Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OLIWKA-OLIWKA

ILE KOSZTUJE UTRZYMANIE DZIECKA-NOWOWRODKA NA MIESIĄĆ?

Polecane posty

Mam pytanie do \"świeżo upieczonych\" mam i nie tylko. Ile Was kosztuje miesięcznie dziecko ? Tak mniej-więcej ? Wliczając dosłownie wszytsko ale nie chodzi mi o wyprawke tylko juz później, tak z miesiąca na miesiąc?

Gość 1200zl
przecietnie

Gość pewnie nie zyje
chyba zwariowalas utrzymanie dziecka 1200 miesiecznie????

Gość konsultant Radia Maryja
Nic nie kosztuje. Wystarczy miłość rodziców. Dowodem są wielodzietne rodziny bezrobotnych. Przecież jakoś żyją.

Gość 1200zl
zdziwiona ???????mam 2 wiem co to znaczy

Gość konsultant Radia Maryja
Popełniacie grzech materializmu!!! Macierzyństwo jest miłe Bogu a przeliczanie tego na pieniądze to Jego obraza!!!

Boże co za odpowiedzi ? ? ? Przecież pytanie jest konktretne ........ Samą mnie ciekawi odpowiedz na to pytanie ....... Wiem przekonam się ale ....doświadczone mamusie odpowiedzcie :) Oliwka --->pozdrawiam 🌻

Wydawało mi sie ze zadałam łatwe pytanie ale odpowiedzi dośc dziwne !! 1200 zł to chyba za dużo ? Nie wydaje mi sie żeby tyle kosztował noworodek?

Gość pewnie nie zyje
ja utrzymuje za 1200zl 3 dorosle osoby, boze jakie burzuje!!!!

Mnie tylko chodzi o utzymanie jednego małego dziecka - noworodka ?! Utrzymanie na miesiąc ! Ile sie wydaje pieniędzy w ciągu miesiąca na takie dziecko, na pieluszki, kosmetyki, na leki jesli jest dziecko chore, itd...??? Tak plus - minus ile to wychodzi na miesiąc??

Gość 1200zl tyle
same pampersy 300 zl a reszta

Gość jedna normalna
chyba Was powalilo! 1200 zŁ!!???? no chyba ze karingtony jestescie to wtedy to nawet 5000:P utrzymanhnie noworodka to ok 500-600 zł miesiecznie

Gość jedna normalna
i to wliczajac rozne glupie pierdoly jak zabaweczki itd..( no oczywiscie liczac na to ze ubranka nie bede kupowane w adidasie:)

Gość 1200zl tyle
was powalilo 1200 liczc ubranka mleko odzywki kosmetyki zabawki witaminki mleko tak ja zuzywam 10 pampersow na dobe- a ile ty chcialac zuzyc 2 czy 5 .uwazam z 10 to minimum

Gość na naszym przykladzie
noworodek- to dziecko do ukonczenia pierwszego m-ca zycia... natomiast utrzymanie niemowlecia, czyli dziecka do ukonczenia 1 roku zycia, kosztuje, ca: pampersy 250-300zl chusteczki 30zl mleko (jezeli nie karmisz piersia) od 120zl wzwyz szczepienia 110zl(*3) soczki+ zupki+deserki od 300zl wzwyz opiekunka w zaleznosci od miasta od 500zl wzwyz ubranka (bo zawsze trzeba cos dokupic) ok. 100zl na m-c pisze to na przykladzie wlasnej corki, na ktorej to, nie oszczedzamy

Gość 1200zl tyle
to nie ostre slowa tylko czysta prawda oczywiscie licze w to wszystko-mam stronke na kompie dotyczaca wydatkow na dziecko i tyle wychodzi liczac wszystko od a do z

Gość 1200zl tyle
no widze ze kolezance wyzej wychodzi nawet 1450 zl to moje wydatki i tak sa nizsze

