Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmma

Jak nauczyć pieska dyscypliny?

Polecane posty

Gość mammmma

Niedawno przygarnęłam pieska ze schroniska, jest przeuroczy. Martwi mnie jednak fakt, ze nie wiem kompletnie jak nauczyć go dyscypliny, bo nigdy wczesniej nie mialam zadnego. Moj piesek ma juz 2 miesiace a dalej sika gdzie popadnie, nie chce wychodzic na dwor, a jak juz wychodzi to i tak nie "załatwia się " na dworze,tylko dopiero gdy wróci do domu.Prosze pomóżcie

Gość w jaki sposób
wejdź na topik-----> MINI KLUB PRZYJACIÓŁ ZWIERZĄT tam ci na pewno doradzą poza tym piesek nawet do 6 miesięcy ma prawo się zsikać, bo jeszcze dojrzewa i może nie trzymać, trzeba pokazywać mu na początku gdziema sikać, może to być gazetka lub coś innego, należy go karcić (troszkę) gdy się zsika na łóżko lub dywan, popatrz wtedy na niego i podniesionym głosem powiedz "co ty zrobiłeś" wskazując na zasikane miejsce gdy będzie miał trzy miesiące wyjdź z nim na dwór, wczesniej nie można, zadbaj o kompletną gamę szczepień przed wyjściem na dwór i pamięteaj o kwarantannie! wesołych świątek :)

Gość w jaki sposób
w ogóle dziwię się, że w dwa miesiace na dwór wyszłaś z psem, bo pies nie może do 3 miesięcy na dwór wychodzić

Gość mammma
dziekuję Ci " jaki sposób" za rady. Nie wiedziałam niestety o tym,że nie mozna psa wyprowadzac na dwor do 3 m-cy, wychodziłam z nim na podwórko na 5 min

Gość w jaki sposób
widzisz, nawet nikt ci nie raczył w tym schronisku powiedzieć co i jak, aha, i jezeli masz już lać pieska za coś, to tylko gazetką , nigdy ręką! Piesek może mieć złe skojarzenia z ręką i może mieć do ciebie ograniczone zaufanie, a tak, jeśłi będziesz go lała gazetą, nie polubi tylko gazetki a nie ciebie :) Musisz skonsultować się z weterynarzem odnośnie szczepień, bo wychodząc na dwór szczeniak jest podatny na przeróżniaste infekcje