Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zębata

Ząbki

Polecane posty

Gość zębata

Dbam o moje zęby, myję je dwa razy dziennie...ale tak mi się psują że już brakuje mi sił...wróciłam dziś od dentysty...mam plombę prawie w każdym zębie i znowu następny musiałam zaborować...jeden do usunięcia bo plomba wypadła (siódemka na szczęście) Jetem załamana, mam 22 lata i dziurę w kążdym zębie....czy to możliwe? Co będzie jak będę mieć 30? Plomby wypadną i będę musieć kupić sobie chyba protezę!!! Moje koleżanki i koledzy mają piękne zęby...ja nie dość zę mam wadę zgryzu i są zszarzałe,( to moja wina bo palę) to jeszcze psują mi się jak szalone....też tak macie czy jestem jakimś odosobnionym przypadkiem?

Gość aboabo
normalka za parę latek trochę się uspokoją a jak nie zrobisz sobie piękne wiecznie młode koronki

Gość zębata
acha, ciekawe za co? już mam jedną koronkę, dałam za nią 400 zł...jak mi przyjdzie zrobić taką na każdym zębie, to będę musiała dwa lata pracować na same koronki i nie jeść...kurde!

Gość nowa...
właśnie zaczełam chodzić do dentysty, mam tylko....8 dziur, a raczej kraterów,i mma ogromny problem z prochnicą,jeste ponoć taka substancja którą pokrywa się ęby(oczywiście już po wyleczeniu)która ochrania zęby przed próchnicą i tym samym przed psuciem,nie wiem dokładnie bo wczoraj byłam u dentysty ale zapomniałam zapytać:(

Gość perhydrol
To może łykajcie wapń i pijcie dużo mleka. Ale kiedyś i tak nas wszystkich czeka proteza :) A nauka idzie do przodu , może wymyslą coś fajnego. Głowa do góry , z protezą też można żyć ;) Gorzej jakby się ręce i nogi popsuły

Gość łooooooo mamo
plomba wypadła i zab do usuniecia???? nie moze wypelnic go jeszcze raz? :O

Gość nerka w potrawce
Był tu kiedys taki głupi i szkodliwy topik o tym , jak to mleko straszliwie szkodzi i niemalże zabija. Pewnie przez te idiotyzmy te dziewczyny, które jeszcze piły mleko zrezygnowały, no bo przeciez nie będą pic trucizny. Piłam mleko zawsze, zeby miałam BEZ próchnicy (do 28 roku zycia). Potem, na skutek tej zbrodniczo głupiej kampanii przestałam pić. A efekt taki, że przez 4 lata niepicia mleka poszło mi 8 zębów! I niech jakiś kretyn nie pisze mi, że to nie ma związku, bo ma. Ale to tak na marginesie.

Gość a ja to coc
ja tez pije mleko bo je lubie...ale zeby mam slabiutkie :(