOGE WAM COŚ PORADZIC ODNOSNIE WALKI Z PRYSZCZAMI, WIEM CHYBA NA TEN TEMAT WSZYSTKO, OD STRONY GINEKOLOGICZNO ENDOKRYNOLOGICZNEJ JAK I DERMATOLOGICZNEJ. PA PA. POWODZENIA W WALCE Z TYMI OCHYDNYMI PRYSZCZOLAMI.

Gość alfik
maju:na co leczysz sie u ginekologa endokrynologa?ja tez mam skierowanie teraz do endokrynologa z powodu PCOS

Gość ewik555
a możesz podać skład tego roztworu na pryszcze?

podaje dla ciebie ewik 555 skład tego roztworu na pryszcze: HYDROCORTISON 1.0 DETREOMYCYNA 5.0 AC. SALICYLIN 5.0 RESORCINI3.0 SPIR 70, AD 100 MOŻE TEGO UŻYWAC KAŻDY JAK MU COŚ DUŻEGO WYSKOCZY, ZNIKA BARDZO SZYBKO, NIE MUSICIE WYDAWAĆ JUŻ KUPY KASY NA TE GÓWNA KTÓRE I TAK NIE POMAGAJĄ. JA DZIĘKI TEMU WYLECZYŁAM SIĘ Z TRADZIKU A MIAŁAM ROPNE NA CAŁEJ TWARZY I BOLĄCE NIE MOGŁAM NAWET DOTKNĄĆ TWARZY BO WSZEDZIE MNIE BOLAŁO. NAKŁADAC NA PRYSZCZA MIEJSCOWO, NAJLEPIEJ ZA POMOCA PATYCZKA DO USZU, TAK ZEBY AŻ ZAPIEKŁO WTEDY JEST EFEKT MUROWANY! POWODZENIA!

Gość juwentusiloo
czy zwykly lekarz, pierwszego kontaktu, wypisze recepte na te lekarstwa do smarowania? pozdrawiam i zycze powodzonka!

Gość MAJA 1230
WIESZ NIE MAM POJĘCIA, ALE MOŻESZ SPROBOWAC! JA MIAŁAM OD DERMATOLOGA! MOŻE MASZ ZNAJOMEGO LEKARZA? POWODZENIA!

Gość ewik555
sliczne dzieki

Gość gouda
Stosowałam glyco a, lysanel, saliderm, peelingi chemiczne (70% kwas glikolowy) i niewiele pomogło. Czy ta pasta jest mocniejsza od rych rzeczy które wymieniłam? Chodzi mi o sine plamki po krostach

wiem co to za pasta, moja siostra jej uzywa tylko powiem wam szczerze ze ona nie dziala, skora sie luszczy mojej siostrze co prawda ale przebarwien i blizn to ta pasta wam nie zlikwiduje nie łudzcie sie! moja siostra najpierw uzywala te paste pol roku - bez efektow wiec przestala teraz ma nowa bo sie zastanawialysmy czy moze tamta nie stracila waznosci i znow siostra jej uzywa lecz efektow nie widac zadnych -slady i przebarwienia jak byly tak sa jedyne co ta pasta powoduje to zluszczanie skory aha jesli chodzi sklad pasty to byl ten sam oczywiscie co tu podany na topiku

mimo wszystko warto sprobować, ja widze że skora mi sie trochę wygładziła a używam dopiero 4 dni. trochę mi odebrałaś nadzieję tym co powiedziałaś. ale jestem dobrej myśli. ta dermatolog pracuje w zawodzie jakieś 25 lat i jesli mi obiecała że po tej pascie znikną mi te dziurki to ja jej wierze. opowiadała mi o gorszych przypadkach niż ja! w każdym razie będe pisała o postępach!

i jeszcze chce zaznaczyć ze ta pasta jest na 2 tyg, a następna kolejne 2 mocniejsza. wiec ja nie będe używała cały czas tej samej pasty!

