Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajajajajajjj

BECIKOWE dla wszystkich- hurrrrrra!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ajajajajajjj

No to zmądrzeli panowie posłowie...........

Gość naprawde dla wszystkich
to juz pewne??

Gość ajajajajajjj
tak, rozmawiają jeszcze o szczegółach.............. Szkoda tylko, że tyle egoistów w Polsce wciąż jest przeciwko temu...

ich problem;) ważne ze wygrałyśmy :P

Gość a co tam
Zobacz sobie jaka mamy dziure budzetowa, na co ci ten tysiac, skoro zdecydowałas sie na dziecko to znaczy ze cie na nie stac, a tysiac nic nie zmieni, a jakie sa problemy nfz teraz lepiej z tym by cos zrobili, ja tez jestem w ciazy ale nie chce itej kasy bo uwazam, ze mogliby madrzej wydac te pieniadze. Takimi pieniedzmi to sobie chca jedynie plebs zjednac chyba.

Gość bhuaaa
teraz to bedzie zajebiscie tyle kasy po co ? Do tej pory jakos ludzie bez becikowego zyli i sie rozmnazali, teraz nic to nie zmieni, na przyrost nie maja co liczyc, tutaj chodzi raczej o pracy

Gość olaboga ojojoj
ja mam wrażenie że to się skończy tym, że w rodzinach wielodzietnych na wsiach tylko przybędzie potomków, nawet jeśli już teraz rodziny te klepią biedę. Bo się wezmą kobiety za rodzenie z powodu becikowego a potem co? jeszcze jedna buzia do nakarmienia

Gość ajajajajajjj
No nie przesadzajcie, skąd te czarne scenariusze, wiadomo zawsze jest coś za coś ale może nie będzie tak źle, ja tam nie pogardze, bo mi sie nie przelewa.......

Gość bhuaaa
zenada i wy sie jeszcze cieszycie ze taki głupi rzad mamy to chyba same głupie jestescie, pasuja wam rozwiazania na krótka mete, lepiej macierzynski niech wydłuza o miesiac, a nie jakies głupie becikowe na hcolere to i co wózek se za to kupisz?

akurat ja sie nie decydowałam tylko zaliczylam wpadke co nie oznacza ze nie pragne tego dziecka!! a w naszej sytuacji ten 1tys. to BARDZO wiele!!!!

Gość devil faker
jaki kraj takie decyzje rządu...durnota i tyle. Wacha znowu pójdzie w górę.

Gość zgadzam
zgadzam się ze lepiej wydłuzyć macierzynski, 1000 zł to przecież kropla w morzu potrzeb dziecka, jednorazowa zapomoga nic nie daje. Koszty becikowego poniesiemy wszyscy, zabiora z naszych podatków

Gość uppppp
nie wiem po co to dla wszstkich mi np nedzie niepotrzbene :/ wiecej bym tym biedniejszym dala a takim jak ja wogole

Gość a po to becikowe
to gdzie trzeba sie zgłaszać??? ja mam temin na konjiec stycznia i bardzo mi sie przyda ten tysiąc zł. tylko gdzie go wypłacają i jakie dokumenty bedzie trzeba donieść??????

Gość becikowe
do --> a co tam piszesz o biednym nfz, to nie ta pula, co becikowe, a poza tym jedna rzadowa aferka mniej i na wydłuzenie macierzynskiego tez sie znajdzie

Gość ajajajajajjj
My głupie, bo o swoich dzieciach myślimy...hm...kto tu jest głupi...,w innych państwach to normalne że się wspiera rodziny z dopiero co urodzonymi dziećmi, a co do wózka, to bardzo dobry pomysł...:) Acha, a dłuższy macierzyński nie wszystkim się przyda szczególnie nie studentkom....

Gość bhuaaa
Głupia jestes. Tyle to zmieni, ze sie zuluwy rozmnazac zaczna za tysiaca od kaczynskiego. Potem te dzieci siup do kosza , albo do domu dziecka, albo do adopcji, ale to tez nie bo jak sie suka praw nie zrzeknie to takie małe bedzie siedziec w bidulu do osiemnastki a ty bedziesz na nie płacic. Lpr i Pis chca zjednacsobie takich tepoli, bo oni sie ciesza tysiaca dostana, smieszne. Zwykłe mydlenie oczu.