Gość anyżówka
najwyrazniej odpowiedz zalezy tylko od tego, kogo zapytasz :) ja nie mam dziecka, ale moj brat z zona maja takiego malego brzdaca. nie mam pojecia, ile pieluszek zuzywa dziennie... ale co moge powiedziec - nie wynajmuja mu zadnej opiekunki (oboje pracuja, ale bratowa na urlopie wychowawczym), nie kupuja mu zadnego mleka, bo bratowa karmi piersia, soczki i zupki pewnie dopiero sie zaczna (maly ma 7 m-cy i jak dotad tylko na mleku mamy), ubranka kupuja, i owszem, ale tez w duzej czesci dostaja po kuzynach i kuzynkach malego, ktorzy juz powyrastali. ubranka dla dzieci maja to do siebie, ze dzieci wyrastaja szybko, i ubranka prawie nowe sa juz za male, dlatego nie jest trudno zdobyc ubranka "przechodzone", ale bardzo przyzwoite. generalnie chyba kazdy wydaje tyle, na ile go stac. im sie ma wiecej kasy,tym wiecej sie jej wydaje, to oczywiste. :)

Gość Porada
800-1200

pytanie bylo sformulowane- ile kosztuje utrzymanie dziecka i to dokladnie napisalam, ile mnie kosztuje, a nie za ile najmniej bylabym w stanie je utrzymac... nie dodalam jeszcze srodkow czystosci pt. proszki dla dzieci, szampon, plyn do kapieli, mydelka- to jest ok. 80 zlotych ekstra. jak mi sie cos jeszcze przypomni, to dopisze. a kazda choroba takiego maluszka to wydatek rzedu, przynajmniej 50-60zlotych. pozdrawiam.

Gość jedna normalna
dla mnie 600 zł to kwota wystarczajaca i rozsadna ale widze ze mamy tu karingtoonow.. pieluchy rozne kupowaac mozna.. nie mowie oczywiscie o produktach typu tip czy tesco ale to ile wydajemy na dziecko zalezy w duzej mierze od tego ile mamy pieniedzy.. w momencie kiedy caly dochod wynosi 1500 zł ciezko byloby wydac 1200 na dziecko.. zarabiacie duzo, macie mozliwosci- wydajecie na dziecko ponad 1000 zł.. ale to moim zdanie nie jest koniecznosc.. kobieta jak ma pieniadze kupuje drogie perfumy.. jak nie ma kupuje zwykly dezodorant.. i tak jest z dzieckiem.. mnie na to nie stac i spokojnie mieszcze sie w 600 zł.. dodam ze moje dziecko nie jest ubierane jak slaper.. uzywam tez przyzwoitych kosmetykow.. jak juz wspomnialam karingtonem nie jestem:P

jedna normalna- skoro stac mnie na to, by wydac na dziecko taka, a nie inna kwote, prosze nie napietnuj mnie za to! maluch "pochlania" polowe naszych dochodow, ale nie mam zamiaru niczego jej szczedzic. ty sie miescisz w 600 zlotych, ja w 1500zlotych, a ja tez carringtonem nie jestem. nie wydziwiam nad tym jak mozesz za takie pieniadze utrzymac dziecko, wiec i ty uszanuj moje postepowanie. pozdrawiam

Gość młoda mężatka 26
Jestem przerażona:( Przed ślubem planowaliśmy dziecko, ale teraz ta myśl coraz bardziej się od nas oddala:( Gdyby złoczyć pensję moją i męża to wychodzi licha sumka, opłacenie wynajmowanego mieszkania ( nie mamy szansy na własne) rachunki, odzież, wyżywienie, gdyby mąż nie brał dodatkowych godzin to nawet na to by nam nie starczyło. Może to zabrzmi egoistycznie, ale chyba zacznę zbierać na lepsze środki antykoncepcyjne, w stylu spirala. Gdybym teraz zaszła w ciążę, nasze dziecko byłoby jednym z najnieszczęśliwszych maleństw w Polsce, nic nie moglibyśmy mu zapewnić, prócz miłości, w życiu nie uzbierałabym 200-300 zł na pieluchy, a na pewno nie chcę prać tetrowych:(