Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona ciężarna

Kaszel w ciąży???

Polecane posty

Gość zmartwiona ciężarna

Jestem w drugim trymestrze ciąży i jestem przeziębiona. W sumie najbardziej mnie męczy uporczywy kaszel. Piję syrop PINI (przepisany przez lekarza) ale jak narazie nie ma poprawy. Najbardziej mnie martwi czy taki kaszel może zaszkodzić dzidziusiowi ? Czy ktoś wie coś na ten temat??? Pozdrawiam

silny kaszel moze spowodowac skurcze macicy - trzeba go leczyc i isc koniecznie do lekarza, jesli przepisany syrop nie pomaga!

Gość ghhtftt
tez mialam kaszel w ciazy, farmaceutka dala mi jakies leki hemeopatyczne ale nic nie daly, meczylam sie miesiac. Nie mialam goraczki wiec myslalam ze to nic takiego. w koncu juz nie wyrabialam i poszalm do lekarza, okazalo sie ze to zapalenie oskrzeli i musialam brac antybiotyk. lepiej wiec isc od razu do lekarza i wiedziec na czym sie stoi

W 2 trymestrze płód jest juz na pewno silniejszy niż w pierwszym. Ja bylam strasznie przeziebiona na samym początku, nie wychodzilam z lozka. Umieralam od kaszlu. Myslalam, że skoro moj organizm nie moze sobie poradzić z czymś takich, to jak ma sobie poradzic do tego z ciążą? :( Okazalo sie jednak, że natura dba o swoje dzieci i z choroby wyszlam w koncu, a dziecku to nie zaszkodzilo. Organizm sie broni sam, tym bardziej gdy nosi w sobie nowe zycie, ma tym wiekszą wolę przetrwania ;)

A próbowałyście Prenalenu? Ten syrop na pewno złagodzi takie dolegliwości. Co najważniejsze jest wyprodukowany specjalnie dla kobiet w ciąży.

Gość ciaza na wesolo
Ja 2 razy przechodzilam chorobę . Cos strasznego. Najpierw były domowe sposoby jednak skonczylo się na antybiotyku aminokslav czy jakoś tak nie pamietam. To za drugim razem gdy chorowalam bo za pierwszym pomogły domowe sposoby inhalacja z olejku sosnowego i herbata z lipy ,miód cytryna no i syrop prenalen dla kobiet w ciazy na bazie czosnku,czarnej porzeczki i malin. Lekarz mój powiedział ze od kaszlu bo też mialam non stop szyjka macicy mi sie Troszke skróciła. Od ciągłego napinania Sie brzucha przy tym strasznym kaszlu. Teraz 28 tydz i mam nadzieje ze juz nic sie do u nnie przypaleta.