Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam prośbę

bezpłatna własna strona internetowa

Polecane posty

Gość mam prośbę

mam nadzieję, że ktoś mi pomoże:-) chcę założyć stronę w internecie, w której będę mogła wkleić bannery kilku firm i coś tam jeszcze od siebie wpisać. Nie znam tych html tylko chcę gotowe teksty wpisać i wkleić bannery. Proszę dajcie jakieś namiary gdzie można stworzyć taką stronę. Bardzo proszę!!! I żeby regulamin nie zabraniał wklejania banerów do różnych firm. Z góry dziękuję i czekam na pomoc!

Gość no na przyklad
republika.onet.pl

Gość mam prośbę
no dzięki, ale cokolwiek bym tam nie wpisała, wychodzi mi błąd: 'identyfikator jest już zajęty' mimo, że nie było nawet okna, w lktórym miałabym wpisać identyfokator. Coś im się chyba chrzani. A wchodziłam na tą bezpłatną stronę www

Portale oferuja tylko bezplatne miejsce na umieszczanie prywatnych stron, a nie to z e bedziesz mogla gotowe teksty wkleic. Swoja strone musisz stworzyc u siebie na kompie za pomoca jakiegos edytora html np. Front Page (w pakiecie MS Office) i nastepnie wrzucic jak na jakis serwer, ktore oferuja m. in. portale Interia, Onet, Wp itd.

Gość mam prośbę
Blush, dzięki, ale ja ciemna jestem, no :-o front page nie mam, a można to z netu ściągnąć? z html sobie jakoś poradzę, bo sporo poradników tych rzeczy można ściągnąć...

FrontPage jest isntalowany z pakietem Office, dosc mocno zanieczyszcza kod html\'a, ale z tego co piszesz, to nie powinno Ci to za bardzo przeszkadzac. Hmmm .... czegos nie rozumiem, piszesz ze z hml\'em sobie jakos radzisz, wiec na upartego mozesz sobie zrobic stronke w notatniku, chociaz prosciej by bylo w jakimkolwiek edytorze WYSIWYG - pajaczek, albo cokolwiek Sprawdz np stronke http://www.tymex.org/index.php?go=konta powinno tam cos byc co Ci sie przyda. Nie wiem na ile maja aktualne namiary na darmowe konta www, ale jest tam troche przydatnych informacji.

Gość chusteczka
Front Page nie jest niezbędny, ale pomaga. Podobnie jak inne edytory, np. Pajączek. Ale równie dobrze możesz napisać swoją stronę internetową w zwykłym... notatniku! Wystarczy, że zapiszesz swoją pracę jako jakas_nazwa.html (chodzi głównie o rozszerzenie!), a wewnątrz umieścisz znaczniki: Tutaj wpisujesz wszystko, co chcesz na stronie umieścić, zarówno tekst jak i grafikę (*.gif lub *.jpeg). Aby wstawić obrazek piszesz np.: gdzie rysunek.gif to nazwa razem z rozszerzeniem grafiki, którą chcesz dodać. Zadziała pod warunkiem, że jakas_nazwa.html i rysunek.gif będą w tym samym folderze.

Gość chusteczka
Poprawka: Front Page nie jest niezbędny, ale pomaga. Podobnie jak inne edytory, np. Pajączek. Ale równie dobrze możesz napisać swoją stronę internetową w zwykłym... notatniku! Wystarczy, że zapiszesz swoją pracę jako jakas_nazwa.html (chodzi głównie o rozszerzenie!), a wewnątrz umieścisz znaczniki: < h t m l > < h e a d > < b o d y > Tutaj wpisujesz wszystko, co chcesz na stronie umieścić, zarówno tekst jak i grafikę (*.gif lub *.jpeg). Aby wstawić obrazek piszesz np.: < i m g (odstęp) s r c = "rysunek.gif" > gdzie rysunek.gif to nazwa razem z rozszerzeniem grafiki, którą chcesz dodać. Zadziała pod warunkiem, że jakas_nazwa.html i rysunek.gif będą w tym samym folderze. < / b o d y > < / h t m l > Oczywiście wszystkie znaczniki piszesz bez odstępów. No chyba, że potrzebujesz jakiejś profesjonalnej strony... Wtedy to raczej nie wystarczy ;)

