Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana studentka

Ile sie uczycie na studiach????

Polecane posty

Gość załamana studentka

Wydaje mi się, że jestem bardzo tępa, mam jeden bardzo trudny przedmiot i zeby zaliczyć kolokwium to siedziałam cały tydzień każdą wolna chwilę, właściwie to prawie całe dnie...... jak to wygląda u was??

Jak jest sie czego uczyc to sie uczysz, kazdy wedlug potrzeb. Troche mijaja sie z prawda ci, ktorym sie wydaje, ze na studiach to sie pierdzi w stolek tylko. Tydzien to i tak jeszcze niewiele. Poczekaj do sesji...

Gość załamana studentka
właśnie - duzo osób mówi, że na studiach to jest fajen życie.......ja jakos nie zauwazyłam - ledwo pozaliczałam pierwsze kolokwia ( a jedno było takie, że 3/4 grupy nie zaliczyło) a są ludzie, którzy studiuja równolegle 2 kierunki:-(

Gość wiesz to zalezy jakie
jak humanistyczne to spoko, ale mat - przyr - to juz nie ma mowy

Gość załamana studentka
o czym nie ma mowy przy mat- przyr ------> o studiowaniu dwóch kierunków??

Gość upp
ja dopiero do sesji się ucze

Zalezy co sie studiuje. Jezeli jestes na marketingu, ekonomi, biologii etc to masz duzo zakuwania pamieciowego :p a na to trzeba poswiecic duuuuzo czasu

Gość załamana studentka
ja właśnie jestm na studiach techniczno -- przyrodniczych. Owszem przedmiotów mało, ale jak pisałam by zaliczyć kolokwium to trzeba (w moim przypadku) naprawde byc obkutym. Zadania na czas- jak ich nie umiesz prawie na pamięc to nie ma szans zaliczyć.

Gość upp
a ja na pedagogice - luzik. Ale kasa później będzie żałosna... :D :D :D

Gość qwertttre
hehe, no jeszcze nie jest tak zle.. u mnie jest tak ze do kolosa uczymy sie tez z tygodniowym wyprzedzeniem, marna obrona projektu- tak samo- tydzien albo i dwa przed- i nie jest to odpowiedz z tergo jak sie liczylo, jakimi metodami i dlaczego akurat tak-jest to odpowiedz z calego obszernego materialu (nawet nie z wykladow), teroria jest bardzo rozlegla, a co najlepsze malo sie ma do calego projektu. u mnie -jestem na 4 roku-kazda chwila- po powrocie z uczelni (ok 17-18) TO NAUKA, GDZIES DO 2-3 Rano, na 9-10 do szk0oly, i kolo sie zamyka. zakuwanie i zakuwanie. a znajomi z lzejszych kierunkow leza do gory brzuchami :/

Gość przy mat przyr jest wiecej
nauki po prostu. No i zalezy jaka uczelnia. I co sie chce w zyciu osiagnąc. I czego nauczyc. Im wiecej sie uczysz tym potem powinno byc ci latwiej,w koncu dla siebie sie uczysz. chyba,ze uczysz sienieefektywnie - wtedy zmien metodę.

Wiadomo. Zawsze tak jest, ale to tylko swiadczy o ... dojrzalsoci chyba. Jak ktos studiuje mat-fiz czy bio czy chem czy co tam jeszcze scislego to znaczy ze mu tu idzie lepiej niz humanistyczne, tak? I odwrotnie. Ja akurat jestem na polonistyce i zapewniam ze niejedna osoba by wydłubala sobie oczy, zeby tylko nie widziec stosow ksiazek pietrzacych sie na biurku. Oczywiscie - wydłubałaby w tym wolnym czasie, ktorego studeci keirunkow humanistycznych maja rzekomo tak duzo. Gratuluje.

Gość załamana studentka
jestem na kierunku Technologia żywności - 1 rok - Akademia Rolnicza

Gość przy mat przyr jest wiecej
no i co sie lamiesz, zalamana? Im trudniejsze studia, tym mimo wszytko latwiej o prace i kase. Pocierp.

