Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brawisimaaa

Przeziebienie w ciąży ......co zażywac czego sie wystrzegac ? ? ?

Polecane posty

Gość brawisimaaa

Jestem w ciąży -- 4 miesiąc ..... I właśnie dopadło mnie coś jak przeziebienie to znaczy niewiem co to zachoróbsko ...lekarzem nie jestem ..... Jednak --mam katar --boli mnie gardło --boli mnie głowa :( Leże w łóżku i niewiem jakimi lekami mogę sobie pomóc ? Pomóżcie proszę ! Pozdrowionka :)

Gość brawisimaaa
proszę o pomoc .... A czy lek taki jak rutinoscorbin.....witamina C to raczej mozna a cholinex ? Pomózcie mi :(

Z tego co pamiętam, to nie powinno się brać polopiryny i w ogóle lepiej uważać z tego typu tabletkami. Na pewno możesz brać witaminy i to co naturalne, czyli mleko z czosnkiem, syrop z cebuli na ból gardła, miód, sok malinowy i na nogi ciepłe skarpety. Życzę zdrowia.

Gość brawisimaaa
Czajka ---> dziekuje za odzew 🌻 Oki ...to już cos wiem ale co z lekami typu rutnoscorbin ? cholnex ? wie ktos , cos?

Popieram zadnych lekow za to sok malinowy do herbatki, miod, syrop z cebuli. Ja sie tym wykurowalam wlasnie dwa dni temu a jestem w 5 miesiacu.

Gość brawisimaaa
Przeziębienie - jeśli boli cię gardło, głowa, mięśnie, gdy cieknie z nosa, prawdopodobnie nabawiłaś się infekcji wirusowej. Aby zmniejszyć ból, zupełnie spokojnie możesz w ciąży stosować preparat zawierający paracetamol, przeciwgorączkowy syropPyrosal, wszelkie preparaty z witaminą C (np. Rutinoscorbin), czosnek w tabletkach (np. Aliofil). Na wirusy nie ma lekarstwa. Są tylko sposoby przynoszące chwilową ulgę - kubek mleka z miodem, herbata z imbirem lub malinami, esencjonalny rosół z kurczaka, przecier z surowych żurawin, syrop z cebuli i wyleżenie się w ciepłej pościeli. Leki w ciąży lek. med. Agnieszka Kurczak-Powolny 27-05-2004, ostatnia aktualizacja 27-05-2004 15:11 stronka : http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54921,2096043.html