Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szamponetkaaa

Szampony po których szybciej niż zwykle przetłuszczają wam się włosy...

Polecane posty

Gość szamponetkaaa

W moim wypadku tak działa: -Timotei czereśniowy; -Elseve ujędrniający; -Fructis Fresh (o ironio!) A jakie są wasze typy?Chętnie się dowiem czego unikać!

Gość ło matko dużo tego
Joanna RZEPA (do włosów przetłuszczajacych się ze skołonnością do wypadania) Timotei (z rumiankiem, henną, winogronowy, wanilia) Fructis (tłuste u nasady suche na końcach) L`oreal (z ekspansylem) Gliss Kur (z jedwabiem, do włosów blond, do cienkich włosów) Ziaja Ogórkowy (do włosów przetłuszczających sie i ze skłonnością do przesuszania - koszmar) Clairol Herball Essences (wszystkie rodzaje) jak sobie przypomnę to napiszę jeszcze:)

Gość ło matko dużo tego
zapomniałąbym o tym dziadostwie: DOVE (do włosów normalnych, przetłuszczających się)

Gość Gliss kur
jest beznadziejny

Gość Monika M***
Nivea Hair Care(zdecydowanie odradzam!!!) Dove

Gość iskaa
u mnie tez : TIMOTEI FRUCTIS (DO TEGO ZACZELY WYPADAC) GLISS KUR DZIEWCZYNY A JAKIE U WAS POWODUJA ZE WLOSY SIE TAK SZYBKO NIE PRZETLUSZCZAJA ??? I MOZE DO TEGO JAKIES ODZYWKI TEZ DO WLOSKOW PRZTLUSZCZAJACYCH SIE ???

Gość szamponetkaaa
No to mi po Clairol nawet się nie przetłuszczały.Kiedyś miałąm Gliss Kur i to faktycznie byłą porażka.O Dove słyszałałm od koleżanki,której normalnie włosy się nie przetłuszczają,a po tych szamponach miała jeden tłuszcz Nie próbowałam nigdy Pantene Pro-V,nie wiecie jakie są?

Gość ło matko dużo tego
Mnie po PANTENE PRO-V przetłuszczają się włosy w normalnym tempie czyli do popołudnia dnia następnego wglądają w miarę:) ale ja myję na przemian różnymi szamponami to znaczy ze 2-3 razy pod rząd jednym i potem 2-3 razy innym. NIVEA (do włosów przetłuszczających) potwierdzam - beznadziejny

Gość ło matko dużo tego
Żebym o tych zapomniała to jestem w szoku, bo to straszne dziadostwo: ORIFLAME (pogrubiający włosy do włosów cienkich i delikatnych) AVON (do przetłuszczających sie włosów) SuNSILK (do włosów przetłuszczających, do delikatnej skóry głowy, pomarańczowy - natychmiastowa regeneracja włosów) FRUCTIS (objętość i energia) aha! nie polecam Pantene Pro-V do włosów przetłuszczających, bo po nim właśnie włosy miałam tłustego już tego samego dnia co umyłam natomiast dobry jest ZŁOTA LINIA czy inaczej INTENSYWNA REGENERACJA i CODZIENNA PIELĘGNACJA (używam ich zamiennie) :)

Gość jolka jolanta
dove do malowanych wlosow palmolive czerwony avon joanna do blond wlosow

Gość //
Moja fryzjerka stwierdziła, że absolutnie nie powinno się używać żadnych szamponów do włosów przetłuszczających się, bo one powodują w rezultacie jeszcze szybsze przetłuszczanie się włosów. Chyba coś w tym jest, bo sama wcześniej doszłam do tego samego wniosku. Ja całkowicie zrezygnowałam z typowych "kolorowych" szamponów stojących na sklepowych półkach - po kilku historiach z wypadaniem włosów i atakiem łupieżu i ostatecznie nadwrażliwością skóry głowy. Teraz tylko delikatne szampony z apteki. A wcześniej dość intensywna kuracja, żeby odzyskać zdrowie włosów, które straciłam w wyniku stosowania g... szamponów z reklamy.

Gość szamponetkaaa
Ja też borykam się dodatkowo z problemem osłabionych,wypadających włosów i przestałąm pomału używać szamponów ze sklepowych półek.Obecnie mam Seboradin z apteki no i w sumie jestem zadowolona:) ło matko dużo tego--->ja widzę,że w sumie to po większości Ci się włosy przetłuszczają,bo wymieniłaś prawie wszystkie znane marki.Jest aż tak źle? :O

Gość ło matko dużo tego
No niestety. Taka moja uroda, że świeże włosy mam jedynie przez 1,5 dnia i jeśli jakis szampon sprawia, że tyle właśnie się "trzymają" to jest naprawdę sukces. Poza tym mam bardzo wrażliwa skórę głowy i praktycznie każdy szampon powoduje u mnie swędzenie głowy, a kiedyś myślałam, że to łupież.

Gość timotei czereśniowy

Gość daremna
Sunslik pomarańczowy - tylko łupież po nim zostaje

Gość daremna
a! shauma czerwona do włosów farbowanych - uczula

też mam problem z przetłuszczającymi się włosami, ale już przywykłam do codziennego ich mycia. Za to musiałam trochę poeksperymentować, bo niestety to częste mycie nie wpływało za dobrze na kondycję moich włosów - wypadały. Byłam w tej sprawie u dermatologa, pani doktor zapisała mi płyn robiony w aptece - który średnio pomógł, dość drogie witaminy, efekt żaden (dodam, że próbowałam różnych zestawów witamin i efekt był podobny). W dodatku lekarka poleciła mi szampon dermena, ale jeszcze go nie wypróbowałam. Potem przerzuciłam się na szampony mniej inwazyjne (radical, seboradin). Wiązałam z nimi duże nadzieje, ale niestety. Włosy tłuścily się tak samo (a seboradin miał zmniejszyć łojotok), wypadały też tak samo. W końcu przeprosiłam się z pantene pro-v i jestem zadowolona. Może nie zlikwidowałam przetluszczania się włosów, ale naprawdę mniej mi ich wypada. Najpierw spróbowałam pantene z serii \"gęste i mocne\", teraz mam \"zimowa ochrona\" i czuję się z tymi szamponami (+odżywka obowiązkowo) bardzo dobrze. Jak ktoś ma inne pomysły (albo opinie o dermenie) chętnie przeczytam:). A żeby trzymać się tematu, bardzo źle wspominam sunsilk do włosów przetłuszczających (taki cytrusowy, nie pamiętam dokładnie nazwy).

Gość ja po pantene
dostaje lupiezu obojetnie po ktorym dobrze dziala na moje wlosy clairol - ale nie do wlosow przetluszczajacych, tylko zwykly

Gość zielone
a dla mnie akurat glisskur i dove sa w porzadku wiec to chyba takze indywidualna sprawa.

Gość no dokładnie
:) to sprawa indywidualna dlatego piszcie - stworzymy czarna listę szamponow, które są fatalne dla większości:)

Gość izulaa
Mam pytanie srednio na temat... Mam slabe, sklonne do przetluszczania sie wlosy, ktore w dodatku mi wypadaja! Kupilam sobie szampon Neutrogena do przetluszczajacych sie wlosow i jeszcze sie okazalo, ze jest przeciwlupiezowy, czy moge go uzywac mimo iz nie mam lupiezu?

Gość K A S I E N K A
TIMOTEI I TE TAKIE NAJTAŃSZE:(

Gość w moim przypadku sa to
wszystkie szampony Dove:-oA po Fructisach mam łupież:-o