Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila000

DEPILATORY

Polecane posty

Gość kamila000

witam wszystkich :) od pewnego czasu przymierzam się do kupna depilatora, jednak w sklepie zaczynam się gubić, sama nie wiem co mam wybrać, chyba po prostu jest tego za dużo! ;) pomyślałam, że zapytam o poradę kogoś, kto być może ma jakieś doświadczenie. a więc szukam czegoś niedrogiego i nienajgorszego, to mój pierwszy depilator, więc chciałabym wydać na niego coś w granicach 100 zł. widziałam taki różowy philipsa (satinelle?) i kilka rodzajów tańszych braunów... może ktoś się z nimi spotkał i coś mi poradzi? nie chcę droższego, ponieważ nie wiem czy taki sposób depilacji będzie dla mnie dobry, nie wiem jak niesie to moja skóra itp. czekam na odpowiedzi i pozdrawiam!! PS. wypróbowałam raz jakiegoś tańszego brauna (pożyczony) i wydawał mi się ok... PS2. mam też 2 pytanie, jak to jest z wrastaniem włosków? peeling na 2 dzień, żeby zapobiec? a co jak już wrosną?

Miałam kiedyś Philips Satinelle Beauty i był ok, teraz kupiłam sobie Braun z nasadką masującą i niestety boli tak samo. Także spokojnie możesz kupić tego Philipsa. Ja nie miałam nigdy problemów z wrastaniem włosków.

Ja nie polecałabym depliatora wogóle. Wrastanie włosków to był koszmar. Półtora roku doprowadzałam nogi do jako takiego stanu. Nigdy więcej. Tylko wosk albo pasta cukrowa.

Gość blinak
jaka pasta cukrowa??

Gość gtr
Tez mam tego philipsa od pol roku i jak na razie nie mam zastrzezen.Kupilam go wlasnie dzieki www.ceneo.pl:))))

Powiem tak - mam depilator juz bardzo dlugo i szczerze moiwac sadze, ze roznicy w nich nie ma zadnej. Nie ma sie co oszukiwac - jakikolwiek bys nie kupila i tak bedzie bolec :P

no ale depilatora trzeba umiec uzywac, jak sie dobrze stosuje to podobno nie wrastają, ja teraz zamierzam sobie kupic, tylko uzbieram kase :-) wole zaoszczedzic kase na jednej maszynce do golenia i tak na tym tylko trace a po depilatorze masz juz efekt an duzej i gładsze, a po maszynce mam nastepny dzien juz odrosty fujjj

Gość litwinka
Robiąc peeling 1-2 tygodniu unikniesz tego kłopotu.

Gość Xara
Ja dołanczam sie do Dziewczyn, które depilatora nie polecają!! Mnie on okropnie zniszczył nogi:( =>gro krostek, zapalenie mieszków wlosowychi, wrastające włoski po prostu fatalne slady po depilacji. Dodam jeszcze ze w takiej sytuacji peelingi malo pomagaja.Używałam go rok (Philips beuty satinelle) a teraz walcze o to żeby jeszcze kiedys móc zalozyc spodniczke, spodenki...pokazac nogi. Prawda jest to ze po depilacji włoski odrastaja słabsze żadsze i mniej widoczne ale jakim kosztem...:( nigdy do niego nie wróce!! Tobie Kamilo radze żebyś pożyczyła depilatora od jakiejś kolezanki, wtedy sama, na własnej skórze, przekonasz sie jak to urzadzenie działa...bo naprawde nie ma sensu wyrzucac pieniadzy w błoto tym bardziej ze zamiast sobie pomóc to mozesz sobie zaszkodzic Pozdrawiam:)

Gość mylisz się litwinko
robię peeling i nie pomaga, włoski i tak wrastają :( na dodatek ma na nogach "gęsią skórkę" , to chyba rogowacenie okołomieszkowe (wcześniej nie miałam tego problemu):( Zgadzam się z Xarą- Kamilo pożycz od koleżanki depilator i zobacz, czy taka forma depilacji Ci odpowiada i czy nie zniszczysz sobie skóry nóg, jak ja :(

Gość asiatko
Hej ja mam pytanie bo już nie chodzi o bajery ale waham się między braun a philips czy ktoś się zna i powie mi na czym polega różnica, który jest lepszy że niby to jeden wyrywa włoski a inny tylko urywa i pozostawia cebulki może ktoś doradzić bo tak czytam i nie bardzo kumam jaka jest różnica i czy ktoś kto używa może się wypowiedzieć???

hmm ja mam philips ten rozowy silkepil hmmm na poczatku nic mnie nie bolalo, teraz depilator lezy nietkniety, bo na sama mysl o bolu slabo mi sie robi moze na wakacje wroce do niego na razie uzywam wosku ogolnie uwazam, ze depilator jest ok :) jezeli wyczymiesz to bedzie dobrze ;)