Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agattttta

dziewczyny - doradźcie co mam zrobić z włosami! problem!

Polecane posty

Gość agattttta

mam kręcone, długie włosy są grube, gęste, a tym samym ciężkie. mój problem polega na tym że są zupełnie gładkie i proste przy skórze głowy, przez co wydają się "oklapłe" i w rezultacie moja fryzura (lub głowa) wygląda jak trójkąt :) na głowie gładkie, od uszu zaczynają się loki jak mam je podnieść?? zawijanie na grube wałki przy skórze nie pomaga, naprawdę mam długie i gęste włosy, więc one znów opadają pod swoim ciężarem gdy zdejmę wałki nawet po wielu godzinach mam raczej wysokie czoło, ostatnio nosze grzywkę (co dziwne, jest prosta), ale też "oklapła" znacie jakieś sposoby?

Gość moniccccka
a jaki mianowicie problem? tez mam ...mam niby krecone, no ale jak np. rozczesze tak zaraz po umyciu to potem mam szope i siano!a jak prostuje to znowu przy wilgoci robi mi sie taki 'pudel' hiehiehiehie

Gość lolaaaaa
susz wlosy suszarka trzymajac glowe w dol (mowie o wlosach tuz przy skorze). dodatkowo potraktuje je jakims lakierem, zeby sie tak utrzymaly koncowki myj np odzywka z siliconem, ona troche splaszcza wlosy. na poczatku moze wyjsc dziwnie ale ja tak robie, nabralam troche wprawy i teraz wyglada ok pozdrawiam

Gość agattttta
dzięki za radę, ale ja nie mogę suszyć suszarką, bo potem mam jeden wielgachny puch, bez ładu i składu. Tylko naturalnie ich schnięcie zapewnia mi ładnie skręcone loki

Gość powinas moim zdaniem
suszyc glowe w dol .. ale tylko i wylocznie suszarka z ziemnym powietrzem a nie bedzie efektu puchu i siana.... pojdz do fryzjera powiedz jaki masz problem a na pewno ci poradza .. ja mialam przychlapniete i ani mi od uszu w dol wycieniowala i sa teraz fajne ... sansilk ten fioletowy krem bez splukiwania jest bardzo dobry

Gość agattttta
no, ale wiesz... ja mam troche pocieniowane włosy, co najgorsze, te pocieniowane kosmyki wcale nie układają mi się w loki, tylko zamieniają się w puch i sterczą, jak u jakiegos pisklaka zazdroszczę aktorkom - mimo że mają długie gęste włosy, to wcale im nie "klapną" tylko od skóry wspaniale unoszą się ku górze, jak fala, ciekawe co im robią?

Gość fryzjerka
powinnaś je wycieniować i to dość sporo. Sama mam kręcone i kiedys nie cieniowałam, miałam podobny problem do Twojego. Teraz juz sobie nie wyobrażam gdybym nie miała moich loków cieniować. Na długość mam zostawione, ale od góry są nieco krótsze i ładnie się układają:) a oprócz tego suszyc z głową na dół, a jesli robi Ci się siano to gdy włoosy są jeszcze wilgotne można dać jakąś piankę do włosów kręconych na przykład Taft, albo troszkę wosku do włosów pomieszanego z żelem (ja zawsze tak robię, nie daję samego wosku bo włosy wtedy wyglądają jakby były tłuste) To tyle z mojej strony:)