Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniawoja

Boje się jutro mam zabieg

Polecane posty

Witam jutro będę miała usuwanego gruczalakowłókniaka z piersi. Bardzo boję się narkozy. Porażka

Nie masz co sie bac narkozy.Ja mialam pare zabiegow pod narkoza i to naprawde nic strasznego.

Ciekawe ja to jest. Nie wyobrażam sobie utraty świadomości, dziwne. Chyba zawału dotsanę jak się tam znajdę. A ile dochodzi się do siebie po zabiegu czy rana musi długo się leczyć?

Gość znieczulenie.
to tylko znieczulenie miejscowe,nic strasznego

Nie właśnie myślałam że będę miała znieczulenie miejscowe a lekarz mi powiedział że niestety to będzie pod narkozą

tj dziwne uczucie.Ale nie straszne.Po prostu sobie zasypiasz i potem budzisz sie juz po zabiegu.Zawsze sie balam jak to bedzie i czy faktycznie nie bede czuc nic podczas zabiegu.Ale nic nie czujesz.Spisz sobie i tyle.A ile rany sie goja to roznie bywa ja mialam akurat operacje na co innnego takze nie wiem ile to moze trwac u Ciebie.

Gość monikaaaaaaa
Ja tez sie balam,najgorsze jest wejscie na sale operacyjna i widok lekarzy w zielonych czepkach.Poza tym nawet nie wiedzialam kiedy stracilam przytomnosc,to byl moment a ze strachu serce walilo mi jak mlot. Naleze do ludzi raczej nerwowych a wiec w pol godziny po narkozie bylam przytomna.Bylo mi tylko niedobrze ale to tez trwalo krotko.Moja narkoza trwala okolo 1 godziny.Bedzie dobrze,nie martw sie,trzymam kciuki.

Gość a ja taka jeedna
Witaj;) ja mialam zabieg ginekologiczny i tez strasznie sie bałam;) zabieg te mialam przeprowadzany w klinice chirurgii krotkoterminowej,wiec rano zabieg a wieczorem juz wyszłam. Tez sie bałam znieczulenia, ale powiem ze jak juz dotarłam rano do tej kliniki mniej sie balam, pielegniarki były bardzo mile. Balam sie strasznie juz jak bylam przebrana i czekalam az po mnie przyjdzie pielegniarka. Potem juz na sali krotka rozmowa z ginekologiem,jak wszedł anestezjolog i lekarze w czepkach to sie wystarszylam,ale bylo naprawde ok... Anestezjolog wbiła mi igle, przykeila ja, za chwiel podchodzi ze strzykawka i mowi ze mam odliczac do 10 i gleboko oddychac... doliczylam do dwóch... obudzilam sie po wszystkim, naprawde nic nie czulam, potem tez nic mnie nie bolało...a wieczorkirm do domku,,, naprawde to wszystko gorzej wyglada ...a na miejscu nie bedzie tak zle;) Trzymaj sie dzielnie,a jutro mysl sobie ze zaraz bedzie po wszystkim:)

Nic się nie bój. Opowiem Ci o mojej narkozie. W zeszłym roku miałam operację na stopy, przeprowadzaną w pełnej narkozie, bo lekarz stwierdził, że młode osoby (miło mi było, że ciągle zaliczam się do tej kategorii kobiet) bardzo często mają okropne bóle głowy po znieczuleniu wewnątrzoponowym (tym w kręgosłup). Na stole operacyjnym, pamiętam, pani anestezjolog kazała mi liczyć, ja doliczyłam chyba do trzech, zakręciło mi się w głowie, cała sala zawirowała i już nic nie pamiętam. Najlepsze i najdziwniejsze było wybudzenie, bo obudziłam się jeszcze na sali operacyjnej jak z normalnego snu, hop i już, rzeźka, przytomna, pełna energii, a spodziewałam się, że będę choć trochę oszołomiona po narkozie. Narkozy się nie bałam, bałam się właśnie znieczulenia w kręgosłup, wolałam, przespać całą operację i obudzić się już po wszystkim, a nie leżeć na sali operacyjnej i przez dwie godziny stresować się, czy na pewno wszystko idzie dobrze. Powodzenia i głowa do góry, wszystko będzie dobrze.

Gość Mluwa
To na gruczolakowłókniaka jest narkoza ????? a nie miejscowe znieczulenie ...... w lutym mam wizytę, na której wyjaśni się, czy też będę miała zabieg. Aż strach się bać.... Aniawoja: jak się czujesz?

