Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrrraukocica

kto wie, co ile trzeba zmieniac krem do twarzy?

Polecane posty

Gość mrrraukocica

podobno krem przestaje po jakims czasie działać. Co ile trzeba go zmieniać?

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
co ile/ co chwile!!!!!!

Gość jak się skończy
:p

Gość mrrraukocica
skora przyzwyczaja się do kremu - proszę o odpowiedzi osób, które znają sie na kosmetyce a nie idiotek, które nie rozumeją treści pytania. Trzeba zmieniac krem, bo po jakimś czasie nie działa.

Gość mrrraukocica
dziękuję:)

Gość łoj oj oj
mi sluzy tylko jeden krem...jak tylko probuje go zmienic jest niedobrze:( i co mam zrobic?

Gość nie jestem idiotką
:p zmieniasz krem ,jak Ci się skończy. Kupujesz inny,żeby skóra sie nie przyzwyczałla. to wszystko!

Gość łoj oj oj
jestem młoda i to nie jest krem przeciwzmarszkowy... a czuje ze moja cera sie uzaleznila od kremu ziaja-maslo kakaowe... to tlusty krem...ale jak tylko probuje go zmienic, zawsze sciaga mi twarz, czuje ze jest niedobrze nawilzona...i w efekcie i tak kremuje sie maslem kakaowym

Gość łoj oj oj
Dziekuje LaryFlint :)

Gość Barburrrka
Dermatolog kiedyś się wypowiadał, że ten cały podział kosmetyków na kremy na lato, zimowe, odrębne na poliki, czoło, czubek nosa ;) jest sztuczny, ma tylko stworzyć w nas potrzebę zakupu, bo przecież kazdy chce dobrze wyglądać. Faktem jest jednak to, że środowisko jest coraz bardziej agresywne, przez te zanieczyszczenia, dziurę ozonową itd. Spojrz tylko na zdjecia swojej babci czy prababci, używała coś w stylu Nivea, nie wiedziała o nanocząsteczkach, liposomach, ceramidach a cerę, włosy, paznokcie miała ładne, czasem nawet lepsze niż my teraz (środowisko chyba). Ja też poddaję sie tej gonitwie i kremiki równo stoją, a zmieniam je jeśli mi się znudzą. Myśle jednak ostatnio o przestawniu się na naturę, bez konserwantów i tych wszystkich dodatków. Tak pewnie będzie lepiej, w końcu jakoś te świństwa muszę zutylizować :P A najlepiej wyglądam po długim spacerze i wysiłku - dotleniona, roześmiana :D

Gość elleelle
co kilka opakowań. (=co ok. 3-6 miesięcy) wystarczająco czesto: żeby "urozmaićić dietę" skórze żeby zminimalizować ryzyko alergii a zarazem wystarczająco rzadko, zeby uzyskać widoczne efekty (np. efekty działania bardzo skutecznej substancji jaką jest retinol pojawiają się wyraźnie dopiero po ok. 6 miesiacach smarowania)