Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka25

Kto ma arytmię?

Polecane posty

Gość olka25

Witam.Miesiąc temu dowiedziałam się,że mam arytmię.Bardzo sie źle czuję,na nic nie mam siły,kręci mi się w głowie!Bardzo szybko się męczę!Czy to normalne przy arytmi,kto na to choruje proszę o wpisy.

Gość olka25
proszę piszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość olka25
uuupppppp

Gość ja mam od siedmiu lat
tachykardię ,co chesz wiedzieć?

Gość olka25
Jak się czujesz jakie leki bierzesz?

Gość czuję się różnie
biorę atenolol i czasami uspokajacze, jaki masz rodzaj arytmii?czym spowodowany?miałaś jakieś konkretne badania? np. echo serca,holtera?

Gość olka25
miałam i jedno i drugie nie wiedzą dlaczego mam arytmię

Gość olka25
też źle sie czujesz?

Gość jak nie wiedza
mi holter ani próba wysiłkowa nic nie wykazały,ekg zazwyczaj też mam w normir, ale echo wykazało niedomykalność zastawki i wypadanie płatka,często mam ataki arytmii w nocy, czuję się wtedy okropnie.Budzi mnie kołatanie serca,jestem oblana potem,wszystkie mięśnie drżą do tego robi mi się słabo i czasami boli w klatce piersiowej.

Gość olka25
też mam wypadanie płatka,lekarz twierdzi,że to moze być na tle nerwowym tylko tyle mi mówi holter wykazał pobudzenia komorowe,nadkomorowe też się szybko męczysz? dziekuję

Gość męczę się z racji
nadwagi, a tę z kolei mam po zaburzeniach hormonalnych,mam 31 lat i te zaburzenia u mnie wystąpiły po urodzeniu drugiego dziecka,krótko po problemach hormonalnych pojawiła sie arytmia,na początku byłam nieźle spanikowana bo nie wiedziałam co sie dzieje.Dziś już się przyzwyczaiłam do tej przypadłości,nauczyłam sie z nią żyć.Nie martw się na to się nie umiera,cierpi na to sporo ludzi a zwłaszcza kobiet w młodym wieku.Głowa do góry, będzie dobrze pozdrawiam Ulka.

Gość olka25
Dziękuję bardzo,życzę zdrowia:D

Gość ja też mam
na początku to leczyłem, chodziłem co jakiś czas na kontrole, brałem jakieś leki, ale przestałem... z tego powodu nie wzieli mnie do wojska - miałem papiery. dobrze się czuje. kiedyś chodziłem na siłownie, biegałem i robiłem wszystko to co inni koledzy. teraz po prostu mi się nie chce. zapomniałem o tym że mam arytmie, myśle że dla mnie to lepiej o tym nie myśleć. a jaki mam rodzaj? hmm nie wiem, coś z przystawką, chyba to co wy miałem te badania o których piszecie. po wyniki z holtera już nie poszedłem :o wielu sportowców ma arytmie i z tego powodu musiało zrezygnować z marzeń.

Gość tak bo przy arytmii
nie wolno trenowac sportów wyczynowych,ale można jeździć na rowerze,ćwiczyć itp.

Gość olka25
Jak mam ćwiczyć jak nie mam siły?

Gość ja też mam
raz miałem takie badanie na wysiłek, trzeba było biegnąć po ruchomej bieżni. na siłowni dawałem z siebie wszystko, nie raz zalewałem się potem. nie myślałem o arytmii :) kiedyś zastanawiałem się co to będzie na starość, coś słyszałem że mogą być problemy :o (?) nie wiem... a wy, przejmujecie się tym? aha, podobno arytmie dziedziczy się po matce. ale ona wcale jej nie musi mieć, tzn ma, ale ukrytą, czy coś w tym stylu.

Gość nie martw się tym zbytnio
siła z czasem wróci masz tu link do forum o arytmii, poczytaj sobie jak wiele osób na to cierpi i jak sobie z tym radzą http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=17838 ,znajdziesz tu dużo cennych informacji, pozdrówka.

Gość olka25
mnie to teraz wkurza!Nie myśle o starości!Kręci się we łbie,mdleję!Jest mi ciagle słabo!Mam już dość!

Gość olka25
dzięki WAM serdecznie,cieszę sie,że WY mnie zrozumieliście!

Gość olka25
a co to jest tętniak przegrody międzyprzedsionkowej?Ja tego nie mam ale dziewczyna na innym topiku ma,nie napisała co to jest jestem ciekawa czy to moze powodować u niej arytmię?

Gość ja też mam
ok, ja się aż tak nie martwię, co będzie to będzie ;) pozdrawiam olka25 uprawiasz jakiś sport? "ruszasz się"? czy prowadzisz siedzący tryb życia?

Gość olka25
Teraz nic nie robię bo nie mam siły!

Gość olka25
jakie leki macie przepisane?

Gość to rusz dupą to ci przejdzie

Gość ja też mam
u mnie stwerdzono tachykardię w 6mcu ciaży. wyobraźcie sobie że to mój ginekolog wysłał mnie na badanie serca, inaczej w życiu bym się nie dowiedziała. i echo i holter miałam. alekarze po dziś dzień nie wiedzą skąd to mam i dlaczego. dupa z tych lekarzy, tylko kasę umieją brać.

Gość olka25
a jakie leki masz?

Gość olka25
ale jaja ja też:D:D:D:D:D:D OKROPNIE SIE PO NIM CZUJE A TY?

Gość też się żle czuję