Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K=Krysztalowa

maly problem z podkladem

Polecane posty

Gość K=Krysztalowa

Kupilam sobie ostatnio podklad, pani ekspedientka pomogla mi dobrac odpowiedni do mojej buzki, bo ja sie wogole na tym nie znam;) ALe jest maly problem jak go nakladam to on jakby sie scieral?? Wystarczy,ze lekko potre reka i tworza sie takie jakby waleczki.. Zawsze wczesniej nakladam krem nawilzajacy wiec nie wiem co robie zle..:/ Slyszalam,ze trzeba odpowiedniego pedzelka uzywac?? Ja mam jedynie taka gabeczke.. ale niebardzo mi pomaga:P Doradzccie cos..

Gość K=Krysztalowa
Czy nikt sie nie zna na makijazu??

Gość Pancerna Elżbietka
Jaki to podkład jest? może zawcześnie go nakładasz po użyciu kremu, albo podkład jest do bani, bo innej możliwości nie widzę. Ja zawsze nakładam opuszkami palców podkład.

Gość K=Krysztalowa
podklad mam Maybelline fresh matte.. mozliwe,ze jest do bani..kurde sama nie wiem.. I staram sie poczekac az krem sie wchlonie...

Gość Klara90
Na poczatek powiedz mi jaki uzywasz krem na dzien ? Byc moze on nie pasuje pod makijaz. Moge ci doradzic jestem kosmetyczka :)

Gość Pancerna Elżbietka
Na podkładach z Maybeline się nie znam, ale używam innych kosmetyków z tej serii i jak dla mnie są ok. Może masz zbyt tłusty krem do twarzy? a jakiego podkładu używałaś wcześniej? Ja teraz używam MaxFactora, nazwy nie pamiętam i nie chce mi się iśc na dół sprawdzać :) ale ma charakterystyczną buteleczkę granatowo-białą i ma taki duży biały dozownik, no ale każdemu coś innego pasuje. W każdym razie polecam, jest lekki i nie sprawia uczucia zatkanych porów a przy tym ładnie kryje :) Acha, może spróbuj nastepnym razem podkład nałożyć palcami, bedziesz lepiej kontrolować to ile masz go już na buzi.

Niektóre podkłady z silikonem tak się zachowują. Trzeba je dość szybko nakładać i później nie trzeć. Moja mama miała taki podkład, nie pamiętam jakiej firmy ale chyba L'Oreala.

Gość Mantaja
hehehe,no to wszystko jaaasne!!!!podkład maybelline jest do dupy,tworza się takie zwały na twarzy,polecam lirene city matt,nie będziesz miała takiego problemu:)

Gość tancerka wsiowa
to nie koniecznie wina odkładu ale bardzo mozliwe ze kremu ktory pod niego kładziesz. Sproboj innego kremu chociaz by niwea badz cos innego i jezeli podklad wtedy bedzie sei rolowal mimo szybkiego nakladania do bedziesz musiala kupic nowy a najlepiej wcxzesniej popros o probke w sklepie .

Gość onijkaa
moze sie waży?

Gość tez go mam
jest beznadziejny ani nie odswieza ani nie matuje i mi tez sie walkuje

Gość K=Krysztalowa
onijkaa: Wazyc to sie nie wazy, niedawno go kupilam;) CO do kremu to probowalam do roznych juz, i do nivea takze:( Kicha chyba to jednak wina podkladu.. Wczesniej mialam Vichy, jest swietny naprawde,ale sporo kasy kosztuje, a nie ma co ukrywac, ze ten maybelline jest o niebo tanszy, ale co z tego jak do dupy... Tylko, ze poki co nie mam kasy na ten Vichy.. ->> Mantaja a ile dalas kasy za lirene city matt???

Gość lilinka19
Sporo zależy od kremu, może nie używaj kremu nawilżającego pod makijaż, tylko nakładaj go zawsze na wieczór:D Niektóre kremy nadają się pod podkład, a niektóre kompletnie się nie sprawdzają, kiedy próbuję nałożyć krem Vichy zazwyczaj robią się takie wałki, że muszę zmyć maskę i od nowa nakładać podkład. Natomiast na zwykły, najtańszy krem Eveline z gazety podkład nałożę bez problemu:) Przez długi okres czasu stosowałam Podkład Maybelline, Fresh Matte nie jest zły, ale nie można pod niego nakładać kremu co najzwyżej tonic, i skóra musi być odpowiednio nawilżona, bo w przeciwnym razie wszelkie skórki będą widoczne:P

Gość Mantaja
lirene city matt kosztował mnie po promocji ok.15 zeta w naturze,a wiem ,że ten maybelline sie okropnie wałkuje,bo miałam już i tez mi baba w drogerii doradzała niby..jak tak mozna?