Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak stara baba

co Wam dolega?

Polecane posty

Gość jak stara baba

no wlasnie dziewczyny! na co chorujecie.. jakie macie problemy z uroda/zdrowiem? ja zaczynam czuc sie jak stara baba.. mam dopiero 23 lata.. przeraza mnie to ze bedzie tych wszystkich dolegliwosci i chorob wiecej.. oto moja lista: -PCO -hemoroidy( "usuwane" kilkakrotnie gumkami) -zespół raynaud'a -zylaki oto problemy mniejszej rangi: -pekajace naczynka - cala gama zjawisk towarzyszacych pco(zespolowi policystycznych jajnikow), czyli: tluste wlosy, wypryski.. itd.. -wypadaja mi wlosy garsciami -mam skrzywiony kregoslup i strasznie mi ostatnio dokucza w ogole przekichane..:( jestem wybrakowana na maksa:( a co Wam dolega moje drogie forumowiczki?

Gość jak stara baba
zapomnialam jeszcze dopisac: -mam strasznie duzo rozstepow na tylku, udach i pod kolanami.. i ostatnio jak robilam badanie cukru to mi wyszlo 104.4 mg/dl boje sie ze bede miala cukrzyce( moj dziadek mial).. swietne mam geny!:( bajka normalnie

Gość A ja mam
1)zylaki 2) hemoroidy 3)mialam plaskostopie 4)tylozgiecie macicy 5) lupiez 6) popsute zeby ale wcale nie uwazam ze jestem wybrakowana:D

Gość taka biedna jjestem
ja mam nerwice i mnie wszystko boli:O:( Do tego hemoroidy,rozstepy,o wlosach to nawet niewspomne:O A terz mam angine ropna:( bllllllleeeeee Pocieszcie mnie troche:(

Wolę nie wymieniać :O bo jeszcze zaczęłoby to wyglądać tak jakbym się składała tylko z tych wad, a przecież to nieprawda.

Gość taka biedna jjestem
a ile masz lat przypadkowa????

Gość stara baba 2
Ja mam 32 i : -mięsniaka -przetłuszczające się włosy Mało-nie? Ale i tak do d..py...

Gość a ja mam 28 lat
i: - trądzik -przetłuszczające się włosy -nawracającą co trochę grzybicę pochwy -tyłozgięcie macicy -libido za niskie -chyba wrzody, bo mnie co trochę żołądek nawala -bardzo często "zimna" na ustach i w nosie ....o kurde, zajebista jestem, nie ma co:O

Gość lekarz dusz
Nie ma ludzi bez wad- zamiast wypisywać na topicu swoje uszczerbki zdrowotne- zróbcie z nimi porządek!! Macie zepsute zęby-to do dentysty! Wrzody?-antybiotyk i po kłopocie. Tłuste włosy-od czego jest szampon? Ludzie-tak naprawde to można mówić o pechu kiedy ma się raka czy HIV. Problemy o których piszecie są naprawdę błahe.

Gość rany ile hipochondryczek
tutaj ratuj sie kto może

Gość no to teraz ja
mam reumatyzm i włókniaka w piersi a teraz mam jeszcze anginę.:D ale poza tym jestem zdrowa jak kóń!:) lat 26.

Gość i co z tego
ze sobie piszemy co nam dolega? Komus to juz widze zaczyna przeszkadzac, zreszta na kazdym topiku znajdzie sie jakis niezadowolony:O A od tego, ze sobie powymieniamy co nam jest nic sie złego nikomu nie stanie;)

