Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawdopodobnie przyszla mama

PO JAKIM CZASIE ZROBIC TEST CIAZOWY, CZY PO 4 DNIACH BEDZIE WIARYGODNY??

Polecane posty

dziewczyny bardzo prosze odpowidcie na moje pytanie, czy jest 4 dni temu zaszlam w ciaze , to test ciazowy mi to wykaze? czy musze poczekac jexzcze zeby byl bardziej wiarygodny? po jakim czasie w moczu pojawia sie ten hormon ktory jest wykrywalny w tescie??

pomozcie prosze was!!

Testy mówią o 7 dniach, teraz to chyba za wczesnie. U mnie nawet test pokazał jeszcze później.

Żeby test był wiarygodny musisz zrobić go w dniu spodziewanej miesiączki. Teraz jeszcze nic nie wykarze, bo zapłodniona komórka wędruje ok 5 dni do macicy i dopiero później się zagnieżdża. Gonadotropina kosmówkowa zaczyna się wydzielać, gdy zarodek już się zagnieździ, ale na początku w małych ilościach i dlatego testy wykrywają ciąże nawet po kilku dniach po terminie spodziewanej miesiączki. Jeżeli chcesz wiedzieć wcześniej to zrób sobie badanie beta hcg w laboratorium, kosztuje ok 30, wynik odbierzesz na drugi dzień.

Gość kwas glutaminowy
poza tym do zapl nie zawsze dochodzi od razu, od wnikniecia plemnikow do zaplodnienia kom moze minac nawet 7 dni. Potem tak jak kolezanka wyzej wspomniala komorka wedruje i test nic nie wykaze Ponadto ok 30% zaplodnionych komorek obumiera Jednym slowem test ma sens robic minimum 3 dniod spodziewanego terminu miesiaczki