Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaszklaneczka

Mercilon. wpisujcie sie kobitki i dzielcie opinią

Polecane posty

Gość malaszklaneczka

Mam proźbę, czy mogl;ybyście podzielić się swoimi odczuciami apropo tabletek antykoncepcyjnych Mercilon?? ja stosuję je miesiac. wydaje mi się ze wszystko jest w porządku. ostatnio tylko na twarzy pojawiły się dziwne niewielknie czerwone plamki zastanawiam się czy moze to byc spowodowane tabletkami. ??

Gość Ala333
Ja je stosowalam przez pol roku ale szkoda slow dostalam cyste na jajniku i w lewej pierwsi pokazal sie guzek bylam zalamana , ale mialam szczescie po odstawieniu tabletek po 3miesiacach wszystko zniklo bylam taka szczesliwa ! Ale pamietaj kazdy inaczej reaguje , to byl tylko moj opis przezyc.

Gość Domisiaa
ja biore juz rok i trzeba pilnować wagi i tego co sie je bo chyba sie po nich tyje a przemiana materii jest gorsza poza tym spada ochota na sex ale chronia przez ciaza ekstra

Gość marka marka marka
Cześć dziewczyny! Ja biorę już ponad rok, od kwietnia 2005. Na początku czyli tak przez 3 cykle miałam bóle głowy i mdliło mnie codziennie zawsze o tej samej porze. Więc jeśli \"od zawsze\" zażywam Mercilon o 9:30 rano to mdłości miałam wieczorem ok.20:00. Hehe, poszłam do mojej ginekolog, bo myślałam, że może jakimś cudem w ciąży jestem :) Ona się ze mnie śmiała, bo to niemożliwe, wymusiłam na niej usg :) i się upewniłam, że nie... Jednym słowem jestem z Mercilonu zadowolona. Po początkowych cyklach dolegliwości ustąpiły. Zresztą, tak jak to mi mówiła ginekolog. Teraz wszystko jest w jak najlepszym porządku. Czerpię ze związku z Mareczkiem wszystko co najlepsze bez żadnych nerwów, niepokojów. Wszystko chodzi jak w zegarku! Pozdrawiam serdecznie! :)

Gość hanahan
Brałam mercilon przez 4.5 roku i na początku wydawało się wszystko ok. a potem zauważyłam że przytyłam jakieś 6 kg!! I przeszła mi ochota na seks więc zmieniłam tabletki na harmonet i ochota mi wróciła .. a nad kilogramami musze jeszcze popracować :-(

Gość dziewczyna swojego chlopaka
Ja od poczatku brania Mercilonu (to jest od pazdziernika 2005) stracilam 10 kg ktore nabylam w trakcie brania Jeanine. Mysle, ze to jak dzialaja pigulki zalezy od indywidualnych cech organizmu. Pozdrawiam

Gość amena
a jak z okresem, czy zdażyło się wam nie miec miesiączki. Na ulotce sugerują zebt test robić jeśli miesiączka nie pojawi się dwa razy z rzędu. Czy mimo poprawnego brania tabletek, może coś nie zadziałać tak jak powinno

ja z tych tabletek zadowolona byłam.. do czasu.. kończę 4 opakowanie i ciągle plamienia wyglądające jak miesiączka.. i do tego potworne bóle głowy i senność.. lekarz mi je teraz zmienił na yasminelle.. pozostały mi 3 dni brania mercilonu..

ja biore mercilon juz 3 miesiac i jestem bardzo zadowolona ale tez zauwazylam ze na twarzy zaczely mi wystepowac jakies malutkie czerwone plamki :(:( co do plamien ja mialam je przez caly pierwszy miesiac stosowania ale teraz jest juz wszystko ok :)

Gość kataga
Brałam Mercilon prze ponad dwa lata. Potem odstawiłam, żeby "odpocząć" i... nie dostałam okresu przez następne półtora roku. Biegałam od lekarza do lekarza, nikt nie wiedział co mi jest, wszystkie badania miałam w porządku. Próbowali mi wywołać miesiączkę famakologicznie i wtedy się udawało. Niestety bez leków ani rusz. Wylądowałam w klinice leczenia bezpłodności i tam też nikt nic mądrego mi nie powiedział. Po ponad półtora roku niespodziewanie miesiączka wróciła, lekarz zakazał brania hormonów, więc musiałam wymyśleć inną metodę antykoncepcji. Od tamtego czasy (ponad dwa lata) wszystko u mnie chodzi jak w zegarku. Do tej pory nie wiem czy to wina Mercilonu czy nieszczęśliwy zbieg okoliczności.

Gość nowa 85
To moje pierwsze piguleczki ten Mercilon. Ogolnie mialam stracha przed hormonami ale do rzeczy. Koncze pieerwsze opakowanie i mam mieszane uczucia.Bolal mnie czasami brzuszek jak przed okresem i caly czas mialm niewielkie krwawienia co mnie krepowalo i chamowalo przed wspolzyciem. I nie wiem czy to przejdzie samo czy biec do lekarza o porade czy te krwawienia ustana po pierwszych cyklach jak pisza w ulotce czy te piguleczki nie sa dlamnie odpowiednio dobrane?!

Gość wspolczuje wam ja jakos łagodn
to moje pierwsz pigulki - -bylam zadowolona, potem stedirill - odpowiednik mikrogynon

Gość wspolczuje wam ja jakos łagodn
ale dzis bym juz nie brala tabsow, za duza ingerencja w organizm

Ja brałam Mercilon kilka miesięcy. Chciałam żeby mi trochę piersi podrosły i rzeczywiście podrosły. Teraz już od kilku miesięcy go nie biorę, ale w samym przyjmowaniu do organizmu wspominam go dobrze. Nie powodował u mnie ani tycia na złego samopoczucia. Przestałam brać, bo na razie nie potrzebuję. Słyszałam że Mercilon to lek o stosunkowo niskiej zawartości hormonów - w porównaniu z innymi preparatami, chociażby Harmonetem.