Gość fish
lekarz dusz ma wiele racji.... nie uważam za chorobę chore zęby albo przetłuszczone włosy czy problemy skorne.. wszystko to można w jakimś okresie czasu wyleczyć albo całkiem skorygować .. skrzywiony kręgosłup - ćwiczyłam gimnastykę korekcyjną chore zęby - częste wizyty u dentysty, aparat ortodontyczny i wybielanie zębów mogą zmienić wszystko ... sama na sobie przetestowałam.. choroby skóry - dobre odżywianie i witaminy (to mi pomogło) reszty problemów z ktorymi sobie poradzilam nie będe tu wymieniac.... ale wiem tez ze są choroby z ktorymi ciezko jest życ i nie mozna nic zaradzić... mam wade nerek (nieoperacyjną z ktora musze zyc cale życie.. i od czasu do czasu walczyć z bólem), problemy z sercem (zbadana wada zastawki), powazne problemy ze wzrokiem (dbam o oczy ale niestety nie moge juz nic wiecej zrobić w tej sprawie) i do tego wszystkiego alergia (ktorą leczę ciagle)... Ale wcale mnie to specjalnie nie załamuje... jakoś żyje i staram sie funkcjonować... i wiem że są o wiele wiele gorsze choroby od moich.... Zapomnialam dodać ze nie mam jeszcze 30 lat pozdrawiam wszystkich chorych i zdrowych .. hipochondryków i tych zawsze zdrowych:D 🌻

Gość kundelek avik
co mi dolega hmmm - no mi tez wosy sie przetluszczaja ze musze je myc codziennie, ale to dla mnie nie jest problem -ząbki mam juz wyleczone (no,oprocz jednego martwiaka ktotego musze usunąc) - kiedys mialam atopowe zapalenie skory widoczne na policzkach, czyli czerwone plamy ktore mnie piekly, ale zauwazylam ze zadne masci sterydowe nie pomoga tyle co po prostu dobre natluszczenie policzkow przed wyjsciem na zimno- wiec no problemo, natluszczam i zapomnialam ze mam to zapalenie, takze cere mam teraz super, zero krostek, nie wiem co to pryszcz wiec jest ok - opryszcza niestety atakuje mnie dosc czeto, ale polecam tabletki heviran gdy poczucje swedzenie biore i oprycha nie wyłazi, takze tez jest ok - czasem mi wrasta paznokieć w palcach u nogi ale to dlatego ze źle obcianm, teraz jest oki:) - chyba mam nadżerke i musze sie przejsc do gina -cholerne zapalenie pecherze ktore łapie co jakis czas ale nie ma to jak furagin :) to by bylo na tyle w sumie kurcze, jestem zdrowa!!! mam 22 latka :D

Gość jak stara baba
no oczywiscie ze nie wszystko to choroby.. jak napisalam w temacie niektore sa chorobami niektore to problemy ze zdrowiem/uroda.. dla mnie w tej chwili najwieksza zmora jest zespol policystycznych jajnikow..problemy z hormonami..i szereg nastepstw tego paskudztwa.. no i nie moge zajsc przez to zajsc w ciaze a usilnie sie staram:( no niestety zawsze znajdzie sie ktos komu cos tam przeszkadzac bedzie..radze w takim razie poprostu nie czytac.. :) fajnie ze piszecie dziewczyny!.. ale chyba i tak Was bije na moimi"genami":D

Gość jak stara baba
mialo byc ze Was bije moimi genami:) pozdrawiam

Gość TERAZ moje choróbska
-krzywy kregoslup - wade wzroku -niedoczynnosc tarczycy -1 nerke( z 1 sie urodzilam) -maly problemi z zastawka -opryszczka(ale ostatnio nawet nie atakuje mnie tak zajadle) -wyleczona anemie ( walczylam z nia bardzo bardzo dlugo) -a reszta to juz same drobiazgi

Gość Eh a ja mam 21 i to samo
czyli cała masa rzeczy: -dyskopatia -paskudne zęby, kanałówy same -wada wzroku spora -trądzik średni -przetłuszczające sięwłosy -trochę nadmierne owłosienie -potliwość -częste przeziębienia do tego dochodzą np odstające uszy, zmarzluch ze mnie i niedowaga... I jak tu żyć z tym wszystkim...

Gość halifax
A tak w ogóle to dodajcie do listy hipochondrie :D.

