Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oset

Regresja reinkarnacyjna

Polecane posty

Czy jest ktoś kto korzystał w tej kwestii z usług p. Gabrieli Bukały lub p. Jacka Żądło i mógłby sie podzielić doświadczeniem? Bardzo proszę :)

Oooo, to Gabriella Bukała robi regresję hipnotyczną? A gdzie? Co do Jacka Żądło to tak sobie polecam, a w zasadzie mało polecam... ;) Co do regresji hipnotycznej to raczej radziłbym skierować się do zawodowców, a nie psychotroników z bożej łaski, którzy próbują na tym zbijać kasę :P

Gość joasia29
mamiya ? byłeś na jakiejś regresji?

Byłem, byłem, i zbytnio nie polecam, chyba że ma się sporo kasy na takie szaleństwa. Generalnie znam trochę to środowisko i wszyscy są nieco pokręceni życiowo lub psychicznie, co do skuteczności, to w morzu beznadziei trafiają się ciekawe przypadki i doświadczenia, ale trzeba trafu, żeby coś wyłowić :) :P

Było to dawno temu, teraz nie wiem kogo mógłbym polecić. Prędzej samemu warto się za to zabrać, nic to nie kosztuje, a efekty w sumie nawet lepsze :) np. można nagrać sobie taki tekst regresji hipnotycznej na taśmie i ją odtwarzać; można samemu się hipnotyzować (całkowicie bezpieczne, przetestowałem). Można stosować rozliczne ćwiczenia medytacyjno-oddechowe, które prowadzą do takiej wiedzy, a często i do innej o wiele ciekawszej :)

nie jest to zły pomysł, mam nadzieję, że głos na nagraniach nie jest głosem Leszka Żądło, bo ma on kłopoty z dykcją i wymową :P ale dla zainteresowanych czemu nie...

:D tak myślałem, bo kiedyś te taśmy słychałem, ale miałem nadzieję, że nowe, będą pozbawione tego defektu :p ;)

Gość Leszek Żądło
Chcecie possać moje żądło?

Nie byłem, ale ją znam, ostatnio jak ją widziałem to słowem nie wspomniała, że zajmuje się regresją hipnotyczną, chociaż wiedziałem, że tematem się interesuje. Nie wiem, czy mogę ją polecić jako osobę, jako regresera może? Coraz więcej osób próbuje zarabiać na regresingu jak widzę, w Warszawie znajdzie się takich osób sporo. Przyznam szczerze, że nie wiem czy można kogokolwiek z nich polecić...

moze to troche glupio zabrzmi, ale czy mozecie mi, tak w skrocie, wyjasnic o co w regresji chodzi? po co sie ja stosuje?

Regresja reinkarnacyjna polega na cofaniu się do poprzednich wcieleń w celu odnalezienia pierwotnej przyczyny obecnego problemu. Można również zbadać zapomniane dzieciństwo, życie płodowe i narodziny w tym życiu. Możemy zbadać, skąd pochodzą obciążenia losowe, z którymi przyszliśmy na ten świat. W ogóle to, co nazywamy potocznie losem, tutaj może zostać wyjaśnione. Materiałem na regresję mogą być zarówno problemy psychiczne, jak też relacje z ludźmi, a także problemy ciała, oraz sytuacja życiowa. Powodem, dla którego powstało wiele technik regresji było spostrzeżenie, że doświadczenie regresywne zmienia osobowość na pozytywniejszą. Kiedy uświadomimy sobie swój bagaż duchowy, z którym przyszliśmy na świat, zmienia się nasza perspektywa. Przestajemy obwiniać za wszystko swoich rodziców, wychowawców, partnerów, lekarzy, polityków, czy kogokolwiek. Podstawową korzyścią z regresji jest zmiana widzenia swojego życia. więcej na stronie p. Bukały

Joanno kochana, jak zwykle jetes profesjonalistką w każdym calu :D

Jacek Żądło .... :) :) :) kompletna fikcja....facet ma charyzmę klowna. Tylko ktoś, kto nie interesował się na poważnie ezoteryką może brać faceta poważnie. Naprawdę daruj to sobie..bo to nic tylko wygłupy. I to mocno skompromitowane w środowisku.

co robić? gdzie szukać, kogo się radzić? z kim rozmawiać? co czytać? aby wiedzieć więcej i rozwijać się duchowo?

nie martw się z czasem zrozumiesz więcej, rozwój jest nieunikniony... :)

Gość możesz szukać
szperać po różnych organizacjach, stowarzyszeniach, chodzić na kursy, warsztaty, wykłady, spotkania. Możesz czytać, oglądać, słuchać, ale najwięcej da ci wgląd w samą siebie! Szukaj odpowiedzi w samej sobie, nie na zewnątrz!

