Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abstynentka

Absynt - likier ziolowy halucynogenny

Polecane posty

Gość abstynentka

absynt- likier ziołowy, klarowny, o zielonej barwie, uzyskiwany przez macerację piołunu i destylację piołunówki, której destylatem oprócz alkoholu jest także olejek eteryczny - tujon. Aktualnie, w większości krajów Unii Europejskiej absynt jest legalny pod warunkiem, że stężenie tujonu nie przekracza w nim 10 mg/l. W USA absynt jest nadal zakazany. pil go ktos? jakie efekty? gdzie go mozna kupic?

Nie piłam co prawda, ale słyszalam od ludzi ktorzy go pili, ze kac po nim jest potworny, a halucynacji nie ma. :o

Gość Maksiu
Butelkę "zielonej wróżki" przywióżł mi kiedyś znajomy z Czech. Smak ziołowo-słodki, moc 70%, halucynacji brak, kac podobny do wódczanego.

Ja robiłam absynt wg tradycyjnej receptury. Nie zauważyłam, żeby ktoś miał po nim jakieś halucynacje albo wyjątkowego kaca. Jak wiadomo, piłun jest gorzki jak... piołun, więc dużo nie da sie tego wypić, to tak swoją drogą.

Gorzkie to i poza tradycyjną alkoholową fazą - zero dodatkowych efektów. W Pradze dodatkowo kupiłam z ciekawości Canabis Vodka - zalane 40% alkoholem ziarna konopii - ale bardziej dla marketingowego sukcesu niz dla wywoływania jakichś doznań \"głębszych\" Jak ktoś chce mieć halucynacje niech obje się późnym latem muchmorami ale tymi czerwonymi z kropkami - bo te sromotnikowe owszem dają \"kopa\" ale tylko raz

jestem fanka absyntu,sporo sie naczytalam- piolunu w absyncie sa sladowe ilosci-zeby miec halucynacje trzeba by wypic 2 i pol butelki co nie jest mozliwe bo ma 70%.w polsce tego raczej nie ma ja kupuje w czechach zielony jest jeszcze jeden kolor ale nie probowalam.ma smak tantum verde i niezle kopie:)

Gość ale przeciez
za halucynacje w absyncie odpowiada tujon a nie piolun:P:P a tujonu jest w tym wspolczesnie produkowanym tyle ze zanim zdazysz miec omamy to tak sie nachlasz ze bedziesz miala dosyc:P

Gość Laylah
ło matko i córko.. Trawnik !!! Sromotnik daje kopa tylko raz!!! ale od razu na tamten świat.... Co za szwarcchumor...... Babo!!!! Ty się nie zmienisz?!!!! Absyn to paskudztwo...mi tam kojarzy się z paskudnym lekarstwem.

Gość zeteska
kupiłam na Słowacji, będąc w górach, mam niebieski 60%, a był jeszcze zielony 70%. generalnie wódki czystej nie przełknę ze względu na gorzki smak, a to mogę pić, jeśli chodzi o smak, a poza tym pali, fajnie rozgrzewa. nie wiem, czy jest gorzki jak piołun, wg mnie czysta jest bardziej gorzka, a to raczej ziołowe. fakt, że humorek po tym dopisywał. muszę go lepiej przetestować, bo wypiłam ze 3 50-tki i żadnych halunów nie było ;)

Gość aKaB =
haha.. smieszni dla mnie jestescie wszyscy.. chciecie miec halucynynacje.. to po co wam jakies % ?? ... .czyste halucynacje to grzybki :):)

Gość Anake
Gdyby absynt był halucynogenny, to nie byłby dopuszczony do sprzedaży. Po rzekomo tak działającym absyncie została tylko legenda belle epoque... i marketing :p Zdaje się, że scena picia absyntu jest w Rajskim ogrodzie Hemingwaya. Żadnych wizji sobie nie przypominam.