Gość chusteczka
pomiędzy < h e a d > a < b o d y > trzeba jeszcze wstawić oczywiście < / h e a d > :)

Gość mam prośbę
dzięki wielkie!!!!!!!!!!!!!! jestem na etapie wizytówki na republice niby sie zapisała , ale banner mi sie nie wyswietla, tylko takie pouste okno, w które p klikanięciu się towiera, ale nie ma w tym n=banerze obrazków tylko adres linka. co mam zrobić??? żeby był cały banner? ps. a html jest mi znane tylko tyle, co tworzenie wlasnej strony na allegro i takie tam proste rzeczy, ale moge sobie cos sciagnac i sie pouczyc

odnosnie republiki: identyfikator zajety bo musisz najpierw konto email zalozyc byle jakie, a jak dobrze pamietam jest tak gotowy soft do tworzenia gotowych stron

mam prośbę :) jakbys mogla to powiedz cos wiecej o stronce jaka chcesz zrobic. Zakładam, ze interesuje Cie czysty html (bez JS PHP itp). Polaczenie edytora i elementarnych rzeczy z poradnikow, plus to co napisala chusteczka :) powinno wystarczyc. Jak bedziesz miala jakies bardziej konkretne pytanka odnosnie tworzenia juz samej stronki, to napisz, jesli bede umial :) to z checia pomoge

Gość mam prośbę
ojejku, sam God mi doradził, no no ... ;-) tak, konto już założyłam, tylko za cholere strony nie umiem zrobix, teraz dopatrzylam się, że są gotowe szablony:-) patrzę dalej!

Gość chusteczka
Pewnie chodzi tu o jedną z następujących opcji: - załadowałaś samą stronę, a nie załadowałaś banera na serwer, - < i m g s r c = " " > - w nawiasach podałaś nieodpowiednią ścieżkę, - nie podałaś ścieżki, a plik i źródło strony znajdują się w innych katalogach.

Gość mam prośbę
o jejku, ale jestem CIEMNA:-O chcę zrobić taką stronę w której będzie kilka bannerów, a pod każdym z nich krótki opis, taka treść i niby mam tą stronę na republice, tylko nie wiem co dalej... tam są takie zakładki różne i nie wiem gdzie te linki do bannerów wklejać:-( ten tekst to sobie jakoś wpiszę, bo umiem wyśrodkować czy wytłuszczenia jakieś zrobić i entery. Tylko niue wiem gdzie to wszystko wkleić:-(

Gość mam prośbę
tylko ja jestem zupełnym tłukiem, piszcie mi tak żebym cokolwiek rozumiała...

Gość mam prośbę
bo jest tam ten webmajster, ale to taka szara strona, co ja mam tam zrobić? tam nawet nie da się nic wkleić (chyba)

Gość chusteczka
Najlepiej wyślij nam adres do tej Twojej strony :)

Gość mam prośbę
a możesz napisać ma mojego maila? moja_poczta3@go2.pl:-)

Jak nie znasz html\'a to polecam ci strone www.kurshtml.boo.pl Bedzie ci naprawde bardzo pomocna, do tego Pajaczek, Zajaczek lub Front Page i dasz rade... To nie jest takie straszne na jakie wyglada... :) A notatnika do robienia stron www BARDZO NIEPOLECAM !!!

Gość mam prośbę
ja bym się nawet przemęczyła, żeby te znqczki w notatniku wpisywać, żebym tylko wiedziała gdzie to potem wszystko wkleić i czy link do bannerów trzeba jakoś specjalnie wklejać...

Plik z notatnika, po uzupelnieniu kodu html i wpisania wszystkich tych znaczkow :) zapisujesz jako index.htm lub index.html, kopiujesz go na serwer (podobnie jak pliki zrodlowe z grafika), i masz gotowa stronke. Kolejne stronki nazywasz wedle uznania w formacie nazwa.htm, musisz jedynie uwazac aby dokladnie okreslic linki miedzy nimi i sciezki dostepu do grafiki. Nie wiem jak to inaczej opisac na forum. Nie chce za bardzo upraszczac tematu, ale tez ni chce mieszac zebys cos zrozumiala. Sprobuj poczytac poradniki w siecie np ten podany przez Blush, powinno pomoc, tam jest to w miare przystepnie napisane.

