Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o żelazie

Czy to prawda, że jak się zażywa żelazo, to zęby mogą

Polecane posty

Gość o żelazie

ściemnieć? A jak połykam pigułkę nie rozgryzając, to co?

Gość odradzam
będziesz miała ciemny, obrzydliwy osad na zębach - SPRAWDZONE !!! Rób jak chcesz, ja się na to nie rzucam. Być może zaraz Ci tu któraś "mądra" zasugeruje, że zdrowie ważniejsze niż wygląd, ale ja wiem swoje. Pomaż sobie ząbki czarnym flamastrem i sprzawdź, czy Ci będzie ładnie, bo po żelazie możesz właśnie tego się spodziewać. I jeszcze jedno - nie ważne czy żelazo łykasz, rozgryzasz, czy to są pastylki czy płyn - i tak ciemnieją zęby i tak. Kuracja wybielająca 600 zł trwa długo. A po co ... Moje spostrzeżenia potwierdził dentysta i mój rodzinny lekarz - zapytaj stomatologa jak nie wierzysz, a nie forumowiczki.

Gość nie odradzam
Połykałam tabletki żelaza i nie rozgryzałam? Nie mam żadnych przebarwień ani problemów z zębami.Połykałam przez 2 miesiące. Wiem,że żelazo podawane w płynie niszczyło zęby,nie tylko przebarwiało ale zostawiało ślady,nie wiem czy tego się jeszcze używa. Może też można podawać żelazo w formie zastrzyku?

Gość nie odradzam
do odradzam Jestem forumowiczką ale brałam żelazo doustnie przez 2 miesiące i nic się nie zmieniło z zębami.Były białe jak zwykle,nic się z nimi nie działo.Nie musiałam wybielać zębów.

Gość o żelazie
Dzięki, trochę mnie pocieszyłaś.

Gość biała czapeczka
jeśli planujesz ciaże to odradzam

Gość o żelazie
nie planuję, już mam dziecko. Żelazo muszę brać, ale bałam się o zęby.

Gość aptekareczka
zelazo zaczernia zeby dzieciom jak sie tworza zawiazki zebowe :P nie wskazane dla kobiet w ciazy tez, ale doroslym nic sie z zebami nie ma prawa dziac :P