Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WOZEK QUINNY....

WOZEK QUINNY-co sadzicie,warto go kupic..

Polecane posty

Mam quinny speedi. Ogolnie fajny. Plusy: - leciutko sie prowadzi - duze pompowane kola nadaja sie nawet na jazde po sniegu - zwrotny - regulowana raczka - gondola i siedzenie spacerowki latwe w montarzu - mozna wpiac fotelik maxi cosi - dosc latwo sie sklada do samochodu (choc jest nadal duzy) - spacerowka bardzo przestronna Minusy: - dosc mala gondola, bez mozliwosci podniesienia jej do pozycji pol siedzacej - gondola jest ciezka - oparcie spacerowki nie ustawia sie w pozycji siedzacej prosto ani nie rozklada zupelnie do lezenia , ogolnie mechanizm regulacji oparcia jest do dupy - nie ma palaka z przodu dla siedzacego dziecka do trzymania (choc mozna dokupic) - oparcie spacerowki mogloby byc wygodniejsze - regulacja pasow taka sobie - u mnie wysuwa sie raczka przy wciaganiu wozka po schodach Ja sobie chwale, bo dla mnie najwazniejszy jest wozek skladany i bardzo latwy i lekki w prowadzeniu po nierownym terenie.

Gość Łooooo matko...
tak czytam te Wasze komentarze i po prostu, co do niektórych wypowiedzi to po prostu brak słów. Ja też miałam podobny problem do Waszego, tylko ja mam dwa bobaski - twinsiki... i chyba nie ma jednego lekkiego i super pod każdym względem wózka. Jak już ktoś tu napisał, nie zawsze cena 'idzie' za jakością, ale nie można malucha porównywać z BMW. Marka to marka, osobiście nie testowałm tego wózka nawet w wersji bliźniaczej, wygląd to kwestia gustu, a jak wiadomo o gustach się nie rozmawia... Najważniejsze, żeby osoba prowadząca wózek, często jest to mama dziecka, była zadowolona. A każdy musi sobie dopasować do swoich wymagań i otoczenia, w którym przebywa. Ale i tak macie mały problem w porównaniu do wózka bliźniaczego, tu dopiero...czasem nie można za wiele wymagać, ale...ja jestem zadowolona z tego, co mam a najważniejsze, że moje dzieci już same dreptają i z wózka rzadko korzystamy :-) Pozdrawiam i życze właściwych wyborów ;-)

Gość jow
casualplay,CASUALPLAY,CASULYPLAY,najlepszy wozek jaki mozna polecic!!a przechodzilam Tacko klamota i tandete ,drogą zreszta czyli quinny!pozdrawiam

Gość pascal_1
Witam, ja mam Quinny Buzz 3 i ogólnie jestem z niego zadowolona. Plusy: -lekko się składa i rozkłada -stosunkowo lekki -bez problemu mieści się w niezbyt dużym bagażniku (nie trzeba demontować kół) -ma fantastycznie przemyślane uchwyty, aby można było łatwo chwycić i przenieść stelaż lub gondolkę -zwrotny -leciutko się go prowadzi -rzeczywiście wystarczy jedna ręka - świetne akcesoria dodatkowe: śpiwór - mumia, moskitiera na zameczek,kocyk w kolorze tapicerki, torba Buzz-Box bardzo pojemna) - regulowana wysokość rączki -możliwość używania fotelika Maxi-Cosi MINUSY: - na śnieg się nie nadaje (musieliśmy dokupić wózek z pompowanymi dużymi kołami) -na trawie nie jeździ najlepiej - stelaż skrzypi i jest to dla wózka widoczny wysiłek - w wielu miejscach typu sklepy, przedszkole syna przednie koło wariuje, ślizga się i nie kręci, muszę pchać wózek na siłę -największy mankament: hamulce same się blokują przy zjeździe z krawężnika dużymi kołami lub przy jeździe na trawie - ogólnie hamulce oceniam jako słabo wykonane, dość liche i awaryjne - dość ciężko wypina się fotelik Maxi Cosi ze stelaża (wymaga użycia siły: trzeba naprawdę mocno nacisnąć i bardzo mocno pociągnąć fotelik do góry - w tym samym czasie! Wózek świetny ale tylko do jazdy po mieście, mniej już po galeriach handlowych, ale da się przeżyć.