Gość konieckoniec
np. można nagrać sobie taki tekst regresji hipnotycznej na taśmie i ją odtwarzać; można samemu się hipnotyzować (całkowicie bezpieczne, przetestowałem). Można stosować rozliczne ćwiczenia medytacyjno-oddechowe, które prowadzą do takiej wiedzy, a często i do innej o wiele ciekawszej mozesz wiecej napisac, ja czytam wlasnie ksiazke wedrowka dusz i bardzo mi sie podoba. Jak mozna samemu albo z partnerem to wykonac? bardzo mnie to interesuje ze wzgledu na bezpieczenstwo wlasnie, bo obca osoba i to takie bardzo osobiste. A cwiczenia?? tez mnie interesuja.

Gość nie ma regresji
„Melid, w Imię Boga, odpowiedz! Prawdą jest, że reinkarnacja, o której chcesz nas przekonać jest twoją sztuczką?”. Odpowiedziałeś: „Jeśli wiesz, że to sztuczka, to po co mnie pytasz? Nawet jeśli kłamię, zawsze znajdzie się ktoś kto mi uwierzy”. No to teraz wyjaśnij mi kilka rzeczy odnośnie seansów spirytystycznych. Kiedy medium wzywa zmarłą duszę i zadaje jej pytania, uczestnicy seansu są przekonani że wezwana dusza przychodzi i odpowiada na pytania. Tymczasem ty i twoi towarzysze podszywaliście się pod te dusze i pokornie zaspokajaliście ciekawość obecnych, oczywiście wciskając im same kłamstwa. Innym razem byliście rozwścieczeni. Dlaczego? Wiele razy mi o tym mówiłeś co wyprawialiście z uczestnikami seansów. Właśnie w tych dniach przyszedł do mnie młody chłopak, cały roztrzęsiony: „Wracam z Vicenza, gdzie z grupą przyjaciół postanowiliśmy podczas seansu wezwać pewnego zmarłego: medium poczuł się nagle bardzo źle, z ust toczyła mu się piana. Obrazy i inne rzeczy znajdujące się na ścianach zaczęły drżeć. Stół przy którym siedzieliśmy podniósł się o metr nad podłogę i poleciał w stronę jednej ze ścian, a następnie przylepił się do niej. Po krótkiej chwili z hukiem opadł na ziemię. Ja i moi koledzy z przerażeniem wypadliśmy z pokoju. Doskoczyliśmy do naszych motorów, ale żaden z nich nie chciał odpalić”. Ten chłopak powiedział mi jeszcze: „Nigdy nie mam zamiaru powtórzyć tego doświadczenia. Jakaż trwoga! Podczas innych seansów spirytystycznych nigdy nie wydarzyło się nic podobnego, zawsze panował spokój”. Powiedz mi Melid, dlaczego tym razem zdarzyło się to zamieszanie? - „Łatwo możesz domyśleć się przyczyny. Jeśli nawet ten kto uczestniczy w seansach jest mało religijny, a nawet cudzołoży, czy też od dawna nie przystępuje do sakramentów, ale przez przypadek ma przy sobie jakąś poświęconą rzecz, odwołującą się do Chrystusa czy do tej Kobiety, mojej nieprzyjaciółki, za każdym razem sieję przerażenie wśród tych, którzy wzywają zmarłych”. http://sursum-corda.pl/forum/printview.php?t=428&start=15&sid=757b589dfa6736b9e5b0aacc0df058b7

Gość dfhuhfuhaf
regresja to cos innego niz wywolywanie medium, a tak wogole to to co napisala osoba powyzej nie trzyma sie kupy, skopiowalas z jakiegos innego watku??

Gość Jacek Żądło czy Leszek
Żądło? ja słyszałam o Leszku. Czytałam jego książki, pełne błędów stylistycznych i ortograficznych, ale teoria ciekawa. Idąc za tym posłuchałam wykładów, nie zachwyciły mnie, w ogóle cała ta ekipa od niego jest podejrzana. Wszyscy z jakiegos obcego kosmosu, z problemami z osobowością i życiowymi... Jedna osoba, króra już nie jest w tym ruchu, robiła mi kiedys sesje regresingu i ona zrobiła to świetnie, poza tym była normalna i bez chorej jazdy w głowie. Ale reszta to jakaś maskarada...

Gość a jak nie ma
to nie ma to gdzie cofa podświadomość sama wymyśla czy mu szatan pomaga w wymyślaniu scenariusza

Gość dfhuhfuhaf
szatan- nie kazdy w niego wierzy, trafilas na zle forum, to nie portal katolicki , nie wierzysz w inkarnacje i wierysz w szatana, twoja sprawa ale po co innym zaprzatasz glowe

Gość palenie zioła
a ktoś wierzy w śmierć bo ja nie

A ktoś był u tej Pani na regresji? www.regresja.com Macie o niej jakieś opinie? Chciałabym przejść taką sesję, ale z osobą, o której wiem, że warto. Z tego co wiem regresja jest bardzo skuteczną metodą terapii. Może kogoś innego polecacie?

Gość ditttttta
to wszystko jest do niczego. poczytajcie Max Freedom Longa