Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witch3

LACTOVAGINAL- MOŻE COŚ TAŃSZEGO

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
gynalgin - ale to na recepte

Gość majka_82
gynalgin to chemioterapeutyk, zupełnie co innego niż lactovaginal!!!! zamiast lactovaginalu można pić actimel albo jogurt probiotyczny :-).

Gość et... ...
ale picie nie wystarczy, aż takiej "siły przebica" te bakterie z jogurtów czy actimela nie mają, zeby pomóc jak coś sie dzieiej w pochwie. podobnie jak te wszytskie trilaci czy inne preparaty w kapsułkach. poszukaj w necie, bo coś mi się kiedyś obiło o uszy, ze można sobie robić z jogutru naturalnego czopki dopochowoe lub nasączać nim tampon, wtedy będzie działał podobnie do lactovaginalu. tez dosdtarczysz w ten sposób pożytecznych bekterii do pochwy.

Gość et... ...
bo lactovaginal to żaden lek, to po prostu kultury pałeczek kwasu melkowego, które mają przywrócić równowagę w pochwie. jak już się dzieje coś poważnego, to one nie pomogą.

Gość 19-tka
ja tez mam przypisany ten lactovaginal i wcale mi nie sie nie podoba jego cena, nie ma czegos tanszego???naprawde mam sobie pchac jogurt w ci...?:P czy wy sobie jakies żarty robicie?to poważna sprawa jest, nie spowoduje to zadnego zapalenia? taki jogurt naturalny np Danone??? odpowiedzcie

Gość kiti_20_
nie ma odpowiednika lactovaginalu!!! jogurt możesz stosować. Wejdz na forum GRZYBICA POCHWY tam sie dowiesz więcej.

Gość przeminiki
mozna zamiast lactovaginalu stosowac robione galki z laktoza ale to na recepte , trzeba poprosic ginekologa kosztuja 5 zl zawieraja paleczki kwasu mlekowego

Gość nie do konca
robione galki z laktoza nie maja ani grama bakterii, no chyba, ze te z rak robiacego, czyli moich :P Odpowiadajac na pytanie: jest cos takiego jak Lakcibios femina, doustne kapsulki, ktore maja podobno dzialac tak jak lactovaginal. Nie bardzo w to wierze, ale sa tansze (ok 19 zl)

Gość Lady T
Witam wszystkie damy! Każda z nas dba o swój kwiatuszek. Jeśli chodzi o Lacibios Feminę to jest to rewelacja. Nie mówię tylko dlatego że sama używam, ale dlatego, że pracuję w laboratorium i miałam możliwość przebadania tego produktu. Zero skutków ubocznych, wygoda dla każdej z nas - 1 kapsułka dziennie doustnie i po paru dniach problem z głowy. A do pań polecających jogurty - żeby z jogurtów otrzymać tyle "dobrych" bakterii ile jest w 1 kapsułce Lacbios Feminy to trzeba by zjeść wszystkie jogurty z Biedronki i Tesco razem zebrane. Pozdrawiam Calineczka

mnie ginka powiedziala ze te probiotyki doustne tj. Lakcis Bio..dzialaja własnie tak samo dobrze jak lactovaginal.... I po zastosowaniu kilka razy-co jest napewno przyjemniejsze niz dawkowanie dopochwowe przekonalam sie ze tak jest bo juz niepamietam kiedy nekał mnie jakis problem z tego gatunku:) A kefir czy jogurt na wargi sromowe czy dopochwowo polecal lekarz kolezance w ciazy wiec tez cos w tym jest.Najlepiej włsnie na tampon i na noc ...tylko moze na cala noc to za dlugo...ale na kilka godzin..

Mnie gin powiedział że zamast lactovaginalu można sie myś kefirem, (to znaczy po umyciu wodą i mydłem, jeszcze kefirem) i to jest zupełnie to samo. i powiem ze skutkuje!!!

Gość doradzam
mi gin zalecił kupno jogurtu naturalnego i gazikow jednorazowych i robienie swego rodzaju tamponu z tego na noc efekt-flora bakteryjna jest ok

Gość wiemcojem90
Jogurtowi mowie stanowcze nie! mamy 21 wiek nie jestesmy jakies zacofane uwazam ze Lactovagianl jest i tak nie drogi jako LEK bo takim jest a nie jak w przypadku innych produktow jakims wyrobem medycznym ktory nie ma badan atestów a na ulotce sa wymijające dane na temat szczepów bakteri. Jak chce sie pozbyc grzyba upławów itp trzeba brac cos poządnego sorry ...