Gość mam prośbę
tylko nie wiem gdzie to co już sobie zapiszę wkleić... bo tam jest tyle zakłądek, jest ta chyba 'webmajster,' tylko zę tam się nie da kursora "wkliknąć" żeby coś wkleić... albo ja zacofana jestem:-o może mi ktoś pomoże...

Nie wiem czy to jest dobra rada, ale moze zostaw na moment tego webmajstra :) z republiki, sama zapisz sobie plik index.htm - mniej wiecej tak jak to jest powyzej opisane + poradniki ze stron www jak to zrobic. Polacz sie z serwerem FTP - np uzywajac Total Commandera, zgraj wszystkie pliki *.htm ktore stworzysz plus grafike, i zobacz czy zadziala. Jak juz cos bedziesz miala na stronce, to moze podaj do niej linka, poogladamy, moze uda nam sie cos doradzic :)

Gość mam prośbę
zaczęłam to wszystko wpisywać do notatnika, wg instrukcji chusteczki, tylko mam pytanie - jak zrobić z tego notatnika rozszerzenie .htm? No bo to przecież notatnik... I jeszcze chcę tam wkleić bannery i nie wiem jak, czy skopiować obrazek jako .jpg i wstawić? Ale wtedy jak ktoś w to kliknie to chyba nie będzie wchodził jako mój polecony(?) Czy po prostu wkleić ten cały adres do bannera, czyli te literki

W notatniku dajesz: Plik -> zapisz jako -> w polu nazwa pliku wpisujesz np index.htm -> i zapisz :) Jesli chcesz dac powiedzmy jakis obrazek JPG jako link do jakiejs strony - czyli taki prosty banner to: < p >< a href=\"yyy.htm\" >< img border=\"0\" src=\"xxx.jpg\" width=\"300\" height=\"100\" >< /a >< /p > yyy.htm -> tutaj wpisujesz pelny adres strony, czyli np http://www.o2.pl/ xxx.jpg -> nazwa pliku graficznego (jesli jest w jakims innym folderze to razem ze sciezka dostepu) elementy width i height mozesz pominac - definiuja one rozmiar pliku graficznego w pixelach, czyli po ich pomienieciu masz: < p >< a href=\"yyy.htm\" >< img border=\"0\" src=\"xxx.jpg\" >< /a >< /p >

Gość mam prośbę
ale się kompromituję:-o wiem, dzięki - nie pomyślałam, że w zapisz jako mogę wpisać rozszerzenie :-p A ten adres mojego bannera nie ma jeszcze na początku i na końcu tych < p > i < /p >, może tak zostać? Jak już zrobię cały ten plik, to będę prosić o wskazówki do tej instrukcji: "Polacz sie z serwerem FTP - np uzywajac Total Commandera, zgraj wszystkie pliki *.htm ktore stworzysz plus grafike, i zobacz czy zadziala." - tak łopatologicznie co mam zrobić;-) I bardzo dziękuję za pomoc:-)

Obcielo cos, mialo byc znacznik < p > nie wiem dlaczego ale jak sie nie daje spacji przed znakami mniejszosci i wiekszosci, to one znikaja. Ty oczywiscie jak piszesz kod, to juz wszedzie bez tych spacji ;)

Notatnik bym sobie odpusciła , pierwsza stronke , kiedy nie miałam pojecia o tworzeniu www zrobiłam na podstawie kursu , którego adres wyżej został juz podany - www.kurshtml.boo.pl Przetestowałam kilka pomocnych programików , najbardziej odpowiadał mi ezHTML - darmowy polskojezyczny + programik do grafiki , starsza wersja też darmowy - do tworzenia teł , przycisków , bannerów . Tylko nazwy nie pamietam , ale gdzies w sieci znalazłam wiec poszukaj. Przypuszczam ,ze na stronie http://www.komputerswiat.pl/ bedzie. Powodzenia :)