Gość otyla_gienia
-a ja mam straszna nadwage - wade serca - cukrzyce - rozstepy - mialam przepukline - mam cholernie krzywy kregoslup

ej widze ze co druga ma tylozgiecie macicy :P ja tez mam wiec sie dopisuje :) wszak to nie jest zadna choroba tylko wada wrodzona :D

bardzo chciałabym żeby to było hipochondria,ale ja nie latam do lekarza i nie łykam niczego na prózno, wrecz przeciwnie-nie nawidze lekarzy, chorób itp. Niestety wada wzroku to nabytek a zęby paskudne to geny.... Dyskopatai-rezultat przewrócenia się na imprezie (dość nieciekawie spadłam na kafelki podczas tańca), reszte niestety widać więc to nie hipochondria. A szkoda :(

Gość halifax
No tak, ale obnoszenie się ze swoimi dolegliwościami jest nieco chorobliwe ;-) Każdy na coś tam cierpi, ale publikowanie tego na forum jest co najmniej niezdrowe.:-P

Gość do halifax
to jest forum-wiec wymieniamy sie pogladami doswiadczeniami.. poprostu gadamy-my jestesmy chore bo piszemy co nam dolega?!?! a Ty jestes chora/ry bo to czytasz!!?? masz jakies zapedy dziwne w takim razie.. podnieca Cie czytanie o dolegliwosciach innych ludzi? moze to jakies zboczenie? :P w takim razie dopisz sie- ze masz jakis problem z psychika czlowieku! fajnie jest czasem podzielic sie z innymi doswiadczeniami.. uswiadomic sobie ze nie tylko ja jestem jakas dziwna .. jak Ci sie nie podoba to zegnam

forum jest o zdrowiu i urodzie więc dlaczego nie dzielić się własnymi problemami, doświadczeniami? A nóż dzięki czyjejś pomocy poczujemy sięlepiej psychicznie lub wyleczymy się?? Proponuję czasem napomknąć o tym czego uzywamy (leki itp) na nasze dolegliwości, choroby, przyda sięna pewno!!

Gość jak stara baba
-PCO- duphaston -hemoroidy- posterisan, wazelina -zespół raynaud'a-polfilin -zylaki- lioton, roznego rodzaju tabsy na uszczelnianie naczyn krwionosnych -pekajace naczynka- rilastil -wypadaja mi wlosy garsciami- ampulki i szampon ducray -rozstepy kiedys cepan.. teraz juz sie pogodzilam z nimi - no i oczywiscie cala gama kosmetykow z apteki do cery mieszanej.. na wypryski.. i popekane naczynka..

Gość GRENADUERA
ja mam 26 lat i -trądzik - arytmie serca -zapalenie żołądka - przewlekłe -kręgosłup krzywy -zęby fuj- aledbam -depresje na zmiane z nerwicą itp. itd aha i coś nietak z krążeeniem i robę mnustwo błędów w pisowni

Gość hi hi
22 lata -dyskopatia -otwarte 3 kregi w kregoslupie -obrzęk kręgosłupa -zniekształcone przez to żebra -wrzody i przewlekłe zapalenia żołądka -wada wzroku Żyć nie umierać ;D

Gość hi hi
zapomniałam dodać, że przez ten kręgosłup mam krótszą noge o aż 1 centymetr ;D

Gość może Was to pocieszy ale...
... mam 15 lat i: -rozstepy na piersiach, udach, pupie, lydkach -silny cellulitis (tylko na brzuchu!) -krotkie nogi baaardzo nieproporcjonalne do reszty ciala - na piersiach posiadam bardzo duze 3 pieprzyki, ktore w odslonietej bluzce (z dekoltem) wygladaja fatalnie!! 😭 -wagry na ktore kosmetyczka nawet nie pomogla :o -traaadzik... nie mocny, ale... i okropne since -otwarte pory na maxa, nie moge sobie z nimi poradzic juz :( -krzywe palce u mog i dloni itp itp... to moje defekty urody zewnetrznej... na szczescie wewnatrz wszystko ze mna oki :)