Gość cafu
wiecie co mój znajomy był na Słowacji i opowiadał co sie po nim dzieje:) najlepszy jest właśnie na słowacji daje kopa i coś tam halucynacji jest:) ale troche bo cza by było półtora butelki wypić:) fajnie absynt został użyty w filmie Eurotrip:) akurat pili w filmie absynta na Słowacji :P

Gość Baazyl
ja pilem ostatnio zielony absynt z czech. na jedna dziewczyne i dwoch kolesi wypilismy 0,5 litra i do tego jeszcze po dwa piwa i nikt nie rzygal, nikt nie mial kaca i nikt nie mial halucynow ;p dobrze smakowal z woda w ktorej wczesniej byl rozpuszczony cukier w duzej ilosci :) pozdrawiam

Gość kikkaahhh
Hej:) ja musze do czeskiego Cieszyna isc po 2 butelki, bo mam takie \" zamowienie\" od kolegow wlochow;) Jaka jest cena za butelke absyntu? Tak orientacyjnie.

Gość ehhhhhhhhhhhh
nikt nie zna ceny???

Gość ja tez piłam
po 3 kieliszkach, mnie tak koplo ze sie zataczałam :/

Gość windadonieba...
moj kumpel po absyncie maluje prześwietne obrazy :) wszystkie chcialabym miec u mnie na scianie, naprawde jest dobry ale trzeba mu wlasnie absyntu.

Gość kimona28
piłam - zielony - czerwony - niebieski najlepiej wspominam zielony Fajniej się absyntem upija, niż zwykłą wódką, jak ktoś napisał jest śmiesznie, ale nie tak jak po marihuanie. jakoś tak inaczej, subtelna różnica.

Gość Drake
http://www.originalabsinthe.com/absinthe-king-gold-p-56.html mieszkam w Angli i mam zamiar sprobowac sobie tego trunku. Absinthe King Gold Alcohol by volume: 70% Bottle size: 70cl (23.67oz) Thujone: 100 mg/kg To jest ten prawdziwy Absynt, jest przeceniony ze 112 na 85 funtow. w Polsce dozwolne jest 35 mg/kg wiec jesli ktos probowal tego prawdziwego, niech sie pochwali.

Gość Drake
Jak nie wiesz o czym jest dyskusja to nie wypowiadaj sie. Absynt sprowadzany ze Slowacji. Wszystko jest napisane w linku ktory podalem wczesniej. Jesli mieszkasz w Angli od 4 lat i nie widziales alkoholu wartego wiecej niz '3 dychy' znaczy ze jestes jak z grona 'menelowatych' osob.

Gość pilem pije
kurde co wy gadacie wypijcie sobie absynt hiszpanski a dokladniej z ibizy to zobaczycie cco sie dzieje bedzie striptease jak tralala wszyscy tam po tym swiruja takie bajki sie dzieja ze byscie sami na takie pomysly w zyciu nie wpadli a po absyncie to inna jazda calkiem starcza jedna butelka na jedna osobe 200gr no 0.2l hehe ktos sie pytal o cene absynt jest u nas w polsce w kauflandzie ok80zl 0.5l pozdrawiam

Gość elo elo 400140gg
Jak cos ja mam ten trunek po 50zl 0.7L :D Zielony : Alcohol by volume: 70% Bottle size: 70cl (23.67oz) Tch*jone: 100 mg/kg dokladnie jak poniżej ;] gg w nicku :)

Gość brxcrx
co wy dajecie nie ma kaca a schizy dobre, ja poto 200 km jezdze boi ten w polsce to smakuje jak ludwik

Gość bimbrownik
ja pijam prawdopodobnie prawdziwy absynt i mam na niego przepis z niemieckiej książki wydanej w 1901 w pięknej skórzanej oprawie a co do tematu jest tak jak opisują historycy ale pod warunkiem że się trunek przedawkuje

Gość dfdsfdsf34324324324
No i po co o tym piszesz? Myslisz, że nie wiemy co to jest absynt, albo alkohol? Za to pewnie ty nie wiesz, że to jest silna trucizna niszcząca nerki.