To wszystko zależy od indywidualnych zdolności, od tego, czy to czego się uczysz interesuje Cię, no i od rodzaju studiów. Poza tym ilość nie świadczy o jakości ;) I faktycznie tydzień do koła to nie jest dużo - my już przeglądamy wykłady, żeby wyrobić się przed początkiem lutego. Serio :) Ale nie oglądaj się na innych - ani na ludzi z grupy ani tym bardziej na tych z innego kierunku czy uczelni - ucz się tyle, ile Ty potrzebujesz i ciesz się z tego :) A jeśli chodzi o fajne życie... To zalezy od Ciebie. Najważniejsza jest dobra organizacja czasu, jakieś zainteresowania i paru fajnych znajomych. A czas zawsze się znajdzie, uwierz :) Wiem to po sobie;) (Mi odkrycie te prawdy zajęło 3 lata - oby Tobie poszło szybciej:)) Pozdrawiam i życze powodzenia :D

przy mat przyr jest wiecej ---> tym powiazaniem trudnosci na studiach z mozliwosciami uzyskania pracy rozbawilas mnie kopletnie. Co do zalamanej studentki. Niestety nie znam nikogo z AR, wiec nie wiem jaka jest tam u was sytuacja :-O

Gość no wiesz jak sie jest po
trudnym kierunku i po prestizowej uczelni... nie jest zle ,wiem cos na ten temat. No i coraz lepiej bedzie, bo idziemy ku Europie, choc zwolna.

Gość załamana studentka
tym powiazaniem trudnosci na studiach z mozliwosciami uzyskania pracy rozbawilas mnie kopletnie-------->czemu nie?? czesto tak jest - zauważ po prostych i nieskomplikowanych studiach pedagogicznych jest duze bezrobocie - zas po takiej informatyce jakos nie .......

Tak naprawde nie liczy sie jaki kierunek skonczysz tylko ile masz sprytu i oleju w glowie. Mozna skonczyc zawodowke i trzepac niezle kokosy...

socjologia moja nauka wyglada tak : przeczytam cos na cwiczenia zeby byc zorientowanym w temacie gdzy przychodzi sesja to ucze sie dwa lub dzien przed kazdym egzaminem ale dopiero jestem na drugim roku

Gość załamana studentka
to mnie pocieszyliscie - będe siedzieć kolejny tydzień nad nauka do kolokwium bez poczucia, że jestem antytalenciem.

mnie też wspomniana łatwość w znalezieniu pracy rozbawiła:) Może kiedyś rzeczywiście tak było - kiedy niewiele osób miało wyższe wykształcenie. Ale teraz, wśród haseł \"matura dla wszystkich\"? A potem ciężko pracujesz za grosze, żeby tylko zdobyć jakieś doświadczenie - bo dyplom to nic niezwykłego, a liczy się staż...

Gość załamana studentka
do maciek 82 - ale mnie w tym momencie akurat interesuje tylko nauka na studiach nie to co bedzie potem czy co jest alternatywa

Maciek82 -> zgadzam się całkowicie. Studia dają większe możliwości, ale niczego nie gwarantują.

Gość załamana studentka
no dobra - to kto po pedagogice zarabia kokosy?? sonadaż...

Gość ehemm
im dalej w las tym mniej nauki hehe - taka prawda.

Gość załamana studentka
ehemm- to akurat wiem, musze przezyć pierwszy rok i będzie git, ale naprawde z górki to tak od 3 roku....

załamana studentko - nie rozgraniczaj tego, bo sama sobie utrudniasz życie. Ucz się z myślą o \"potem\" - wtedy nawet dodatkowe materiały mogą stać się interesujące. Tylko nie przegnij w drugą stronę - bo życie płata figle i niegdy nie wiadomo, czy będziemy pracować w branży, w której się szkolimy ;)

Gość kasa to nie wszystko