Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a co mi tam

a moze tu znajde pomoc?

Polecane posty

Gość a co mi tam

czesc, wiem ze to nie forum medyczne, ale sprobuje, a noz widelec pojawi sie tu jakis lekarz dermatolog :) mam wysypke, obudzilam sie z nia dzis, jest na dekolcie, na szyi i na twarzy, troszke na plecach i ramionach, zastanawiam sie czy to nie jakas reakcja alergiczna ,a le kurcze nie jestem na nic uczulona... tzn tak mi sie wydaje, od slonca czasem wychodza mi babelki, ale teraz jak wiadomo na slonce sie nie wystawiamy. wiec jesli ktos moze mi powiedziec od czego to moze byc, nie mam swedzenia ani pieczenia, nie boli, po prostu jest i sie powieksza:), male czerwone, przechodzace w babelki pecherzykowate krostki, na twarzy pojawia sie ich coraz wiecej, no to jak??? pomozecie???:) dziekuje z gory

Gość a co mi tam
dodam ze pije wapno i biore zyrtec, ale nie widze poprawy, poza tym.... chyba zaczyna przenosic sie na brzuch... ospe i odre przechodzilam, wiec wykluczam te choroby, do rozyczki to nie jest podobne, nie mam goraczki, nic mi sie nie dzeje, moze troszke swedzi.... help:)

Gość a co mi tam
poczekam sobie...:)

Gość chyba jednak
powinnaś się udać do lekarza... Jeżeli wapno ani preparaty typu Zyrtec itp nie pomagają to może to być cuś innego. Możesz spróbować kupić saszetkę Nizoralu (tego szamponu) i namydlić siętym dobrze, potrzymać na ciele z 10 min i spłukać... mnie takie coś polecali jak byłam młodsza przy jakichś różnych wysypkach niewiadomego pochodzenia, rok temu miałam reakcje alergiczną na proszek do prania mimo iż nie jestem alergikiem to okolice gdzie ma siękontakt z bielizną miałam w dziwnych zmianach, wydałam mnóstwo kasy na drogie mazidła i dermatologa az w końcu lekarka wpadła na myśl że to od proszku, który oczywiście zmieniłam na inny lepszy a pomogła mi silna maść-na receptę-Novate. To tyle.

...\"po prostu jest i się powieksza, male czerwone, przechodzace w babelki pecherzykowate krostki, na twarzy pojawia się ich coraz wiecej\"... !!! Czy Ty przeczytałaś, co napisałaś??? Jutro z rana marsz do lekarza! Sprawdź węzły chłonne, jeśli nie są powiększone, to to raczej nic zakaźnego, ale opis jest przerażający, więc idź do lekarza, lepiej zawsze dmuchać na zimne.

ja Ci powiem:) Moja siostra miala tak samo, takie bable jej wyskakiwaly. Poszla do lekarza i lekarz jej powiedzial ze czesto przychodza z taka wysypka studenci ktorzy spią w akademikach - to od pościeli. Powaznie, tak jej dermatolog powiedzial. Byc moze u Ciebie co innego spowodowalo ten wysyp. Dostala emulsje do smarowania cetapil i po kilku dniach jej zeszlo:)