Gość Crevetca
Brałam mercilon przez pół roku i czułam się po nich doskonale. Teraz zastanawiam się czy do nich nie wrócić, chociaz w porównaniu z m21 są 3 razy droższe, nawet, gdy są na receptę Mnie przekonuje jednak fakt, że mercilon ma najmniejszą dawkę hormonów. Ja po nim nie przytyłam i nie miałam żadnych niepożadanych objawów. Cera wyglądała ślicznie i czułam się dokonale. Ochota na seks troche się smniejszyła, ale dla mnie to żaden problem bo ja ja zawsze jestem pobudzona :)... Troche szkoda kasy, zwłaszcza, gdy się wie, że sa takie rzeczy jak m21. Zobaczę, czy moja koleżanka, która przytyła po innych tabletkach schudnie po m21 i wtedy się zastanowię czu zdradzić mercilon dla innych. Chwilowo uważam, że sa to najlepsze tabletki jakie miałam.

Gość izaura7
Brałam ten shit, czułam sie po nim fatalnie, libido równe zeru, jakas deprecha, zmieniłam na Cilest było lepiej ale od wrzesnia nie biore juz zadnych tab. anty.

Gość izaura7
acha o migrenie, ktorej sie nabawiłam własnie przez stosowanie tabletek nie wspomnę...juz nigdy wiecej tabsów za cholere

Gość justyneczka100_asd
hej dziewczyny! Mercilon biore pierwszy raz jestem przy drugim tygodniu. Odkad pamietam to mam problemy z regularnymi miesiaczkami i jak powiedzialam swojej Pani Ginekolog ze chce brac tabletki to powiedziala,ze bedzie to dla mnie dobre wyjscie. Ale czuje,ze nie jest! Ochoty na sex nie mam w ogóle, do tego suchosc pochwy...nie bede wspominac juz o ciaglych plamieniach i bolu podbrzusza;/ i ciaglym jedzeniu ... i o tym,ze mam non stop zmiany nastrojów. bardzo chce zeby było jak dawniej...Zebym miala ochote na sex!! Czy jesli biorac jedne tabletki mam tyle skutkow ubocznych..to czy jesli wezme inne to tych skutkow nie bedzie? Bo ja nie rozumiem tego,ze kobieta na kazde pigulki reaguje tak samo.A i jeszcze..jesli bede brala te tabletki przez miesiac a potem w nastepnym miesiacu inne to czy bede one współdzialac razem? bede mogla uprawiac sex juz na poczatku brania innych tabletek? RATUNKU!!!

Gość sloneczko1716
wlaśnie mam niedlugo zacząć brać mercilon ze względu iż mam zespół policystycznych jajników, miałam robione badania hormonalne i lekarz przepisał mi ten lek na kuracje trzy miesięczną!powiedział że po tym okresie jezeli nic sie u mnie nie porawi to doda mi jeszcze jakies inne lekarstwa czy w moim przypadku mercilon moze mi pomóc, bo chcialabym zajść w ciążę!!! prosze o odpowiedz pozdrawaim

Gość brunetka83
jesli ktos chcialby mercilon to mam 3 listki na zbyciu... wlasnie zakazano mi go brac :( jesli ktos potrzebowalby to prosze o podanie maila, odpisze

Gość dziuchna80
hej brunetka 83 masz jeszcze ten mercilon?

Gość Szatynka21
Ja biore tabletki Mercilon juz prawie 3 lata i powiem wam ze dla mnie sa świetne nie tyje mam super przemiane materi nie mam żadnych humorków no i mam ochote na sex! Ja bym je poleciła no ale kazdy ma inny organizm i na kazdego działaja inaczej. Pozdrawiam

Gość martika29
a ja mam 3 opakowania x 21 tabletek na zbyciu. data waznosci : 02-2013

Gość martika29
jak ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt e-mailowy marthak_1981@yahoo.com

Gość M&K
Hej Dziewczyny!!! Stosuje Mercilon od mies. i jest oki, nie przylyłam:) tylko piersi mi urosły, wiec jak najbardziej pozytywnie!!!

Gość DivaNoira
Biorę Mercilon ponad rok. Generalnie wszystko jest dobrze. Ochota ta seks wciąż taka sama, z cerą nic się nie stało, nie przytyłam. Jedyne co zauważyłam to mocne skurcze w dole podbrzusza raz na jakiś czas, stany depresyjne i huśtawka nastrojów. Jak na razie nie mam zamiaru zaprzestać przyjmowania tych tabletek, te drobne niedogodności są do zniesienia, a przecież wiadomo, że antykoncepcja hormonalna musi nieść za sobą jakiekolwiek skutki uboczne. Coraz bardziej jednak zastanawiam się nad zastrzykami antykoncepcyjnymi...

Gość nata83
Hej dziewczyny! Czytam wasze opinie gdyż biorę ten specyfik 3 miesiące i po wejściu na wagę się złapałam za głowę... 4 kg do przodu. Czuję się jakaś spuchnięta, mam plamienia (taka brązowa, jakby zepsuta krew) i tak jak niektóre z was mam straszne humory, stałam się dla swojego faceta wstrętną jędzą z byle powodu. Chyba wrócę do microgynon, nie był bez wad, ale uszło. Pozdrawiam!

Witam, mam do odsprzedania 3 blistry Mercilonu z długą datą ważności. Kontakt olcia.k@o2.pl