Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sucza

Minisiston- ktore z was brały??

Polecane posty

ostatnio lekarz mi je przepisał... teraz czekam na miesiączke. Ale jestem ciekawa jak sie po nich czułyście, czy sa dla was odpowiednie, no i oczywiscie czy wystapiły jakies skutki uboczne.

żadne z tu obecnych kobitek nie zażywały tego srodka antykoncepcyjnego??

Gość lek.
nie bralam tych tabletek, mozesz mi napisac jaki jest ich sklad? tzn ile mg jest gestodenum i ethinylestradiolum?

Jedna drażetka zawiera 0,125 mg Lewonorgestrelu i 0,030 mg Etynyloestradiolu

Gość verbatim
no własnie mi tez one zostały przepisane. oczywiscie bede je zazywała, ale nie wiadomo czy lekarz mi ich nie zmieni, ciekawa jestem czy mialyscie jakies zle skutki

Gość ewuszunia
witajcie. ja pare lat temu brałam te tabletki przez okres koło 4 lat i musze powiedziec, że byłam bardzo zadowolona, nie przybrałam na wadze i sie bardzo dobrze czułam, super samopoczucie i zero "humorów". Pozdrawiam.

Gość Zainteresowana7484
Dziwczyny opiszcie swoje doswiadczenie z tymi tebletkami bo mi równiez rozstały przepisane przez ginekologa. Podobno maja bardzo mała dawke hormonów a ja chciałabym wyleczyc tradzik no i zaczac sie zabezpieczac... Mialyscie jakies skutki uboczne, moze sa jakies dziewczyny którym pomogły na cere?

Gość Zainteresowana7484
Hmmm nie ma takiej...ehhh a naprawde chciałabym sie dowiedziec cos wiecej na temat tyhc tabletek, bo ogolnie jakpoczytałam o skutkach takiej antykoncepcji to az boje sie o tym myslec ze i mnie mogłoby cos takiego spotkac, a najgorsze byłoby dla mnie po odstawieniu nasilenie tradziku :(

Gość upuppuuup

Gość AN_ 998
Bralam je przez jakies 4 latka i nie moge nazekac, troszke zatrzymywaly mi wode w organizmie ale tak to bylo oki. Zadnych stanow zapalnych w pochwie a wczesniej mialam nonstop.

Gość nadziejka4793
Brałam przez 3 miesiace je zadnych skutków ubocznych nie przytyłam i w tym samym momecie gdy zaczełam je stosowac zaczełam leczy sie u dermatologa lecz teraz gdy mój chłopak wyjechał przestalam brac Minisiston raczej nic sie nie dzieje ale to dopiero nie biore ich od 18 sierpnia

Ja po nich miałam straszne skurcze łydek. Musiałam odstawić po 3 mies., zdecydowanie lepiej tolerowałam trójfazowe.

Gość lolus69
Ja brałam przez 2lata Minulet ale nie ma go już na rynku, tak więc lekarz mi przepisał Minisiston. Zaczełam go brac po 7-dnowej przerwie. Zużyłam całe opakowanie już jest 7 dzień a miesiączka sie nie pojawiła. Co robić czy zacząć drugie czy moge być w ciąży. Prosze o najszybszą odpowiedz

Gość aganana
hej dziewczyny ja biore te tabletki od 2 lat żadnych skutków ubocznych nigdy nie miałam czuje się z nimi dobrze i całkowicie im ufam jedyny minus jest taki że w niektórych aptekach ich nie ma... Także dziewczyny bez obaw bo to naprawde dobre tabletki :) pozdrawiam i mam nadzieje ze troche chociaz pomoglam

Gość minissssssssssiston
czy ktos z was slyszał ze wycofano te tabletki???????? mam duzy problem z kupnem!!!!!

Gość minissssssssssiston
up

Gość minissssssssssiston
W ulotce nic nie ma tzn ani telefonu ani adresu tylko to: Otto-Schott-StraBe 15 D-07745 Jena Germany, poza tym jak mam sie skontaktowac jak nie znam niemieckiego? a to firma niemieckanawet jakbym dostala adres czy telefon to chyba po polsku nic nie zdzialam, czy jest cos w polsce jakas instutycja ktora by wiedziała???

Gość brzydulkaMAW
up