Gość u mnie tak samo doliczylam
do 3 i juz spalam. Po prostu zasypiaszmomentalnie. I nawet ci sie cos sni.A potem sie budzisz. Moze oczywiscie bolec, jak to po zabiegu, ale juz sie nie boisz.

Gość maxmara35
strach ma wielkie oczy to prawda :) bo nic poza tym . Rok temu miałam zabieg laparoskopi okropnie bałam sie narkozy .. ja tchórz pierwszej klasy. wypytałam się niemal o wszystko co i jak .. byłam okropnie przerazona . zawieźli mnie na salę operacyjną i pamietam tylko tyle , ze nie mogli mi dopasowac maseczki na twarz / do tlenu/mieli ubaw .. moja wina ,ze mam taki mały dziobek ... Potem podziwiali moją opalenizne i .........................obudziłam sie w windzie w drodze powrotnej na oddział . Tyle pamietam , ale stracha mialam niezłego nie zaprzeczę .

Gość ja miałam narkoze
fajne uczucie... wdychasz tlen z jakąs domieszką... i powoli zaczynasz być senna oczy same sie zamykają:-) spisz sobie a potem po zabiegu zaczynasz sie budzic.. nic mi sie nie sniło miałam wrazenie jakbym spała minutke a moja operacja trwała kilka godzin. nie masz sie czego bac naprawdę:-)

ANIU tzrymam ksiuki. nie bój się narkozy. dostaniesz zastrzyk i nic nei będziesz pamiętałą. Myśl tylko o tym ż eprzynajmniej nie będziesz nic czuła nic widziałą bo to lepsze gdybyś miał miec coś robione na hm... zywca !!!! POWODZENIA !!!! TRZYMAM KCIUKI BĘdZie doBRZE

Gość juicy
ja mam jutro badanie endoskopowe pod narkoza,bo nie dam sobie inczej wsadzić tej rury w gardło!!!!!!boje sie tej narkozy jak cholera-mimo,ze trwa tylko 30 minut.POMOCY-CZY TO NAPRAWDE NIE TAKIE STRASZNE?

Gość hahahaaaaaaaa
Naprawde. Ja tez potwornie bałam się narkozy (za pierwszym razem) a miałam ja dwa razy.

Gość dobrze ma być
Ja miałam operację pod narkozą, wszystko trwało ponad 8 godzin. Potem czułam się źle. Za parę dni mam kolejny zabieg, tym razem jeszcze dłuższa narkoza. Także obawiałam się, ale nie ma innego wyjścia. Będzie dobrze.

Gość jestem nastolatką
aniawoja napisz wkrótce, jak tam było

Gość juicy
I ZASYPIA SIE OD RAZU PO ZASTRZYKU?

Gość ja mialam artroskopie
i narkoza byla nawet fajna:) jakgorszy byl moment wejscia na sale i widok tych i pielegniarek i lekarza, ale w sumie z 2 strony nabralam troche zaufania, bo to w koncu 'profesjonalisci'. polozylam sie na lozku, dostalam wenflon, jakis lek i powoli zaypialam. cos tam do mnie lekarka gadala ale sie smialam z niej :) pozniej zakrecilo mi sie w glowie, tzn obraz zaczal mi wirowac, ta lampa nademna i urwal mi sie film. wybudzanie tez bylo calkiem fajne, uczucie jak po normalnym snie bylo mi cieplutko i dobrze sie czulam, bez zadnego oslabiania, tylko zaspanie. wstaam i poszlam do domu bo mnie znieczulenie jeszcze trzymalo, potem to sie dopiero zaczelo... ale nie masz sie czego obawiac, narkoza nie jest straszna :)

Gość ja mialam artroskopie
od razu po zastzryku nie, ja najpierw dostalam jakis leden co mi po nim nic nie bylo, a potem drugi. po 2-3 minutach zacznyalo byc fajnie smiesznie:D aha ddam z etez chcialam dsta znieczulenie w kregoslup ale po tym lekarz mowil ze mialabym bole glowy wiec mialam ta narkoze, zwykla, slabiutka, jak u dentysty. nie taki diabel straszny jak go maluja. nic sie nie martw, bedzeie dobrze.:)

Gość jajajajajajajajaj1111111111111
a ja bede miała w znieczuleniu miejscowym po 2 zastrzyku przeciw zółtaczce. Jak to wygląda w znieczuleniu miejscowym???

Gość eee tam ja miałam raz
narkoze w wieku 12 lat. Normalnie człowiek zasypia jak każdej nocy i budzi sie jak jest już po wszystkim.