Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

markotka

ćwiczenia na steperze

Polecane posty

Dostałam pod choinkę steper i chciałabym, żebyscie mi doradziły jak ćwiczyć, żeby wyszczuplić łydki- na palcach, całą stopą, piętą? A może macie jakiś link do zestawów ćwiczeń na steperze?

Gość erv agd
Markotka - też ostatnio bezskutecznie dopytywałam się tu o steper... i też go dostałam pod choinkę. Jedna dziewczyna napisała, że codziennie pół godzinki

Na palcach to się ładnie wykształcą, odchudzą w kostce i nabiorą ładny kształt wyżej :)

Gość arkanta
hey :) cwiczac na palcach- pracuja lydki, a na pietach (cala stopa-nacisk na piety) uda i posladki. sa to aeroby, wiec cwiczyc wypadaloby za jednym podejsciem ok 60 min :)

Gość daktylowa
tak jak Kurtka pisze, ćwicząc na palcach ukształtujesz i wyszczuplisz łydki i kostki. Naciskając całą stopą ćwiczysz orpócz łydek również uda i pupę. w instrukcji do mojego steppera było napisane, żeby co 2 dzień ćwiczyć ok 12-15 minut. z doświadczenia wiem, że początki są trudne, ale z czasem robi się tego 30 minut i nie wiesz kiedy przeleciało :) najlepiej przy jakimś dobrym filmie, względnie serialu.

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi :) Jak narazie wytrzymuję na nim najwyżej 20min i spalam wtedy 160 kalorii, to chyba nie tak źle jak na pierwszy tydzień ćwiczeń, prawda? Pozdrawiam! :)

no nie jest źle :) ja już zauwazyłam, że łażąc tak w miarę równomiernie spalam w 10 min 100 kcal, w 20 min 200 kcal i w 30 minut 300 kcal. a potem i tak Nutelli zjem 400 kalorii :)

Gość sapphiree
ile kosztuje taki steper ??:)

No to jesteś lepsza, bo ja po 20min spalam najwyżej 160 kalorii. A steper, który dostałam został kupiony na aukcji Allegro i kosztował 150zł, ma bardzo fajną rączkę i licznik (mierzy czas ćwiczeń, ilość kroków, spalane kalorie) i do tego jest bardzo stabilny. Jestem bardzo zadowolona :)

Gość a to dobre...///
a ja swój stepper "stracilam"-zaczął wydawać po 2 tyg,dziwne odgłosy,i oddałam go do nasmarowania-jak sie zgłosiłam po niego, to okazało sie,ze kierownik sklepu zadecydował, ze nie dostane go , a zwracają mi pieniądze. Chciałam Wam powiedzieć, żebyscie nie skusiły sie przypadkiem na stepper firmy HMS, bo one chyba mają jakąś wadę...