Gość pascal_1
Dodam jeszcze, że córcia ma 7 m-cy (ciuszki na 74 cm waga ok 9 kg) i jeszcze mieści się w gondolce (co prawda już ostatnie chwile), ale też już z racji wieku i ciekawości świata, jeździ w foteliku wpiętym do stelaża (oj, musimy przesiąść się na spacerówkę). PODSUMOWUJĄC wg mnie nie ma wózków idealnych (niestety :(). Dlatego mamy w tej chwili 3 wózki: zestaw Quinny Buzz 3, tradycyjny wózek z dużymi pompowanymi kołami Roan Marita i ostatnio ze złości na obracające się w przedszkolu syna kółko przednie i blokujące się na krawężnikach hamulce kupiłam parasolkę Espiro( która jest całkiem fajna i wygodna i też zajmuje mało miejsca i błyskawicznie się składa...ale to temat na inny wątek ;).

Gość frol londn
90 procent mlodych angielek uzywa ten wozek .Mnie bardziej kojazy sie z deska surfigowa niz z taczka ale kazdemu okreslenie blizsze .Nitt nie uwaza go tu za szpanerski ale za wygodny i lekki spacerowka jest rewelacja kolka sie nie placza ,sa wersje z jendyn z przodu i 4 kolowe.mnie sie pdoba to pstepowy dizainTu uzywane sa od paru lat ale widac polska malo postepowa i musi przyzwuczaic sie do nowosci.

Gość na cholere komuś 3 wózki
??? to quinny chyba jednak nie jest tak rewelacyjne skoro trzeba dokupować 2 dodatkowe wózki żeby obsłużyć jedno dziecko :P

Gość mamusia lusia
Ja kupiłam wózek DUKAT, głęboko-spacerowy na pasach. Wózek w swoim wyposażeniu posiada nosidło, torbę, folię przeciwdeszczową, moskitierę, pasy pięciopunktowe, przykrycie na nóżki do wersji spacerowej. Wózek ma przekładaną rączkę z regulacją jej wysokości, hamulce na 4 koła. Z tyłu budy znajduje się duża, pojemna kieszeń. Tylna część budy jest odsuwana, a pod nią znajduje się zabudowa z siatki. Jest dosyć ciężki ale stabilny , na 4 solidnych nieskrętnych kołach. Cena około 800 zł.

Gość mamusia lalusia
mają bardzo dobre wózki ja mam buzz a siostra moodd i obie jesteśmy zadowolone,łatwo się prowadzi,lekko składa jakościowo też nie można im nic zarzucić,mogę spokojnie polecić,a nie rozumiem jak to musisz kupić trzy wózki żeby złożyć jeden?masz opcje gondola,fotel i spacerówka,rama jest jedna nie ma w tym nic nadzwyczajnego

Gość kofinka
wózków jest na prawdę sporo na rynku i trzeba mocno się zastanowić przed kupnem,no i dopasować do siebie

Gość gość
ja mam quinny yezz ale juz dla starszaka i jestem bardzo zadowolona. mialam tez quinny freestyle (w polsce niedotepny) i przeszkadzaly mi malo zwrotne kolka.

