Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rigevidon

Jak DLUGO mozna brac tabletki??

Polecane posty

Gość rigevidon

jak dlugo mozna brac tabletki bez przerwy?? i jaki czas po odstawieniu trzeba odczekac zeby bezpiecznie zajsc w ciaze??

Można brać nawet rok bez żadnej przerwy, czasem nawet dłużej. Ja robię przrwę własnie raz w roku. To podobno zdrowo przypomnieć organizmowi jak powinien działać :) Mnie lekarz powiedział, że pred ciążą najbezpieczniej jest odczekać 3 miesiące.

Gość rigevidon
a jak dlugo ta przerwe nalezy zrobic?? ja juz biore 1,5 roku bez przerwy. Ginekolog powiedzial, ze mozna brac 3 lata, ale troche sie tego obawiam, nie jest zbyt dobrym fachowcem. Jest z NFZ i dosc rzeczowo traktuje pacjentki .... trzeba sie wybrac do prywatnego tylko to kosztuje.... i tu pojawia sie bariera...

Wystarczy jeden cykl, czyli miesiąc. Już tak jadę od chyba 7 lat i wszystko jest ok. Też na Rigevidonie (lub Microgynonie) zresztą...

Gość nowa znajoma
ja biorę już 2,5 roku bez przerwy,dopóki dobrze się czujesz i masz dobre wyniki nie musisz robić przerwy.Ale jeśli się chcesz starwć o dzidzię to dobrze jest najpierw zrobić sobie przerwę,najlepiej 3-6 miesięcy.

ja już biorę tabletki 6 lat bez żadnej przerwy i wszystko jest ok, wiem, że powinnam juz była dawno zrobić przerwę, ale boję się , że okres, który dostanę po tej przerwie, będzie masakrycznie bolesny (takie miałam zanim zaczęłam brać tabletki)

Gość rigevidon
juz ostatnie pytanko :) Skad wiesz, ze przerwe nalezy zrobic po roku? dowiedziales sie od lekarza czy na wlasna reke?? I po tej przerwie zaczynasz brac od pierwszego dnia okresu czy zaraz po??

Gość rigevidon
czasem mam lekkie bole, to nic wielkiego ale wczesniej ich nie bylo.... Tez macie?

Gość Jennyfer
Ja brałajm 3 lata,i teraz zrobiłam sobie przerwe tak na około 7 mc. Humorki były na poczatku,duzo jem,ale po odstawieniu mam mniejsza pewnosc siebie ..-niewiem dlaczego...?? Z tabletkami mialam lepsze samopoczucie.

Gość amora
Jesli dobrze sie czujesz to nie musisz robić przerwy. Odwiedzaj regularnie ginekologa, rób badania i jesli wszystko jest ok to nie musisz robić przerwy. Mi ginekolog powiedział ze przerwy nie trzeba robić. Taka przerwa moze nawet rozregulowac organizm