buleparte 0 Napisano Grudzień 16, 2005 dziewczyny - to ze dziala tak zeby nie zajsc to wiem tylko chodzi mi o to czy powiedzmy biorac dzis tabletke a nastepna po 12 godzin do konca cylku jestem zabezpieczona ...czy jak jest ? bo mam watpliwosci ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NIEmaszWyszukiwarki znajdz se Napisano Grudzień 16, 2005 Środek na niechciane dzieci, który bywa mylnie nazywany środkiem antykoncepcyjnym. Niektóre strony internetowe zwolenników aborcji wprost kłamią pisząc, że "Postinor-Duo NIE JEST PREPARATEM WCZESNOPORONNYM, a zatem jeden z najważniejszych argumentów podnoszonych przez przeciwników tej metody jest całkowicie bezpodstawny". W rzeczywistości Postinor Duo prowadzi do zabicia płodu tuż po jego powstaniu tzn. środek ten uniemożliwia zarodkowi z dzieckiem zagnieżdżenie się w macicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
buleparte 0 Napisano Grudzień 16, 2005 to wiem i nie zastosowalam go jako srodek antykoncepcyjny....chodzi mi tylko jak jest z reszta cyklu bo skoro hamuje owulacje to zabezpiecza do konca....? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to - ja Napisano Grudzień 16, 2005 Pigułka Postinor-Duo tzw. antykoncepcja ostatniej szansy zawiera bardzo dużą dawkę progestagenu, który zagęszcza śluz szyjkowy, utrudniając plemnikom przeniknięcie do macicy; pierwszą pigułkę należy przyjąć do 72 godzin po stosunku, następną po 12 godzinach od pierwszej. Skuteczność 99% • dla kobiet które nieświadomie (np. pękła prezerwatywa) lub nie z własnej woli odbyły stosunek płciowy bez zabezpieczenia • plusy jeśli doszło już do zapłodnienia, nie przerywa ani nie szkodzi ciąży • minusy rozregulowuje cykl hormonalny na kilka miesięc ABSOLUTNIE NIE JESTEŚ ZABEZPIECZONA do końca cyklu. Postinor ma działanie jednorazowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
buleparte 0 Napisano Grudzień 16, 2005 o jeny ....a ja myslalam...ze tak... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
buleparte 0 Napisano Grudzień 16, 2005 no ale biorac jednorazowo to przeciez jak sie juz zagesci i nie dojdzie do jajeczkowania to przeciez potem nie nastepuje nastepna owulacja...a sama juz nie wiem ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
duchessa 0 Napisano Grudzień 16, 2005 jak wyżej- nie jestes zabezpieczona do końca cyklu- ABSOLUTNIE !!!! jak chcesz być zabezpieczona to sobie kup tabletki antykoncepcyjne, bo postinor jest dobry ale na jednorazowy wyskok, a tak regularnie to jest wysoce szkodliwy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lalllka Napisano Grudzień 16, 2005 coz chyba lepsze jest zazycie postinoru niz pozniejsza skrobanka czy tez wychowywanie dziecka ktore niezbyt bedzie szczesliwe....ale po kilku godzin poz aplodnienu nie ejst to zaden zarodek tylko ajkas zlepka zplemnika i komorki ajjowej nie ma zadnych narzadow itd...a jzu anpewno nim nie jest po 4 godzinach po... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
buleparte 0 Napisano Grudzień 16, 2005 dzieki za wypowiedzi ....w tym cylku na tabletki juz za pozno ...i zostaje tylko gumka ktora potrafi sie zsunac i kolko sie zamyka...hmmm... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malaszklaneczka Napisano Grudzień 16, 2005 jest to tabletka ktora ma bardzo duża dawke hormonu dzieki czemu robi ci burzę hormonów. zarzywa sie ją do 72h po stosunku [bez zabezpieczenia, gdy zabezpieczenie zawiodlo i jesli oczywiscie obawiamy sie niechacianej z tego powodu ciąży]. przyspiesza lub spowalnia owulację. nie radzę. jesli chcesz sie kochac to bierz tabletki anty, lepiej codziennie brac mala dawke hormonu niz raz bardzo dużą i bardzo niezdrową dla organizmu... ps. naduzywanie moze powodowac raka szyjki macicy i tego typu nieprzyjemności. wiec chyba się nie oplaca?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach