Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

km

moja cukrzyca

Polecane posty

Gość nerwowa maja
wszyscy tu macie super cukry i wogole!zazdroszcze!moj synek ma 300-400 i co wy na to??czasem ma 50 i tez musze z tym zyc.pracuje nad nim dzien i noc,licze waze kombinuje i nic!dajcie ten wasz cudowny srodek na super cukry!pozdrawiam

chyba nie wsyzscy mamy takie super cukry jakby się wydawało ;) W moim życiu też była okres że cukry nie schodziły poniżej 300 a hba1c miałam ponad 12. Niestety zapanowanie nad tym wszystkim wymaga dużo czasu i cierpliwości - ale jest o co walczyć. Teraz jest w miarę ale też zdarzają się poziomy 30 i 300 , nieraz nawet w ciągu jednej godziny oba. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.

Witam serdecznie, proszę o pomoc! Mój chłopak jest chory na cukrzyce od ok 20 lat, nie lubi o chorobie rozmawiać, mówi że nie przestrzega specjalnie diety, ponieważ jego lekarz powiedział, że może jeść wszystko tylko ostrożnie ze słodyczami. Chodzi co miesiąc do lekarza, ostatnio miał cukru ok 90mg, wydawało mi się to umiarkowane, może trochę za mało, zawsze mial od 130-160mg, mówi żę u cukrzyków jest inna norma niż u zdrowego człowieka.Teraz właśnie zadzwonił do mnie ze szpitala ,miał 500mg cukru :(, lezy pod kroplówką. Niesty nie dużo wiem o tej chorobie, od kiedy się dowiedziałam o Jego chorobie,staram się jak najwięcej inf. zdobyć,ale nadal nie wiem co do diety. Mieszkamy ponad 400km od siebie, spotykamy my się w weekendy, do tej pory starałam się podawać mu raczej owoce i warzywa i chude mięso, słodycze prawie wykluczyłam, prawie,,,ponieważ wiem żę cukrzyk czasami cukru tez potrzebuje. Proszę mi przybliżyć mniej więcej dietę ..produkty które może jeść a których mam sie wystrzegać. Bardzo chciałabym mu jakoś pomóc, ale nie wiem jak :((

Gość oczko288
hej jestem osobą chorą na cukrzyce od 2 lat i mam pompę insulinową i jakoś mi to nie wychodzi dobre funkcjonowanie z nią czy ktoś z was też ma pompe i czy mogły mi troszkę pomóc ? Z gooy dziekujeę

hej. Ja jestem na pompie od ponad roku a chorję 18 lat. A zczym konkretnie masz problem. U mnie to oczywiście różnie bywa w zależności od samodyscypliny i paru innych spraw ale ogólnie wyrównanie zdecydowanie lepsze. Podaję Ci link do fajnego forum,znajdziesz tu sporo praktycznych informacji a przedewszystkim jest tutaj kilkanaście osób na pompie więc jest z kim się konsultowac. http://forum.mojacukrzyca.org/

Witam :) Dwa miesiące temu przy okazji badania krwi miałam mierzony poziom glukozy we krwi i wyszedł mi podwyższony: 117. Lekarka zbyt się tym nie przejęła, bo powiedziałam jej, że dzień wcześniej zjadłam trochę słodyczy, a ponoć nie można. Powtórzyłam badanie miesiąc później na cczo, poprzedniego dnia nie jadłam w ogóle słodyczy i wyszło 110. Słyszałam różne wersje normy, że prawidłowa jest do 90, do 100, do 110, 120... nie wiem, która wersja jest prawdziwa. W każdym bądź razie jestem na granicy... Ogólnie nie jem dużo słodyczy, ale teraz w lato, parę lodów w tygodniu zjadam. Moja mama nie pozwala mi w ogóle jeść słodyczy, bo boi się, że wpadnę w cukrzycę. Nie chcę całkowicie rezygnować ze słodyczy, jeśli nie muszę... Proszę o jakąś radę, czy mogę jeść słodycze, czy jeśli będę je jadła to wpadnę w cukrzyce? I czy powinnam się już martwić? I jeszcze... czy będę musiała rezygnować ze sportu jeśli będę mała cukrzycę? Bo nie wyobrażam sobie tego,kocham sport.. Do lekarza idę w przyszłym tygodniu, ale chciałabym już czegoś się dowiedzieć. :)

Gość MarlenkaZab
Dokładny i dobry glukometr to podstawa. :) Polecam firmę Diagnostic :)

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Ciekawe rzeczy piszecie. Moja dobra koleżanka wyleczyła cukrzycę wodą alkaliczną. Ja teraz zaczynam „kurację” będę codziennie piła tę wodę i liczę, że także uda mi się wyjść z choroby. Zainwestowałam w porządny stacjonarny jonizator, z którego wodę może pić cała rodzina, a przy okazji zaoszczędzimy na kupowaniu wody butelkowej: http://sklep.osmoza.pl/jonizatory-wody-c-71_79.html Można też mieć przenośny i jonizować wodę w dowolnym momencie.

Gość gość
Jestem umówiona na badania do Vitanea. Gabinet na stronie www.vitanea.eu ma opisaną całą ofertę. Mojej koleżance tutaj pomogli w związku z cukrzycą. Mają nowoczesny sprzęt diagnostyczny, ponoć można przefiltrować cały organizm pod każdym kątem i pod względem każdego schorzenia. Zobaczymy, dam znać jak będę po.

Gość gość
Witam czy ktoś orientuje się czy w Gnieźnie jest szpital z oddziałem dla d

Gość warte33

Jestem cukrzykiem, ale jakby to powiedzieć lekkim, więc mocnych terapii nie mam jeszcze wdrażanych. Leczę się naturalnie, żeby zapanować nad trzustką. Oczywiście dieta trzymana skrupulatnie. Z tych lepszych terapii do wyrównania poziomu cukru to Diabetover. Powiem tak. Wyniki w ramach diagnostyki trzustki mocno się poprawiły, a to jednak o czymś świadczy.