Gość gość
my mieliśmy buzza, zajefajny wózek, lekko skręcał, łatwo się skręcał. jak ktoś nie miał quinny ten raczej tego nie zrozumie

Gość gość
w każdym wątku o wózkach jest jakaś dziwna agresja posiadaczy tanich wózków w stosunku do posiadaczy czy osób planujących kupić drogi wózek. dziwne, dziwne jak ch()j

gościu, moim zdaniem jak ktoś mozę wydać na wózek kilka tysięcy złotych to czemu miałby nie wydawać? Jak ktoś nie może to niech kupi tańszy i tyle, chyba każdy powinien liczyć się z tym, ze jak spacerówka kosztuje niewiarygodnie mało, to raczej nie jest to pojazd idealny dla naszego dziecka, i raczej na jeden sezon, jak nie pół, ale cóż takie mamy realia, nie każdy kupi wózek drogi i tyle

Gość ona uk
Jestem posiadaczka Quinny moodd od 19 miesiecy, moje spostrzezenia. Na plus Podoba mi sie bardzo wyglad Funkcjonalnosc mam na mysli 3 w 1 Dosc dluga gondola , starcza na dlugo Fotelik maxi cosi wpina i wypina sie w sekunde Sklada sie szybko Kola Na minus Maly koszyk na zakupy Raczka sie obruszala ale to moze moja wina tz palak w spacerowce ktory jest do trzymania na nim raczek dziecka przy wypinaniu i wypinaniu pekla malutki zatrzask ktory robi tz klik przy wpinaniu go

Ja sie zastanawiam nad kupnem spacerowki dla starszaka i wpadl mi w oko Quinny Yezz, ma fajna opcje hamulca jedna noga naciska sie na kolko i sie blokuje a z drugiej strony jak sie nadepnie to jest uwolniony hamulec, poza tym jest bardzo stabilny mimo ze wazy 5kg i jest na 3 kolkach :)

Gość kofinka
yezz całkiem ok ale jako parasolka ale spacerówka moodd bardzo mi się podoba

yezz to w ogóle ewenement jakiś, tak mała waga przy takiej stabilności, po złożeniu zakładasz na plecy i idziesz, tam zastosowali jakieś unikalne materiały

ja polecam wózek qiunny, nabyliśmy w wakacje zapp xtra! jest genialny, lekki- co przydaje się u nas w bloku, gdzie mieszkamy na 4 piętrze bez windy, łatwo się składa, po złożeniu zajmuj***ardzo mało miejsca, lekko się go prowadzi, dziecko w siedzisku ma duzo miejsca. z czystym sumieniem mogę polecić!

Gość agnes04
ja uważam, że warto go kupić. osobiście nie mam, bo mam już duże dziecko, ale kuzynka w zeszłym roku kupiła, nie pamiętam jaki model, ale zapamiętałam, ze to quinny i byłam miło zaskoczona, jak się lekko prowadził, a w bagażniku zajmował bardzo mało miejsca. fajne materiały, widać, że nie jakaś słaba jakość ;)

Gość Marion_Silver
mnie z tych 3w1 to akurat moodd sie podoba, bardzo taki nowoczesny jest, kiedys tez wygral jakis plebiscyt na wozek ale nie pamietam jaki

ja też polecam! mam quinny zapp xtra i super się go prowadzi, do tego jest lekki i zajmuje mało miejsca po złożeniu :)

Gość Marion_Silver
a ja go bede miala w kwietniu najpewniej, z tym, ze ten model xtra 2, co ma rozkladane siedzisko

Gość gość
ja kupiłam buzz dla mojej malutkiej. w sumie 5w1. testowalam na przybranym synku mojego brata spacerowkę (1.5roku) i uwazam ze dobrze wybralismy. kola przednue mamy terenowe i wozek fajnie sie prowadzi a mieszkam na wsi. mam nadzieje ze moja Mała bedzie zadowolona z wózka jak i ja :)

Gość gość
dodam jeszcze ze regulowana rączka to super opcja bo jestem niska i wozek mnie nie przytłacza. a i moja babcia zadowolona ze bedzie mogla wyjsc z prawnuczką na spacer bo tez jest niziutka :) i dziadek dwumetrowy sobie poradzi

Byłam ciekawa opinii, ale to super, bo w sumie to co napisałaś zbiega się z tym co mówiły babki w sklepie na polnej obok kiniki :) dzięki! Dobrze jest zasięgnąć jakiejś szczerej opinii, żeby nie wydac kasy w bloto.