Gość skąd jesteś
i jaka to dermatolog? może też bym sie wybrała po tą receptę? :-)

coz tez bym chciala zeby ta pasta dzialala ale niestety :( jednak moze na kazdego dziala inaczej i Ci akurat pomoze kto wie.... :) siostra tez uzywala dwie pasty na poczatku jasniejsza potem ciemniejsza z tym ze jej dermatolog mowila ze ta masc jest na ropne pryszcze jesli chodzi o dermatolog to jest ona bardzo dobra specjalistka

Gość ewa.l.
Pytanie do maja1230 czy luszczysz sie bardzo, czy na tyle, ze mozna normalnie wyjsc z domu po nalozeniu jakiegos kremu i/lub podkladu?

odpowiadam, nie to jest takie delikatne złuszczanie, rano zmywał to ciepła woda i czelem oczyszczajacym z garnira z takimi drobinkami, on trochę tą martwaą skorkę złuszcza i buzia jest gładka. potem nakładam trochę kremu nawilżającego i puder w kremie z mayebelline jesli bedzie się trochę łuszczyć to warto nałożyć na wacik trochę kremu nawilżajacego i tak mocniej przetrzeć to ta łuszcząca skórka zejdzie i skóra będzie gładka. . Muszę powiedzieć ze używa tej pasty już tydzien i widze mała poprawę, skóra jest troszke gładsza. pa pa, napisze co będzie dalej!!!!!

hej:) jestem wyjatkowo zainteresowana ta metoda, bo cierpie na podobne objawy ktore opisalas, od razu zanioslam ten przepis do apteki --ktory podalas, dostane miksturke po swietach,,farmaceutka stweirdzila ze jest to wyjatkowo silny srodek i mozna stosowac go jedynie punktowo,,,czy ty tak robisz? czy moze stosujesz cienka warstwe na cala buzie? Życze owocnych efektow

hej, mam dla was dobra wiadomosć, bez recepty też można to dostac tyle ze za 30 zł. może tez wypisac zwykły lekarz. jesli chodzi ZŁOśliweczko o PASTĘ TO ONA NIE JEST MOCNA, ZOBACZYSZ SAMA. TEn roztwor na pryszcze jest mocny ale to nakłada sie punktowo na pryszcza żeby szybko znikł! używam juz dobrych kilka dni i buźka powoli się wygładza, także to chyba działa, nawet chłopak mi powiedział ze mam jakby gładsza buźkę! także warto sprobowac! będe co jakis czas pisała jakie efekty!

hej, mam dla was dobra wiadomosć, bez recepty też można to dostac tyle ze za 30 zł. może tez wypisac zwykły lekarz. jesli chodzi ZŁOśliweczko o PASTĘ TO ONA NIE JEST MOCNA, ZOBACZYSZ SAMA. TEn roztwor na pryszcze jest mocny ale to nakłada sie punktowo na pryszcza żeby szybko znikł! używam juz dobrych kilka dni i buźka powoli się wygładza, także to chyba działa, nawet chłopak mi powiedział ze mam jakby gładsza buźkę! także warto sprobowac! będe co jakis czas pisała jakie efekty!

hej:) odebralam dzis ta paste i roztwor zreszta tez:P i odziwo ponownie mnie sprzedawczyni napomknela o ostroznym uzywaniu tego specifuku i az sie zastanawiam o co chodzi skoro ty stosujesz to i jest w porzadku...mozesz mi napisac dokladniej jaka ilosc tego nakladasz? ta porcja ma starczyc na dwa tyg? nakladasz tego troszke i zmywasz rano czy tylko wsamrowujesz i niema ogolnie sladu po tym? moze za bardzo draze temat ale szczerze mowiac zestresowala mnie aptekarka ... jesli mozesz to pogadajmy na gg, jesli sie zgodzisz podam nr ,,,czekam na odp pozdrawiam (wstrzymam sie z uzywaniem do nowego roku)w razie awarii heh:P

Gość elleelle
trzeba było zapytać farmaceutki a nie sprzedawczyni. reakcja zależy od skóry; moze byc róóżnie. ogólnie- to nie jest łagodny preparat.

Gość śLIWECZKA
WLASNIE PISZAC O SPRZEDAWCZYNI -FARMACEUTKE MIALAM NA MYSLI:p OK SPROBUJE,,, MAM NADZIEJE ZE TWARZY MI NIE WYPALI,,,ALBO TAK TYLE ZE WTYM POZYTYWNYM ZNACZENIU :) ZACZYNAM OD 1 STYCZNIA:) POZDRAWIAM POZOSTALYCH EXPERYMENTOWICZOW :)