Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zijo

Drugi raz nie dostałam okresu

Polecane posty

Gość Zijo

Ciaza mi na pewno nie grozi, bo od paru ladnych miesiecy jestem sama;) Pigulki biore ze wzgledow zdrowotnych. Do tej pory wszystko bylo ok, jak w zegarku. Teraz drugi raz nie dostalam okresu i sie zastanawiam co sie dzieje. W zeszlym miesiacu nie poszlam do gina, bo brak miesiaczki moze sie zdarzyc, ale drugi raz z rzedu? Moze ktoras z Was kobietki wie co jest grane?

Gość lornetka
idź do gina i zrób badanie poziomu hormonów

Gość może to z powodu pigułek
moż trzeba je zmienić.Brak okresu moze też byc np.spowodowany schorzeniami jajników.Albo po prostu osttanio odchudzałaś siezbyt intensywnie?Czasmi pod wpływem odchudzajacej diety okres zanika...

Gość Zijo
Dziekuje za odpowiedzi:) Chcialam pojsc do gina, ale jedno, ze teraz Swieta, a drugie pomyslalam, ze moze niepotrzebnie panikuje i lepiej zapytam Was:) No, ale skoro trzeba. No wlasnie nie wiem skad ten brak okresu, ani nie bralam zadnych innych lekow, ani sie nie odchudzam... hmm. Moze rzeczywiscie trzeba zmienic pigulki. Jeszcze raz dzieki:)

A jakie to tabletki? Ja miałam dokładnie tak samo jak brałam diane i lekarz niestety nie wyjaśnił mi przyczyny, tylko zmienił tabletki na o wiele słabsze- Logest. Nie rozpoczynaj już nowego opakowania i po Świętach idź koniecznie do lekarza.

Gość spox
jak nie masz możliwości ciąży, to spokojnie rozpocznij kolejen opakowanie. i własnie, pytanie jakie to tabletki? bo wiem, ze na pewnoe jeanine powoduje, ze okres jest bardzo, ale to bardzo skapy albo go wcale nie ma.

Gość Zijo
Biore Mercilon. Wole nie przerywac brania pigulek, bo to tak jakbym zaczynala leczenie od poczatku (juz raz mialam miesieczna przerwe). Hmm.. no wlasnie tez mi sie wydaje, ze tak moze sie zdarzyc..

Gość Zijo
Moze rzeczywiscie sa to takie tabletki, ktore maja zminimalizowac same objewy okresu, bo m.in. na tym ma polegac moje leczenie. Zapytalam Was, bo do tej pory mi sie to nie zdarzylo.

Właśnie przeczytałam ulotkę Mercilonu i jest tam napisane, że u niektórych kobiet krwawienie z odstawienia może nie wystąpić, czyli w tej 7-mio dniowej przerwie. Skoro nie chcesz przerywać brania tabletek to faktycznie rozpocznij nowe opakowanie, ale o tych brakach krwawienia poinformuj lekarza.