Ja tam nie anrzekam, pewnie,że 1000 zł wiele nie pomoże, ale czy nie lepiej mieć niż nie mieć? Ja nawet cieszyłabym się, że dostanę 500zł. Wy to jesteście, kiedyś nie było nic, a teraz jak okazja jest coś dostać, to narzekacie. Ja nie ma strasznie wiele na życie, jakieś 3000 razem z facetem, ale cieszę się, że załapie się na dodatkowa kaskę. Już na wózek będzie, albo na urzadzenie chrzcin. nie narzekać! no, ale swoją drogą, wydłużony urlop macierzyński tez nie byłby zły.

Gość haaaaaaaaaaaaaa
Ludzie na prawde polska to tepy kraj, to po to w ciaze zaszłas, zeby ci panstwo pomagało teraz tysiacem, no to cie wyratuja.

Gość ajajajajajjj
Acha, więc dlatego że jakis procent rodzin polskich to rodziny patologiczne i pijackie to juz najlepiej nie pomóc żadnej rodzinie...Tak?...no bardzo fajnie....naprawde,,,,,

Gość ajajajajajjj
My z mężem mamy razem niecałe 1500, więc nie będe płakać jak mi państwo, a hasła typu: to po zaszłaś w ciąze ,żeby dostać kase....no na poziomie pogratulować.......

Gość dkjuh
własnie dlatego ja tego nie rozumiem wiem tysiac to nie mało, ale tak na prawde nic nie zmieniaoprócz duzych wydatków panstwa i jeszcze wiekszej dziury budzetowej, a jesli mamy podchodzic do tego" lepiej miec, a co przyda sie" to nigdy w naszym kraju kasy nie bedzie, przeciez jakies pieniadze dostajemy, cos mamy, sa wazniejsze potrzeby w kraju finansowe, becikowe to zbednik, kazda z was dałaby sobie rade bez niego, bez przesady.

Gość tertetr
Jesli ja z mezem dostaniemy 3100 z tytułu ubezpieczenia podobnie jak wielu innych ludzi , to jeszcze pchac im tysiaca ,po co? Nie sadzicie, ze to absurd, lepiej w tej cenie ufundowaliby szczepionki nimowlakom i dzieciom bezpłatne, wtedy byłaby pewnosc, ze piniadze beda dobrze wydane

Gość ajajajajajjj
Ludzie.......................:( :(

Ja też się bardzo ciesze bo ten 1000 zł bardzo mi się przyda. Nie rozumiem tylko tych wpisów że teraz biedota będzie rodzić dzieci, ludzie czy wy naprawdę uważacie że polskie spoleczeństwo jest tak zdegenerowane, bez przesady jak ktoś chce mieć dziecko to będzie je miał czy dostanie 1000 zł czy nie, przecież to jest tylko jednorazowe świadczenie, przecież nikt nie będzie czekał 9 miesięcy aby dostać 1000 zł i się napić, a może ja żyję w troszke wyidealizowanym przez samą siebie świecie. A jeśli ktoś uważa że nie potrzebuje tych pieniędzy to nie musi przecież po nie składać wniosku w urzędzie.

Gość hgfhgf
tak nie złoze wniosku nie wezme kasy?, ja uwazam ze to poroniony pomysł, ale jesli tak ma byc to niech szastaja kasa na lewo i prawo, a ludzie sa pazerni i zawsze wiadomo kazdy powie ze ten tysiac sie przyda, ale komu i na co? 1000 ludzie wybawienie teraz juz sie nie martwie o nic bo mi Kaczka kase da wszystkie problemy rozwiazane,. Tepy naród z was serio dlatego kusza takich imbecyli jak wy, zeby popierali ich poronione pomysły.

Gość ajajajajjj
Hm...my imbecyle...poronione pomysły......hm...a Ty?....myślisz że takie teksty są inteligentne..?

Gość eggegw
kto tu mówi o inteligencji po prostu lecicie na kiełbase wyborcza sa wazniejsze sprawy niz becikowe, chociaz dłuzszy macierzynski

Gość wolałabym zamiast becikowego
mieć pewną pracę i wiedzieć, że za rok, dwa czy dziesięć razem z moim dzieckiem będę miała za co żyć. A becikowe nie powinno być dla wszystkich. Dla mnie 1000 złotych to prawie moje miesięczne pobory, owszem, jest to jakiś zasrezyk gotówki... Ale na co becikowe komuś, kto zarabia kilka-kilkanaście tysięcy miesięcznie?

Gość wolałabym zamiast becikowego
I w dodatku to przecież z moich podatków ten ktoś je dostanie...